Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Ο «καθαρισμός» των περιαστικών δασών και αλσυλλίων Δ.Ε. Αστακού και η «συντήρηση» δρόμου δασυλλίου (δασύλλιο - Πλάτανος) Δ.Κ. Αστακού

     Άλλα δυο έργα που δεν έγιναν ποτέ καταγράφηκαν στο "ενεργητικό" της δημοτικής αρχής. Είναι δυο έργα για τα οποία βγήκαν από τα ταμεία του Δήμου είκοσι δύο χιλιάδες διακόσια (22.200) € και πιο συγκεκριμένα:

1)-Καθαρισμός περιαστικών δασών και αλσυλλίων Δ.Ε. Αστακού δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) €. 
2)-Συντήρηση δρόμου δασυλλίου (δασύλλιο - Πλάτανος) Δ.Κ. Αστακού εφτά χιλιάδες διακόσια (7.200) € και κατέληξαν "Κύριος οίδε" σε ποιες τσέπες.

       Όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό καθαρισμός στο αλσύλλιο έχει τουλάχιστον τρία χρόνια να γίνει (τα παρατημένα κλαδιά δεξιά και αριστερά κατά μήκος όλης της διαδρομής εντός του αλσυλλίου, καθώς επίσης και ο θρυμματισμός (στην κυριολεξία) των κλαδιών πιστοποιούν του λόγου το αληθές).
      Επίσης ο δρόμος από το δασύλλιο μέχρι το Πλάτανο, όπως φαίνεται επίσης από τις φωτογραφίες είναι ακαθάριστος και γεμάτος πέτρες. Στα υπ´ όψιν ότι η επίσκεψη στο δασύλλιο έγινε πολύ πριν τις τελευταίες βροχές, που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ενδεχόμενες μετακινήσεις φερτών υλικών (πέτρες, ξύλα κλπ).......



   Πρέπει να επισημάνουμε επίσης την άθλια εικόνα που παρουσιάζει το δασύλλιο, κλαδιά ξερά πεταμένα παντού έτοιμα να λαμπαδιάσουν με την παραμικρή σπίθα φωτιάς, δέντρα αφημένα στο έλεος του κάθε ασυνείδητου λαθροϋλοτόμου, υπαίθριο σφαγείο, όλα αυτά δείγματα πλήρους εγκατάλειψης εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Με αφορμή λοιπόν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο Ξηρομέρου η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών αποφάσισε:
1)-Να συστήσει επιτροπή που θα παρακολουθεί όσο το δυνατόν περισσότερα έργα από αυτά που θα εξαγγέλλονται από το ξεκίνημα μέχρι την παραλαβή τους από τις αρμόδιες επιτροπές ή υπηρεσίες του Δήμου.
2)-Εφιστούμε στους συμμετέχοντες στις επιτροπές ή υπηρεσίες του Δήμου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν υπογράφουν την παραλαβή των έργων.
3)-Έργα που αποδεδειγμένα δεν έχουν εκτελεσθεί να παραπέμπονται προς διερεύνηση.
4)-Να κινηθεί προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός συλλόγου για την προστασία του δασυλλίου καλώντας γι' αυτό συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από την παράταξη που στήριξαν ή ψήφισαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

       Τέλος ξαναλέμε ότι το τελευταίο που επιθυμούμε είναι να μετατραπεί ο Δήμος Ξηρομέρου σε προθάλαμο ανακριτικού γραφείου. Ένα χρόνο τώρα επισημαίνουμε παρατυπίες, διατυπώνουμε προτάσεις, με λύπη όμως διαπιστώνουμε ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει να διοικεί με αδιαφάνεια, με αλαζονεία, με ερασιτεχνισμό χωρίς να εμφανίζει σημάδια βελτίωσης, απεναντίας η κατάσταση όσο πάει και ξεφεύγει.
      Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών είναι εδώ, συνεπής στις διακηρύξεις της συνεχίζει να υποβάλλει προτάσεις, να ελέγχει την δημοτική αρχή και να αγωνίζεται για την ανάπτυξη του τόπου.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ






























1 σχόλιο:

  1. Αρετακη περιμένουμε την απάντηση σου η δε ξερεισ τίποτε για όλα αυτά εσυ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο