Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Θα κατασκευάσουν οι επενδυτές το Πλατυγιάλι – Ιόνια;

Σε πολύ καλό στάδιο σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, με δυο projects που ενδιαφέρονται ώστε να αποκτήσουν τις εγκαταστάσεις του λιμανιού στο Πλατυγιάλι του Αστακού.

Πρόκειται για ένα αμερικανικό και έναν κινέζικο όμιλο και σύμφωνα με όσα διαρρέονται οι εμπλεκόμενες πλευρές βρίσκονται κοντά στο στάδιο της συμφωνίας, μιας και μόλις στις αρχές του μήνα έγινε γνωστό πως πωλείται η APE Επενδυτικής Περιουσίας, που ελέγχει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Πλατυγιάλι.
Η ΑΡΕ Επενδυτικής Περιουσίας αποτελεί μητρική ομίλου εταιριών στον οποίο περιλαμβάνονται οι θυγατρικές ΣΥΜΕΤ Α.Ε., Αστακός Τέρµιναλ Α.Ε., Ακαρπορτ Α.Ε. και NA.BI.ΠE. A.E. Πρόκειται για εταιρείες που ελέγχουν και διαχειρίζονται το λιμάνι του Πλατυγιαλού, μαζί με την όμορη βιομηχανική ζώνη.
Στην όλη διαπραγμάτευση βέβαια εμπλέκονται και οι Τράπεζες ALPHA και Πειραιώς που κατέχουν αντίστοιχα το 71,08% και 28,92% της APE Επενδυτικής Περιουσίας.
Αν και η όλη διαδικασία φαντάζει περίπλοκη, οι πληροφορίες επιμένουν πως το deal είναι σχετικά κοντά και πιθανώς να περιλαμβάνει και την ολοκλήρωση του έργου της σύνδεσης του λιμανιού με την Ιόνια οδό, έργο μείζονος σημασίας ώστε το Πλατυγιάλι να έχει γρήγορη πρόσβαση στον κεντρικό οδικό άξονα της δυτικής Ελλάδας.
Γίνεται λόγος για διαπραγμάτευση ώστε ο επενδυτής να αναλάβει το έργο αυτό, που να θυμίσουμε έχει σοβαρή εμπλοκή: Το Πλατυγιάλι – Αγιος Δημήτριος δεν έχει παραδοθεί, μιας και η Περιφέρεια έχει διαπιστώσει προβλήματα και κακοτεχνίες στην εργολαβία, ενώ απομένει και ένα ακόμη μικρό και ανεκτέλεστο τμήμα, ώστε ο δρόμος σύνδεσης να ολοκληρωθεί.
Εαν οι επενδυτές συμφωνήσουν να αναλάβουν το έργο, τότε αναμένεται να απεμπλακεί και η κατασκευή του θα προχωρήσει με σαφώς πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς. Φτάνει βέβαια οι διαπραγματευσεις πώλησης του λιμανιού να ευοδωθούν.
 https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο