Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Καιρός: Εξασθενημένος στην Αττική ο κυκλώνας Ζορμπάς - Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Κλήσεις στην Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια - Δείτε live πώς εξελίσσονται τα καιρικά φαινόμενα - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει ο κυκλώνας σήμερα Κυριακή

       Έντονες βροχοπτώσεις καταγράφηκαν τη νύχτα σε Αττική ενώ και σήμερα το πρωί βρέχει και ο καιρός είναι πολύ σκοτεινός, καθώς η περιφέρεια του μεσογειακού κυκλώνα Ζορμπά πλήττει την πρωτεύουσα .
        Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα περισσότερες από 110 κλήσεις, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, στην περιοχή της Αττικής, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.
       Μεγάλα προβλήματα διαπιστώθηκαν σε Κινέτα και Ελευσίνα, όπου νωρίτερα υπήρχε και διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό, η οποία έχει πάλι ανοίξει............







Ευτυχώς πάντως η κακοκαιρία μέχρι στιγμής έχει έρεθι αποδυναμωμένη στην Αττική και σε καμία περίπτωση δεν έχει την ίδια εικόνα με την Πελοπόννησο. Το φαίνομενο έχει παρουσιαστεί στην πρωτεύουσα σαφώς εξασθενημένο, ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς παραμένει επικίνδυνο.

Ο κυκλώνας πάντως τελικά δεν αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς τις Κυκλάδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο, αλλά μετά την Αττική προβλέπεται να κινηθεί προς την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. 
zorb

Εικόνα από Πεντέλη, πρωί Κυριακής
penteli01
penteli02
penteli03


Προς το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Χαλικιδική και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες συνοδεία ριπαίων ανέμων, η ένταση των οποίων θα φτάσει τα 9, τοπικά τα 10 και πιθανώς τα 11 μποφόρ.

Άστατος ο καιρός την Κυριακή

Αμετάβλητη θα είναι η θερμοκρασία στην χώρα σήμερα Κυριακή. Ο καιρός θα είναι άστατος και οι βροχές θα επηρεάζουν όλη την επικράτεια. Στη δυτική Ελλάδα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. 


Δείτε την ένταση των βροχοπτώσεων τις τελευταίες ώρες:
xart1
Ο χάρτης δείχνει την ένταση των βροχοπτώσεων ώρα 23:00
xart2
Ο χάρτης δείχνει την ένταση των βροχοπτώσεων ώρα 02:00
xart3
Ο χάρτης δείχνει την ένταση των βροχοπτώσεων ώρα 05:00
xart4
Ο χάρτης δείχνει την ένταση των βροχοπτώσεων ώρα 08:00

Πρόγνωση για Δευτέρα 
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Με θυελλώδεις ανέμους έχει φτάσει στη χώρα μας ο κυκλώνας «Ζορμπάς» με τους πολίτες, αλλά και την πολιτική προστασία να βρίσκονται επί ποδός.


IR_sat_29092018_0845



Live η εικόνα του κυκλώνα



 


https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο