Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συνεστίαση του ΚΚΕ στην Βόνιτσα



          Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά η συνεστίαση της  Κ.Ο. Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ όπου μέλη και φίλοι του ΚΚΕ έδωσαν το «παρών» το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο  «Sozos Inn Hotel» στη Βόνιτσα, με αφορμή τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και μπροστά στην πορεία εορτασμού των 100 χρόνων που συμπληρώνονται το 2018.
        Την κεντρική ομιλία έκανε η Νικολέτα Ρεπάνη γραμματέας της Κ.Ο. Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ,  η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:
    «Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση - συνεστίαση. Όλο το προηγούμενο διάστημα το Κόμμα μας και η ΚΝΕ, είτε αυτοτελώς, είτε μέσω των μελών και στελεχών του στα πλαίσια του εργατικού κινήματος, μαζί με δεκάδες οπαδούς και φίλους, δώσαμε τη μάχη ώστε ο λαός να μην σκύψει το κεφάλι. Να ξεπεράσει τις αυταπάτες, το φόβο, να μην απογοητευτεί.......



     Φαίνεται ότι υπάρχουν εστίες αντίστασης μέσα στο λαό, που χρειάζεται να ενισχυθούν. Δεν κρύβουμε όμως ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ο αντίπαλος είναι δυνατός όσο ποτέ όμως και εμείς από την άλλη έχουμε γνώση και αντοχή. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα προσπαθούν να εξασφαλίσουν το πώς θα το βάλουμε κάτω, το πώς θα κατεβάζουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας όλο και περισσότερο. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι ο εργάτης θα αποδέχεται να έχει μια ζωή και για μια ζωή να δουλεύει για ψίχουλα, να ζει χωρίς δικαιώματα και να λέει και ευχαριστώ. 
       Όλες αυτές οι εξελίξεις αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι την πολιτική της κυβέρνησης δεν την καθορίζουν ούτε τα συνθήματα, ούτε οι διακηρύξεις, πολύ περισσότερο όταν όλα αυτά είναι και προεκλογικά. Την πολιτική της κυβέρνησης την καθορίζουν οι στόχοι της τάξης των κεφαλαιοκρατών, που βρίσκεται στην εξουσία, που έχει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια της, για να έχουν όσο γίνεται περισσότερα κέρδη οι ίδιοι.
    Δεν υπάρχει μέτρο που να ψηφίζεται και να υλοποιείται αυτήν την περίοδο, που να μην αποτελεί, είτε άμεσα είτε έμμεσα, απαίτηση, επιδίωξη και ανάγκη των ομίλων του κεφαλαίου. 
    Στον προϋπολογισμό, για παράδειγμα, που ψήφισαν προβλέπονται νέα μέτρα ύψους 5,7 δισ., χώρια όλα τα προηγούμενα που παραμένουν σε ισχύ, που θα κληθούν να τα πληρώσουν εξ ολοκλήρου τα λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που το κεφάλαιο όχι μόνο δεν επιβαρύνεται στο ελάχιστο, όχι μόνο διατηρεί προνόμια και φοροαπαλλαγές που είχε με το παραπάνω όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα επωφεληθεί και με νέα προνόμια, στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των ιδιωτικοποιήσεων και άλλα.
   Στα Εργασιακά και κυρίως στο Ασφαλιστικό η κυβέρνηση ολοκληρώνει αυτό που αποτελούσε απαίτηση της ΕΕ και του κεφαλαίου για πολλά χρόνια, δηλαδή την πλήρη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
     Ουσιαστικά οδηγούμαστε σε μια κατάσταση όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων θα παίρνει ένα επίδομα πτωχοκομείου, ίσα-ίσα για να μην πεθαίνει της πείνας, καθώς δε θα πληροί τις προϋποθέσεις, εξαιτίας της μακροχρόνιας ανεργίας και ημιαπασχόλησης, για 40 χρόνια δουλειάw. Ενώ, οι υπόλοιποι συνταξιούχοι θα παίρνουν μια σύνταξη φτώχειας, που κι αυτό ακόμη θα εξαρτάται από άλλους παράγοντες, όπως η πορεία της οικονομίας, η αύξηση της ανεργίας, το προσδόκιμο ζωής κλπ.
     Οδηγούμαστε σε μια κατάσταση, όπου κι αυτό που υπήρχε σαν κατάκτηση στον καπιταλισμό, δηλαδή ένα μέρος της απλήρωτης κλεμμένης δουλειάς των εργαζομένων να γυρνάει ως σύνταξη, παροχές, Υγεία, Πρόνοια, χάνεται. Και πλέον θα είναι όλα ανταποδοτικά.
      Να, γιατί ισχύει απόλυτα αυτό που λέει το Κόμμα μας: Ότι το Ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου για την εργατική τάξη, το λαό, όχι μόνο για όσους είναι συνταξιούχοι ή όσους βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης, αλλά και για τους νέους εργαζόμενους.

Φίλοι και σύντροφοι,
    Η σημερινή εκδήλωση έχει στόχο να υλοποιήσει το σύνθημα «τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε». Γιατί πέρα από αγώνα η εργατική τάξη και ο λαός πρέπει να παίρνουν ανάσες, δύναμη μέσα από τη δικιά τους ψυχαγωγία και διασκέδαση. Με τα λαϊκά τους τραγούδια, τον λαϊκό τους αγνό πολιτισμό που βγήκε μέσα από τους αγώνες τους και την ζωή τους, ώστε να εμπνέεται και για την συνέχεια, που από ότι φαίνεται χρειάζεται να βρούμε περίσσια δύναμη για να ανταποκριθούμε.
      Βαδίζοντας προς την συμπλήρωση των 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματος μας και των 50 χρόνων της ΚΝΕ το 2018, έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά, ώστε με αφορμή αυτή την επέτειο να είμαστε πιο δυνατοί εκεί που χτυπά και κρίνεται η πάλη, στους μεγάλους χώρους δουλειάς.
      Σαν Κ.Ο. φιλοδοξούμε και με την αποψινή συνεστίαση να ενισχυθεί οικονομικά το Κόμμα μας, ώστε να μπορεί να δρα με γερά οικονομικά μέσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Δίνουμε λοιπόν το έναυσμα για να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε στην δίμηνη οικονομική εξόρμηση Δεκέμβρη - Γενάρη, να δώσουμε πολιτική απάντηση οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος. Με το κουπόνι στο χέρι λοιπόν, με το βιβλίο-ημερολόγιο για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη, που εξέδωσε η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος γι’ αυτό το σκοπό, παλεύουμε να υπερκαλυφτούν τα πλάνα των οργανώσεων και να βγούμε νικητές μέσα και από αυτήν τη μάχη.  
     Απέναντι στο λαό, λοιπόν, διαμορφώνεται ένα μπλοκ πολιτικών δυνάμεων, που όλοι τους συμφωνούν ότι πρέπει να θυσιαστούν όλα τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για να επιβιώσει το κεφάλαιο. Εμείς θα το ξαναπούμε για άλλη μία φορά: Ο λαός μας, το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να μην φοβηθεί την όποια αστάθεια του πολιτικού συστήματος, αντίθετα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία για να τη διευρύνει με τον αγώνα του και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για ριζικές ανατροπές». 
       Κλείνοντας, φίλοι και σύντροφοι, μπροστά στα 100χρονα του Κόμματος, τιμάμε και από τη σημερινή μας εκδήλωση τον συμπατριώτη σύντροφο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Κυρίκο Βασίλη, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2015

      Ο σύντροφος Βασίλης γεννήθηκε το 1924 στη Βόνιτσα και από νεαρή ηλικία εντάχθηκε μαχητικά στις γραμμές του ΕΛΑΣ, απ’ όπου πήρε μέρος στη μάχη της Αμφιλοχίας ως μέλος του 10ου Λόχου του 3ου Τάγματος του 239 Συντάγματος Πεζικού. Επίσης, πήρε μέρος στη μάχη του Μακρηνόρος, του Αχελώου και της Λευκάδας. 
      Το 1947 εντάχθηκε στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε για έντεκα χρόνια στη Γυάρο, στις φυλακές Βόλου και σε άλλους τόπους βασανιστηρίων. Ενεργό μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, υπηρέτησε πιστά και αδιάλειπτα τις αρχές και τα ιδανικά του κομμουνισμού για κοινωνική ισότητα, κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και για την ειρήνη.
       Τέτοιο είναι το Κόμμα μας, τέτοιους ανθρώπους ανάθρεψε, αναθρέφει και θα αναφρέφει και αύριο. Ανθρώπους αγωνιστές, αλύγιστους μπροστά στην ταξική πάλη που παλεύουν, όπως έγραφε κι ο ποιητής, «για να βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο