Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνει ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας στις εισόδους των Κέντρων Υγείας Βόνιτσας, Κατούνας, του Ιατρείου Παλαίρου και των Αγροτικών Ιατρείων

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
 Α  Ν   Α   Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η

       Ο Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας  καλεί όλους τους δημότες αύριο Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. να παρευρεθούν στη συγκέντρωση  διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στις εισόδους των Κέντρων Υγείας Βόνιτσας, Κατούνας, του Περιφερειακού Ιατρείου Παλαίρου και των Αγροτικών Ιατρείων του Δήμου για την απαράδεκτη κατάσταση  που έχουν περιέλθει  την τελευταία πενταετία τα Κέντρα Υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία και γενικότερα τα νοσοκομεία του νομού μας και της ευρύτερης περιοχής.       
          Επίσης ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων που ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους εδώ και μέρες. Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν όπως η υπερφορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές θα οδηγήσουν την αγροτοκτηνοτροφία σε μαρασμό και εξαφάνιση. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε και να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο  αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.........


      Τέλος ενημερώνουμε ότι  από τις 11:00 π.μ.  θα είναι κλειστές όλες οι υπηρεσίες του δήμου μας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.   

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
        Αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας, Κατούνας, το Περιφερειακό Ιατρείο Παλαίρου και τα Αγροτικά Ιατρεία του Δήμου έχουν πολλές ελλείψεις σε γιατρούς και ιατρικό προσωπικό  και μάλιστα σε πολλές ειδικότητες, αφού όχι μόνο έχασαν το μεγάλο αριθμό από το δυναμικό τους, αλλά και ουδέποτε αναπληρώθηκαν τα κενά που σχηματίστηκαν. 
     Το μικροβιολογικό  της Βόνιτσας δεν λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, ενώ διαθέτει όλα τα μηχανήματα. Το ακτινολογικό δεν λειτουργεί σχεδόν ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του Χειριστή-Εμφανιστή. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ελάχιστο. Υπάρχει ένας οδηγός ασθενοφόρου, δεν καλύπτεται θέση διοικητικού υπαλλήλου.
       Οι ελλείψεις είναι τόσο μεγάλες που οι εργαζόμενοι δεν έχουν να προσφέρουν στους ασθενείς ούτε καν γάζες, ενώ ο εξοπλισμός είναι τουλάχιστον ανεπαρκής. Είναι αρκετές φορές όπου ο Δήμος αναλαμβάνει να εξοπλίσει τα νοσοκομεία με διαφορά αναλώσιμα υλικά.
         Η ανάγκη είναι επιτακτική για την στελέχωση και τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας και Περιφερειακού Ιατρείου Παλαίρου, αφού αυτό εξυπηρετεί περίπου τριάντα χιλιάδες (30.000) κατοίκους από τη Βόνιτσα, αλλά και τα γύρω χωριά. Αυτό, μεταφράζεται πενήντα (50) έως εβδομήντα (70) άτομα ανά ημέρα σε ότι αφορά την επισκεψιμότητα του Κέντρου Υγείας. 
       Προβλήματα τέτοιου είδους υπήρχαν στο Κέντρο Υγείας αλλά έγιναν εντονότερα από τη στιγμή που το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας έπαψε να υπάγεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου και υπάχθηκε στην 6η υγειονομική Περιφέρεια. 
       Η ίδια  κατάσταση επικρατεί και στο Κέντρο Υγείας Κατούνας. Την απόγνωση τους εκφράζουν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος εξαιτίας των ελλείψεων τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Κατούνας.
       Το Κέντρο Υγείας Κατούνας έχει πέντε (5) οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού αλλά από αυτές οι δύο (2) νοσοκόμες είναι στην Κατούνα οι άλλες τρεις (3) έχουν πάει στο νοσοκομείο Αγρινίου ενώ οι θέσεις τους είναι στο Κέντρο Υγείας Κατούνας.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους το χειμώνα και την περίοδο του καλοκαιριού ακόμα περισσότερους.
      Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι εφημερίες των γιατρών που δεν αρκούν και δεν μπορούν να γίνουν κάτω από τις σημερινές συνθήκες.  Δηλαδή ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί, ούτε καθαρίστρια έχει, ούτε φύλακα, ούτε ασθενοφόρο. 
          Η επέκταση του κτιρίου δίπλα στο σημερινό είναι έτοιμο κατασκευαστικά, χωρίς όμως καθόλου ιατρικό εξοπλισμό. Αλλά και να επανδρωθεί πως θα λειτουργήσει άραγε χωρίς γιατρούς (αφού κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν έρχεται κανένας ή παραιτούνται), χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς ασφάλεια (φύλαξη), χωρίς ασθενοφόρο, χωρίς διοικητικό προσωπικό, χωρίς καθαρίστρια. Αφού δεν υπάρχουν ούτε στο σημερινό και οι γιατροί κάνουν συγχρόνως το νοσοκόμο, την καθαρίστρια αλλά και το φύλακα.

         Επίσης ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων που ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους εδώ και μέρες. Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν όπως η υπερφορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές θα οδηγήσουν την αγροτοκτηνοτροφία σε μαρασμό και εξαφάνιση και θα έχουν σαν αποτέλεσμα την οριστική διάλυση του αγροτικού τομέα.    Ο Δήμος μας είναι κατά κύριο μέρος αγροτικός Δήμος και δεν θέλουμε να οδηγηθεί ο αγροτικός πληθυσμός μας στην εξαθλίωση κι ο τόπος μας στην ερήμωση.  Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε και να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο  αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                      Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ




9 σχόλια:

  1. Φαρισαίοι.........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΙΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!!!ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ή ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου ρε δήμαρχε που σπαταλάς του κόσμου τα λεφτά σε υπερτιμολογησεις κτλ.
    Και που τώρα φωνάζεις στο κράτος .. δεν γίνονται αυτά! ! Ζώα Ζώα! Καληνύχτα Κεμάλ.
    Ξηρό μέρος δεν περιμένω ν το ανεβάσεις αν κ θ εορεπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tα είδαμε όλα το βαθύ ΠΑΣοΚ(Δήμαρχος),να συμπαρισταται στα αιτήματα Όλων!!!

    Δεν στιχιζει τίποτε εξάλλου.

    Αιδώς Αργείοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εαν θα γινει συγκετρωση διαμαρτυριας για την καταργηση των απευθειας αναθεσεων
    θα παρει μερος και ο δημος Ακτιου-βονιτσας ? ? ? ? ? ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εαν θα γινει συγκεντρωση διαμαρτυριας για την καταργηση των απευθειας αναθεσεων
    θα παρει μερος και ο δημος Ακτιου-βονιτσας ? ? ? ? ? ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο σας μια απο τα ίδια,τελικά μυαλό δεν βάζετε,τα κάνετε όλα μόνο για λίγο δημοσιότητα και όχι για να δώσετε λύσεις στα προβλήματα....να ξέρετε σας ξέρουν όλους,μην νομίζετε πως το σύστημα δεν σας γνωρίζει...γνωρίζει πραγματικά το <>του καθενός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. θα στειλει τηλεγραμμα συμπαραστασης ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο