Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Αντίο αγρότη…

Ασφαλιστικό και φόροι σφραγίζουν την ταφόπλακα του πρωτογενούς τομέα. Πρακτικά ασύμφορο να παραμείνει κάποιος στην παραγωγή. Σε όπλο μαζικής εξόντωσης των αγροτών μετατρέπεται το δίδυμο Αποστόλου-Κατρούγκαλου. 

   Ξεπερνά τα όρια του αδιανόητου το ασφαλιστικό σχέδιο Κατρούγκαλου, το οποίο και προβλέπει ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι με μπλοκάκια, δηλαδή αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα κληθούν να πληρώνουν κάθε μήνα έως 1.586 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημα που θα δηλώνουν στην εφορία. 
       Οι εισφορές θα υπολογίζονται με συντελεστή 20% επί του καθαρού εισοδήματος για τον κλάδο της σύνταξης και 6,95% για τον κλάδο υγείας. Το νομοσχέδιο προβλέπει και εισφορά 7,5% για όσους έχουν επικουρικό ταμείο. 
      Με απλά λόγια, οι αγρότες θα πρέπει να καταβάλουν το 27% του εισοδήματός τους για τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Ανάλογο ποσοστό είναι η άμεση φορολογία, οπότε αυτομάτως περισσότερα από τα μισά χρήματα που μπορεί να βγάζει κάποιος απ’ την εργασία του… εξαφανίζονται!..........

 
        Αν τώρα προσθέσουμε τις εισφορές στον ΕΛΓΑ, το κόστος τήρησης των λογιστικών βιβλίων, τις δαπάνες για τη γραφειοκρατία που το κράτος επιβάλει, κυρίως δε αν συνυπολογίσουμε την προκαταβολή φόρου που επιβάλει η κυβέρνηση, ο αγρότης θα πρέπει… ή να μεταναστεύσει ή να αλλάξει επάγγελμα. 
      Και επειδή στην Ελλάδα της ανεργίας αυτό δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, το πιθανότερο είναι ότι πολλές δεκάδες χιλιάδες αγροτών θα προστεθούν στις λίστες των πολιτών που επιβιώνουν με τα επιδόματα ακραίας φτώχειας. 
       Αν υποθέσουμε ότι ένας αγρότης καταφέρνει να έχει δηλωθέν εισόδημα της τάξης των 70.000 ευρώ ετησίως και αφού από αυτά θα πρέπει να δίνει τις 60.000 σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, το περίσσευμα των 10.000 ευρώ, που κι αυτό εξανεμίζεται με τον ΕΝΦΙΑ κτλ, είναι κυριολεκτικά αστείο ποσό, αφού το κόστος παραγωγής για οποιαδήποτε εκμετάλλευση είναι πολλαπλάσιο. 
Ας δώσουμε ένα ακόμη παράδειγμα: 
Αν υποθέσουμε ότι το εισόδημά ενός παραγωγού είναι 10.000 ευρώ, από αυτά πρέπει: Να πληρώσει το 27%, ήτοι 2.700 ευρώ, σε ασφαλιστικές εισφορές. Να πληρώσει το 26%, ήτοι 2.600 ευρώ, ως φόρο και ακόμη 26%, δηλαδή άλλες 2.600 ευρώ, ως προκαταβολή. Το άθροισμα βγαίνει 7.900 ευρώ. Σ’ αυτόν τον αγρότη, δηλαδή, θα μείνουν 2.100 ευρώ, για να πληρώσει ΕΝΦΙΑ και άλλες εισφορές, να ζήσει την οικογένειά του, να αγοράσει εφόδια και υλικά για να παράγει. 
Και ρωτάμε: Είναι ποτέ δυνατόν;;; Τι έχουν καταλάβει αυτοί που τα σκέφτηκαν όλα αυτά;;; Κατά συνέπεια, το μόνο που μπορεί κανείς να πει είναι ότι… είναι τρελοί αυτοί οι υπουργοί! 
    Δεν αντιλαμβάνονται τη ζημιά που θα προκαλέσουν στην εθνική παραγωγή και στην ελληνική κοινωνία, δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για το πώς επικοινωνιακά θα «πουλήσουν» τα ψευτοαριστερίστικης εμπνεύσεως μέτρα οριστικής εξόντωσης των έσχατης, για αυτούς, κατηγορίας πολιτών, των αγροτών δηλαδή. 

    Στην Ένωση Αγρινίου θεωρούμε εντελώς αδιανόητο το να περάσουν και να εφαρμοστούν τέτοια μέτρα. Και πραγματικά απορούμε: Ποιοι βουλευτές, ιδιαίτερα από την ελληνική περιφέρεια, θα υπογράψουν με την ψήφο τους την ολική κατάρρευση της πρωτογενούς παραγωγής; Ποιοι θα δεχθούν να μείνουν στην ιστορία ως οι νεκροθάφτες του πιο υγειούς παραγωγικού ιστού της χώρας; Ποιοι και γιατί θα αγνοήσουν την κραυγή αγωνίας που αυτή την ώρα αντηχεί απ’ τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη;

http://www.e-ea.gr/

13 σχόλια:

  1. Μιλαμε για πολλοι μα###ες ποιος εξυπνος τα σκεφτηκε ολα αυτα ο κατρουγκαλος;μαλλων θελουν να την κανουν με ελαφρα και ψαχνουν αφορμες δεν εξηγηται αλλιως τοσο μα###ες ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλαμε για πολλοι μα###ες ποιος εξυπνος τα σκεφτηκε ολα αυτα ο κατρουγκαλος;μαλλων θελουν να την κανουν με ελαφρα και ψαχνουν αφορμες δεν εξηγηται αλλιως τοσο μα###ες ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μονο ενας μ.....ς θα το σκεφτονταν αυτο.... μας εξωντονεται λιγο λιγο.... αλλα αυτο ειναι η χαρηστηκη βολη εσας τη σας νοιαζει εσεις να ζησετε εμεις να πεθανουμε ΖΗΤΩ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΘΙΚΙΑ........ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσυ που σχολιαζεις διαβασες το αρθρο??ειδες τι παραδειγμα εφεραν?αγροτης λεει με εσοδα 100.000 ευρω...εσυ που σχολιαζεις σαν αγροτης εχεις 100.000 ευρω εσοδα???απλα κυριοι θιχτηκαν τα συμφεροντα των ενωσεων και των παρατρεχαμενων με τα φωτοβολταικα διοτι μονο οι αγροτες με τα φωτοβολταικα εχουν τοσα εσοδα....εμ δεν γινεται να θες να το παιζεις επιχειρηματιας και να απολαμβανεις τα προνομια των αγροτων...εμ δεν γινονται αυτα....παμε να γινουμε κρατος κυριοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε άνθρωπε! !!θα τρελαθούμε σε αυτή τη χώρα. Έβαλε ο αγρότης το χέρι στην Τσέπη και κάτι έγινε. Εμείς οι υπόλοιποι που πληρώνουμε χρόνια τώρα δεν μας κακοφενεται. Αφήστε τις αγροτικαρες και τα καφενεία και δουλέψτε. .αντέ πια τόσες επιδοτήσεις τόσα χρόνια και μιλάτε.

      Διαγραφή
  5. Παρτς ολοι την δεη και κοιταχτε ποσο πληρωνουμε για τα τρία πάρκα π εχει ο κυριος της ενωσης....κοιταχτεπ θελουν απλα να περνουν κ οχι μα δινουν...σας εβαλαν σενα λουκι νομιζατε θα καλλιεργειτε τζαμια και θα πληρωνεστε με 200.000δανειο σρην πλατυ...α ρε καημενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς που κάθεστε κ σχολιάζετε γιατί μονο αυτό έχετε μάθει γιατί δεν γίνατε αγρότες κ με φβ ; σας εμπόδισε κάποιος απλά βολευόσασταν στις 30 συντάξεις που παίρνει ο καθένας σας .κύριοι απο τον αγρότη έχουν ζωή 120 επαγγέλματα κ είναι κρίμα με τέτοιους τρόπους να θέλουν να τον εξαφανήσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απτό σωστό αγρότη όχι από τους τεμπέληδες με δηλωμένη 500 πρόβατα μα στην πραγματικότητα 50. Και αυτοί που μιλάω κύριε είμαι μισθωτος και με δηλωμένη κανονικά τα εισοδήματα μου και με έχει ρημάξει επειδή κάτι βλακειες σαν και σένα το παίζουνε αγρότες με ξένα λεφτά και navara που ανάθεμα κι αν χωράει δέκα μπάλες σανό πάνω.

      Διαγραφή
  7. δεν ερχεσε κι εσυ να γινεις αγροτης ... οχι για πολυ για μια εβδομαδα μονο να δεις τη γλυκα εχει και τη ωραια μυρωδια (αρωμα) απο τα ακριβοτερα.....οσο για τις επιδοτησεις πιο πολλα περνουν καποιοι που καθονται σε γραφεια π.χ. στην ενωση ας πουμε κι οχι εγω που μου βγαινει ο κ... απο το πρωι μεχρι το βραδυ .Αυτοι που εχουν ζωα και δουλευουν πραγματικα ξερουν τι εστι βερικοκο και δεν εχω φωτοβολταικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τους πιστέψετε!Τους ψηφίζετε!θα τους ξαναψηφισετε!εγω τι φταίω;ντροπή! Μαυρογυαλουρος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τους πιστεψαμε..τους πιστευουμε τους ψηφισαμε θα τους ξαναψηφισουμε....δεν γινεται εγω σαν αγροτης με 5.000 ευρω εισοδημα...να πληρωνων τα ιδια με καποιον που τ ρθε ξαφνικα να χρεωθει 200.000 και να φυτεψει γυαλια....οχι κυριοι....διαλαλουν πως βαζουν στην τσεπη 70.000 80.000 το χρονο....ειναι επιχειρηματιες τοτες...οχι αγροτες....απλα τα πραγματα γινεται σωστος διαχωρισμος επαγγελματων...ασε που για να λεει η ενωση πως δεν ειναι καλο το φορολογικο ,,,θα ειναι τελειο....ε ρε γλεντια π ρχονται...καρχαριες τ πασοκισταν μοιαζουν σαν μαριδουλες απεναντι στα πεινασμενα πασοκια π κυβερνουν...και οι μαριονετες της δεξιας κοιτουν αποχαυνομενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο