Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ομιλία Τσίπρα: «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε» (ΦΩΤΟ)







 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίλτος Πάτσης*

       Στην ανοικτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στο Τάε Κβο Ντο, στο Π. Φάληρο, Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους πολιτικούς στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, αλλά και στα γεγονότα που σημάδεψαν τις εξελίξεις στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα.
      Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στη διάρκεια του περασμένου χρόνου, «αναμετρηθήκαμε με την Ιστορία και αναλάβαμε ιστορικές ευθύνες για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αριστερά»........



   Ο κ. Τσίπρας είπε ότι συγκρουστήκαμε με το συντηρητικό κατεστημένο που επιμένει δογματικά σε συνταγές λιτότητας και ισχυρίζεται πως δεν φταίνε οι συνταγές αυτές, αλλά η εφαρμογή τους.
   Εξέφρασε την περηφάνια του «που δώσαμε μάχες για να τελειώνουμε με ό,τι μας έφερε ως εδώ»
    Αναφέρθηκε στις παγίδες που στήθηκαν στη χώρα και τόνισε ότι «τις αποφύγαμε χάρις στη στήριξη του λαού που μας έδωσε τη νίκη σε τρεις εκλογικές μάχες σε λιγότερο από ένα χρόνο».
    «Αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ, και παραδόθηκαν αμαχητί στις ορέξεις των δανειστών, πρέπει να δώσουν απαντήσεις» είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Τάε Κβο Ντο.
Έκανε λόγο για προσπάθεια επανασυσπείρωσης αυτών των δυνάμεων με στόχο να γυρίσει η χώρα πίσω, στην εποχή της «ανομίας και της αυθαιρεσίας της ολιγαρχίας και των καναλαρχών».
    Σημείωσε ότι αυτές οι δυνάμεις προσπαθούν να μετατρέψουν την πρώτη αξιολόγηση σε εργαλείο εκβιασμού της κυβέρνησης και τις εγκάλεσε ότι κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ στο θέμα του Ασφαλιστικού.
    Τόνισε ότι «κάποιος θα είναι ή με τις κινητοποιήσεις ή με το ΔΝΤ», ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, τον κάλεσε να διευκρινίσει αν είναι «με τα μπλόκα ή με το ΔΝΤ».
     Επίσης, απηύθυνε τα ερωτήματα: ποιά είναι η πρόταση αυτών των δυνάμεων για το Ασφαλιστικό «που οι ίδιοι κατέστρεψαν», ποιά είναι η πρόταση για τους αγρότες «που αυτές οι δυνάμεις φτωχοποίησαν».
    Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το κρίσιμο δίλημμα για το Ασφαλιστικό συμπυκνώνεται στο «ή μεταρρύθμιση του συστήματος ή κατάρρευση του συστήματος».

*Ο Μίλτος Πάτσης είναι σπουδαστής σε σχολή δημοσιογραφίας





























































5 σχόλια:

  1. Ένας χρόνος παπατζιλικι και προχωράμε...χαχαχαχαχα άτε κορόιδο Ελληνα ψηφοφορε, γουστάρεις παραμύθια και να σου τάζουν....ρουφά την ψυχρολουσία σου με τα μέτρα που ψηφίζονται μπας και συνελθεις κάποτε και ξυπνησεις από το "αριστερό" παραμύθι...και όπως ακουστηκε στα μπλόκα αυτές τις μέρες "Πρωτη φορα αριστερά, τέτοιο %@#&#σι πουθενά"..
    Ελπιζω να περάσω το τεστ λογοκρισίας του blog και να δημοσιευτεί το σχόλιο μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!!!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ
    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ!!!!!!
    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπαρχει ακομη κοσμος που χαμογελα με τον ΣΥΡΙΖΑ .Μακαριοι οι πτωχοι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αγροτικο δεν λυνεται σε ενα χρονο
    οι αλλοι ηταν 100 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς 1.06
    Συνέχιζε να ψηφίζεις σύριζα....θα στο λύσει, να εισαι σίγουρος....
    Δεν υπάρχει ελπίδα λεμεεεεεεε, ο Έλληνας θέλει το παραμύθι του, αυτό του αρκεί γι'αυτό φάτε τα παραμυθάκια του "πρώτη φορα αριστερα" και μην στεναχωριέστε...τα θέλετε και τα παθαινετε Ελληναρες μου.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο