Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Πυρ και μανία στον Πύργο με τον δήμο Αγρινίου

Η άρνηση του δήμου Αγρινίου να δεχθεί στον ΧΥΤΑ Στράτου απορρίμματα της Ηλείας εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις στον Πύργο ενώ μεγαλώνει και η ρήξη μεταξύ των δημάρχων καθώς ο Γ.Λιατσής εξακολουθεί να στοχοποιεί τον Γ.Παπαναστασίου με βαρύτατες εκφράσεις.
Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πύργου τέθηκε προς συζήτηση ο τρόπος δράσης του δήμου, απέναντι στην άρνηση του δήμου Αγρινίου  παρά-όπως τονίσθηκε- το γεγονός πως υπάρχει σαφής εντολή από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή..... Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, επεσήμανε στην τοποθέτησή του, υπερασπιζόμενος τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι: «Αργά αλλά σταθερά προχωράμε στην επίλυση του ζητήματος των απορριμμάτων. Η υπόθεση του εργοστασίου θα ανοίξει μόλις λειτουργήσει η ενδιάμεση λύση. Εμείς προετοιμαζόμαστε σταθερά για την δική μας λύση. Μέχρι σήμερα στο πρόβλημά μας και το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μας εγκατέλειψε αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής μας βοηθά και μας στηρίζει. Ο δήμαρχος Αγρινίου που βγήκε πρόεδρος της ΠΕΔ με την ψήφο μου αρνείται να εφαρμόσει. Αν πεθάνει ένα παιδί στην πόλη του Πύργου εγώ ο ίδιος θα πάω να καταθέσω για να καταδικασθεί».
Χαρακτηριστική μάλιστα πρόταση ήταν αυτή του επικεφαλής της παράταξης «ΑναΣΑ», Τάκη Αντωνακόπουλου, ο οποίος πρότεινε στην τοποθέτησή του να εκδοθεί αναφορά από το δημοτικό συμβούλιο, που θα προσυπογράφουν όλοι ανεξαιρέτως και η οποία θα ζητά από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να δώσουν λύση ως προς το ζήτημα που έχει προκύψει με τον δήμο του Αγρινίου και την άρνηση του δημάρχου, Γιώργου Παπαναστασίου να δεχθεί ο ΧΥΤΑ Στράτου τα σκουπίδια των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Συμφώνησαν και οι επικεφαλής παρατάξεων  Αντώνης Καράμπελας, Γιάννης Αργυρόπουλος, Δώρα Καλάκου και Χρήστος Γιάνναρος.

 Πληροφορίες από  www.patrisnews.com. Ενδεικτικό το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πατρίς :
agrinionews

2 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο