Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Οι δολοφόνοι, ο Υπουργός Πολιτισμού κι ο Λιβαθηνός!



Αισίως κατά τα φερέφωνα της κυβέρνησης και απαισίως κατά το συντριπτικό πλήθος των Ελλήνων, πέρασε ένας χρόνος με την αριστερά στην εξουσία. Θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε την συγκυβέρνηση Αλέξη -καμενοΠάνου    για πολλά πράγματα. Έχουν γραφτεί πολλά που μας αφήνουν άφωνους, όμως  εξακολουθεί  καθημερινά να γράφεται μία ιστορία η οποία μοιάζει πλέον με εφιάλτη. Και αυτό είναι ίσως επιεικής χαρακτηρισμός… είναι ίσως το λιγότερο που θα μπορούσα να πω.
      Δεν με σοκάρουν μόνον οι προσλήψεις συγγενών, εραστών και φίλων των βουλευτών στο δημόσιο. Δεν με σοκάρει μόνο η αθρόα προσέλευση μεταναστών και τα ανοιχτά μας σύνορα με την ευλογία της παρούσας κυβέρνησης. Δεν με ενοχλεί μόνο που ένας πρωθυπουργός φέρεται στο εσωτερικό, ως δικτάτωρ, τόσο εκείνος, όσο κι οι παρατρεχάμενοί του και στο εξωτερικό είναι κότα λιράτη.  Χαμογελάω απλά όταν το μόνο έργο που έχουν να επιδείξουν ένα χρόνο διακυβέρνησης είναι το πιο βαρύ μνημόνιο και η νομιμοποίηση των γκέι γάμων. Όμως, το τελευταίο τους κατόρθωμα με ξεπερνάει… Ξεπερνάει  κάθε φαντασία…...

      Η λαοπρόβλητη κυβέρνηση της αριστεράς, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει παράσταση η οποία θα ανέβει στο Εθνικό Θέατρο, βασισμένη σε κείμενα ενός δολοφόνου! Ναι, καλά διαβάζετε… Το Εθνικό Θέατρο της χώρας, θα ανεβάσει παράσταση βασισμένη στα κείμενα του δολοφόνου της 17Ν, Σάββα Ξηρού και τα πρακτικά της δίκης, γαρνίροντας τα, με ολίγον από Αλμπέρ Καμί!!! Αλλά προσέξτε δεν υιοθετεί τι απόψεις του, απλώς παρουσιάζει την άποψη του συγγραφέα για τους μηχανισμούς της εξουσίας και πως τους χρησιμοποιεί εναντίον των δικαιωμάτων των πολιτών. Τι σημαίνει όλο αυτό; Κατά τους ινστρούχτορες της κυβέρνησης, σημαίνει πλουραλισμός και δημοκρατία.  Τα δικαιώματα όσων ταξίδεψαν στον άλλο κόσμο από τους Ξηρούς της τρομοκρατίας δεν παίζουν κανένα ρόλο. Παράπλευρες απώλειες ήταν. Για το γενικό καλό και την επανάσταση…
     Θα ήμουν το ίδιο αντίθετος αν το έργο ανέβαινε σε ένα θέατρο ιδιώτη αλλά ότι εγώ, εσύ, που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, όλοι εμείς, χρηματοδοτούμε αυτή την αλητεία χωρίς κανείς να μας ρωτήσει, αυτό με ξεπερνάει! Πολλά ακούγονταν και γράφονταν τόσα χρόνια για τους άρρηκτους δεσμούς που ένωναν την τρομοκρατία, το κοινό έγκλημα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης των τρομοκρατών της 17Ν είναι μέλη του εν λόγω κόμματος που χρόνια πριν ο λαός τους φέρει στην εξουσία κινούνταν στα βρομόνερα και στους λασπωμένους υπόνομους της παραβατικότητας. Όπως σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι χρειάστηκε μόνο ένας ημερολογιακός χρόνος στην εξουσία του τόπου για να ξεσκεπαστεί η δυσωδία που στεγαζόταν πέριξ της πλατείας Κουμουνδούρου και κυκλοφορούσε με ριγμένο στους ώμους τον μανδύα της αριστεράς και της προόδου.
    Ο κύριος Λιβαθηνός, ήταν μια κομματική επιλογή, διορίστηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη, αφού με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισε τον ΄΄διεφθαρμένο΄΄ Χατζάκη, που με τις ΄΄παλαιοκομματικές΄΄ νοοτροπίες των δεξιών είχε οριστεί διευθυντής. Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν, δηλαδή να τελειώσει τη θητεία του. Ο νέος διευθυντής έπρεπε να δώσει τα διαπιστευτήρια της Μοσχαναθρεμένης επί χρόνια, αριστερόστροφης τέχνης του, να δείξει τους νέους δρόμους της αριστεράς και της προόδου.
       Κι εδώ ενίσταμαι κύριοι. Με κρατικά χρήματα δεν μπορείτε να προπαγανδίζετε την αριστεροαναρχοτρομοκρατία. Πηγαίνετε στα παρακμιακά σας γκέτο και κάντε το. Έχετε όλο το δικαίωμα της καλλιτεχνικής σας έκφρασης. Όχι όμως με κρατικά χρήματα κι ούτε στο Εθνικό Θέατρο όλων των Ελλήνων. Αποτελεί ύβρι στα θύματα της τρομοκρατίας, προσβολή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
   Κύριε Ξυδάκη, δεν έχετε το δικαίωμα αυτό. Το καταλαβαίνετε; Το ότι είστε στην εξουσία με τα ασύστολα ψεύδη σας, την εξαπάτηση του λαού και τα δεκανίκια ενός αριβίστα γραφικού και επικίνδυνου ΄΄δεξιού΄΄ δεν σας δίνει αυτό το δικαίωμα.
      Κύριε Λιβαθηνέ τη τέχνη σας που γέρνει μονόπατα, να την ασκήσετε όπου νομίζετε, εκτός κρατικών σκηνών, γιατί αυτό δεν λέγεται τέχνη αλλά προπαγάνδα.
      Κύριε Υπουργέ του αριστερού πολιτισμού,  κύριε Λιβαθηνέ της Συριζαϊκής τέχνης,  στις κοινές σας δηλώσεις ΄΄επί τη αναλήψει΄΄,  προβάλλατε κοινό όραμα και υποσχεθήκατε  αναμόρφωση  του Εθνικού για ένα θέατρο όλων των Ελλήνων. Αυτό εννοούσατε;

Κύριοι Ξυδάκη και Λιβαθηνέ, παραιτηθείτε! Τώρα!

Νίκος Ναούμης
Πολιτικός επιστήμονας
Δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Αιτ/νίας


2 σχόλια:

  1. Μεγάλε πολιτικέ επιστήμονα, πάει η εποχη που ένας λοχίας ή ενάς μπούλης συμβουλός λογόκρινε την τέχνη. Πεσμας τι θέλεις να παίζουν τα θέατρα και οι τηλεοράσεις να το επιβάλλει το κράτος.

    Μεγάλε προοδευτικέ τι ωραία που ήταν η εποχή που η eurovision είχε τον πρώτο λόγο. Δεν θα ενοχλούσε την φιλελευθερη αισθητικη σου. Και φαντάζομαι, επίσης ότι οι κρατικές διαφημισεις στα κανάλια που προοθούν την τέχνη ούτε αυτές θα σε ενοχλούσαν.

    Χούσος Κώστας
    Θύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πιο βαριδιο ... μνημονιο
    ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο