Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Politico: Έρευνα της Κομισιόν για τα κονδύλια που δόθηκαν στην Ελλάδα

Έρευνα για πιθανή κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που δόθηκαν στην Ελλάδα, με στόχο τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, ξεκίνησαν οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Politico.
Στο σχετικό δημοσίευμα μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο τρεις δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» συνελήφθησαν έπειτα από μήνυση του αρμόδιου υπουργού, Πάνου Καμμένου, για άρθρο, το οποίο έκανε λόγο για κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών χρημάτων.

Ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF) αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την εν εξελίξει έρευνα, η οποία αφορά «κατηγορίες για παρατυπίες που σχετίζονται με κονδύλια της Ε.Ε. για τη σίτιση των προσφύγων στην Ελλάδα».

Η σχετική έρευνα, όπως επισημαίνεται στο Politico, ξεκίνησε έπειτα από την υποβολή διάφορων στοιχείων από τις υπηρεσίες ελέγχου της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια του 2017.
«Καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη, η OLAF δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο» σχολίασε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, μιλώντας στο περιοδικό.
Διευκρίνισε πάντως, ότι «το γεγονός πως η OLAF εξετάζει την υπόθεση δεν σημαίνει αυτομάτως ότι κάθε εμπλεκόμενος έχει διαπράξει παρανομία ή απάτη».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», επιχειρηματίες από το περιβάλλον του κ. Καμμένου, εισέπραξαν μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων, μέσω συμβολαίων για την παροχή υπηρεσιών catering και υγιεινής.
Μάλιστα, όπως προστίθεται, ορισμένοι εξ αυτών προχωρούσαν σε τακτικές υπερτιμολογήσεις των επίμαχων συμβολαίων, χωρίς μάλιστα να συμμετέχουν στους σχετικούς διαγωνισμούς.
 https://www.aftodioikisi.gr/

2 σχόλια:

  1. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.Ολο και κάποιο λαμόγιο θα έβαλε το χέρι του στο μέλι.Αλλα το θέμα είναι αν θα πληρώσει γιατί όλοι ξέρουμε πως κανένας δε πλήρωσε ποτέ.Κορακας κόρακα μάτι δε βγάζει.Αν κάποιος φτωχός έκλεβε ένα κουλούρι θα τον χτυπούσαν σα χταπόδι Σε τέτοια χώρα ζούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΟΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕ ΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 9.55πμ ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30-40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΤ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΛΑΛΟΥΣΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ,ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΡΩΙΝΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο