Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Λαοθάλασσα για την Yγεία στην πλατεία Δημοκρατίας (φωτο)


Μαζική υπήρξε η συμμετοχή στο πρώτο συλλαλητήριο για την Υγεία που πραγματοποιείται στο Αγρίνιο και ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00. Χιλιάδες ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φορέων της περιοχής μας και που διαδήλωσαν για το δικαίωμα στο αυτονόητο.
Καταστηματάρχες εστίασης, έμποροι , δημοτικοί υπάλληλοι και χιλιάδες άλλοι πολίτες,σωματεία, σύλλογοι, κινήματα , φορείς, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, εκπρόσωποι της εκκλησίας έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο........

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με χαιρετισμό του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά , ο οποίος κάλεσε την κεντρική εξουσία να μην θεωρήσει αυτό το συλλαλητήριο «κοσμικό», και μίλησε για μια «ειρηνική και ευλογημένη διαμαρτυρία για να είναι και πάλι τα νοσοκομεία άξια θεραπευτήρια», ευχαρίστησε τους δημάρχους, τα Σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους για την ομόνοια και τη συλλογική αυτή προσπάθεια και ευχήθηκε «να φωτίσει ο Θεός τους κατέχοντες την εξουσία να βοηθήσουν προς το καλύτερο»
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος κ. Γ. Παπαναστασίου, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο: «Αυτή είναι οργή λαού», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγρινίου. «Μας εμπαίζουν! Όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια αυτό έκαναν. Είμαστε έναν χρόνο χωρίς Διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής και ενώ η διαδικασία κανονικά κρατά τρεις μήνες, ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί η θέση», είπε ο κ. Παπαναστασίου και συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την προσπάθειά τους να υποστηρίξουν όσο μπορούν το νοσοκομείο, όπως ανέφερε
Αμέσως μετά μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά που αναφέρθηκε στο πλήγμα που δέχονται, ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες, από την απαξίωση των δομών Υγείας στην περιοχή μας. «Η δημόσια Υγεία θα έπρεπε να είναι δικαίωμα διαρκές και θεμελιώδες.Χαίρομαι που σήμερα είμαστε όλοι εδώ. Μόνο έστι θα μας ακούσει το κέντρο λήψης αποφάσεων, μόνο έτσι θα μας ακούσει η Αθήνα, έτσι δίνεται το μήνυμα για κοινωνία οργανωμένη, αγαπημένη, αλληλέγγυα. Από σήμερα οι Αιτωλοακαρνάνες δεν είμαστε τα εύκολα θύματα του συγκεντρωτισμού και του λαϊκισμού . Δεν υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση προς τους κρατούντες, το πρόβλημα είναι διαχρονικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και αυτοί θα μείνουν στο απυρόβλητο», είπε η κα Σταρακά.
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Νίκος Καρπάνος , κατά τον χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων: «Στον μεγαλύτερο νομό της χώρας  κινδυνεύουν ζωές και ίσως και να έχουν χαθεί κιόλας, λόγω της όλης κατάστασης, αλλά δεν μπορούμε αυτά να τα γνωρίζουμε όλοι. Όλες οι κυβερνήσεις που δήθεν ασχολήθηκαν αποδείχθηκε πως μας «δούλευαν» κανονικά. Να διεκδικήσουμε ιατρικό προσωπικό, όχι να μεταφέρονται οι γιατροί από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Να αποδείξουν ότι τα νοσοκομεία μας δεν είναι ο «Καλλικράτης» της Υγείας»

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia33

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia34

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia32

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia31

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia30

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia29

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia27

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia26

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia25

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia21

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia20

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia19

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia16

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia15

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia14

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia10

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia8

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia7

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia6

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia5

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia4

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia3

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia1

geg-panaitoloakarnaniko-ygeia2

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο