Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αλβανίας: Συνύπαρξη και Ανεκτικότητα

       Μέσα σε πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου “Συνύπαρξη”. Όπως τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος, η συνύπαρξη υπήρξε βασικό συστατικό του βίου της ανθρωπότητας. Η συνύπαρξη υπονομεύεται συχνά. 
    Η εξασθένηση της κατά κανόνα οφείλεται στον εγωκεντρισμό, ατομικό ή ομαδικό, που εκδηλώνεται πολύτροπα. Οι αδικίες, η διαφθορά και η φτώχεια δεν έπαψαν να καταστρέφουν την αρμονική συμβίωση της ανθρωπότητας. Τις τελευταίες μάλιστα δεκαετίες η βία έχει πάρει νέες ανεξέλεγκτες μορφές, με αποκορύφωμα την τρομοκρατία. Η ανθρώπινη επιθετικότητα επεκτάθηκε στην εκμετάλλευση, ακόμη και την περιφρόνηση της κτίσης, με οδυνηρές συνέπειες τόσο για το φυσικό περιβάλλον, όσο και για την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Η αρμονική συνύπαρξη και ανεκτικότητα αποτελούν κεντρικούς άξονες της διδασκαλίας του Χριστού...........


     Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στη Στοά Βιβλίου, στην οποία παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Διοικητικής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, και οι πρώην υπουργοί Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αλέκος Παπαδόπουλος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι επιλαχόντες βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κουτουλάκης και Παναγιώτης Σφαέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο