Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Αντίθετη η μείζονα Αντιπολίτευση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με τον προϋπολογισμό του 2016

Καταψηφίστηκε από ολόκληρη την αντιπολίτευση 

      Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χθες Τρίτη ο προϋπολογισμός του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για το 2016. Οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής δεν βρήκαν σύμφωνους τους συμβούλους ολόκληρης της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίοι καταψήφισαν τον προϋπολογισμό. 
       Ιδιαίτερα σκληρή κριτική έγινε από τον Θανάση Κασόλα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπου και συζητήθηκε ο προϋπολογισμός. 
     Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Θανάσης Κασόλας, (ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευθύμιος Φερεντίνος απουσίαζε δικαιολογημένα αφού υπηρετεί σαν εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο εκτός νομού) στην εισήγησή του ανέφερε τους λόγους για τους οποίους η παράταξή του «Ανοικτός Δήμος» καταψηφίζει τον προϋπολογισμό, εξαπολύοντας επίθεση στη δημοτική αρχή λέγοντας: 
     «Είναι ένας προϋπολογισμός φτωχός και σε όραμα και σε υλοποίηση και χωρίς αναπτυξιακό προγραμματισμό και η δημοτική αρχή μέχρι τώρα υλοποιούσε πολιτική, δαπανηρή με έργα βιτρίνας, κοινωνική πολιτική προσχηματική, ρηχή πολιτιστική πολιτική και επιλεκτική. Eχει καθυστερήσει υπερβολικά η έγκριση του απο το Δ.Σ. με αποτέλεσμα να μένουν  απλήρωτες  οι υποχρεώσεις του δήμου και σε άλλους δήμους εκτελούνται κανονικά οι προϋπολογισμοί αυτή την στιγμή» και καταλήγοντας επισήμανε: «Το μόνο το οποίο είστε άριστοι είναι οι απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους που το κάνετε μεγάλη επιτυχία για μικροέργα και μικροσυντηρήσεις».
Αναλυτικά ολόκληρη η εισήγησή του Θανάση Κασόλα:

θέση μείζονος αντιπολίτευσης ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ για τον ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2016

         Είναι ένας προϋπολογισμός φτωχός και σε όραμα και σε υλοποίηση και χωρίς  αναπτυξιακό προγραμματισμό και η δημοτική αρχή μέχρι τώρα υλοποιούσε πολιτική, δαπανηρή με έργα βιτρίνας, κοινωνική πολιτική προσχηματική, ρηχή πολιτιστική πολιτική και επιλεκτική. Eχει καθυστερήσει υπερβολικά η έγκριση του από το Δ.Σ. με αποτελέσμα να μένουν απλήρωτες  οι υποχρεώσεις του δήμου και σε άλλους δήμους εκτελούνται κανονικά οι προϋπολογισμοί αυτή την στιγμή.           Είναι ένας προϋπολογισμός αναθέσεων καθώς δεν υπάρχει ούτε μια δημοπρασία. Ο περσινός προϋπολογισμός σας δεν εκτελέστηκε ούτε σε ποσοστό 50% και ο φετινός είναι μια κακή αντιγραφή του προηγούμενου και μια έκθεση ιδεών.
    Απουσιάζει η ουσιαστική κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική πολιτική για τον δήμο.
      Ένα μεγάλο μέρος της δημοτικής αρχής λειτουργεί με προχειρότητα καθώς η σύνταξη του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού δεν στηρίζεται στις προτάσεις των τοπικών κοινοτήτων και δεν ελήφθησαν σε μεγάλο μέρος υπόψη...........



       Η δημοτική αρχή στα περίπου δυο χρόνια της έχει αφήσει πολλά έργα μισοτελειωμένα και μη λειτουργικά (δεύτερη είσοδο Μοναστηρακίου, είσοδοι Βόνιτσας, έργο  ΛΑΙΣ) όπως ΕΣΠΑ, έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και γενικώς έχει χάσει χρηματοδοτήσεις δράσεων που  αναφερόταν στη διαχείριση των αποβλήτων της πρόσκλησης του ΕΣΠΑ.
       Έχει οδηγηθεί σε λανθασμένες και βιαστικές επιλογές όπως το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων το οποίο κατά την άποψη μας είναι μη λειτουργικό και βιαστικό και πανάκριβο για τους δημότες που αν τελικά εφαρμοστεί θα οδηγήσει ξανά σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών όπως έχουμε ξανά προειδοποιήσει, αλλά τελικά πιστεύουμε ότι δεν θα εγκριθεί.
     Η προσπάθεια δικαιολόγησης της αδράνειας μέσω της απόδοσης ευθυνών στα μειωμένα έσοδα από το κράτος ΔΕΝ μπορεί να σταθεί ως δικαιολογία γιατί αυτό ήταν γνωστό απο το 2010.
       Δεσμευτήκατε για τη συντήρηση των δικτύων και υποδομών του Δήμου δηλ. συντηρήσεις, οδοστρωμάτων – δρόμων, κοινοχρήστων χώρων με στόχο  "να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης και τις γύρω περιοχής" μέσα στην Βόνιτσα υπάρχουν τεράστιες λακκούβες και σε πολλά τμήματα του επαρχιακού δικτύου.              Η  εικόνα της Βόνιτσας και των άλλων χωριών ομοίως είναι όσον αφορά την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων είναι σε κατάσταση τραγική.
      Το 2015 δεν υλοποιήσατε τίποτα από αυτά που υποσχεθήκατε (ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΑΤΟΥΝΑΣ, ΛΟΥΤΡΑ ΤΡΥΦΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΠΛΑΓΙΑΣ (προεκλογική υπόσχεση), ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΟΥΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ο δε προϋπολογισμός του 2016 διέπεται από την ίδια φιλοσοφία (αναθέσεις και έργα βιτρίνας) γι’ αυτό και δεν θα είναι αποτελεσματικός πόσο μάλλον χωρίς ίχνος αναπτυξιακού προγραμματισμού και δεν θα εκτελεστεί. 
      Στην σημαντικότερη προεκλογική σας υπόσχεση στους κατοίκους του πρώην δήμου ΜΕΔΕΩΝΟΣ για το άνοιγμα των σφαγείων ΚΑΤΟΥΝΑΣ δεν υπάρχει κωδικός για το έργο ούτε ένα ευρώ, τα λεφτά έχουν κατανεμηθεί σε άλλους κωδικούς.

        Επίσης δεν συμβασιοποιήσατε έτοιμα δημοπρατημένα έργα που σας είχε παραδώσει η προηγούμενη δημοτική αρχή όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και της πλατείας, με κίνδυνο να χαθούν σημαντικοί πόροι ΕΣΠΑ για την περιοχή μας χωρίς να κάνουμε τις Κασσάνδρες αλλά ασκώντας εποικοδομητική αντιπολίτευση με την ελπίδα να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), στερείται πόρους από εντάξεις νέων έργων, ενώ το είχατε ήδη σίγουρο και ενταγμένο.

      Στο κομμάτι των έργων υστερείται πάρα πολύ και αναρωτηθείτε τι φταίει ας ελπίσουμε  οι δημότες να μην πληρώσουν  συνολικά προβλήματα του συνδυασμού σας γιατί στο τέλος αυτοί πληρώνουν το μάρμαρο.

      Στον τομέα της τουριστικής προβολής του δήμου έχουν γίνει ελάχιστα ως μηδαμινά πράγματα εκτός από ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις ιδιωτών, γεγονός που θα έπρεπε να αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

         Στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού και της κοινωνικής πολιτικής δεν έχετε ασχοληθεί ουσιαστικά καθόλου λες και δεν σας ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι και αγνοείτε και συστηματικά τους δημότες που αναμένουν τα αποτελέσματα της πολιτικής σας σε αυτούς τους πολύ σημαντικούς 3  τομείς, εκτός από ένα πολύ μικρό κομμάτι που υλοποιεί το κέντρο μέριμνας.

    Το μόνο το οποίο είστε άριστοι είναι οι απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους που το κάνετε μεγάλη επιτυχία για μικροέργα και μικροσυντηρήσεις.

Για όλους αυτούς τους λογούς καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό.

12 σχόλια:

  1. Mια Αίθουσα πολιτισμού (πολλαπλών χρήσεων π.χ. σινεμά, συναυλίες , συζητήσεις) λείπει από την Βόνιτσα ( ο παλιός κινηματογράφος καλό είναι να εγκαταλειφθεί ως ιδέα διότι το κτήριο είναι πολύ μικρό και προβληματικό δομικά).

    Η παρούσα δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό ως χορτάρι στο βούρκο του γηπέδου,ως επίδειξη αλογων , γιορτή σαρδέλας και Αχυρένιο.

    Καποιος να ενσωματώσει την Βόνιτσα σε έναν μελλοντικό καποδιστρια στην Λευκάδα ή στην Πρέβεζα ,ίσως τότε να δη πολιτιστική προκοπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν δικαιούστε να κάνετε κριτική εσείς για απευθείας αναθέσεις. Τα ίδια που κάνει η Δημοτική Ομάδα του κ Αποστολάκη τα ίδια κάνατε και σεις , επί των ημερών σας, σε ότι αφορά τις απευθείας αναθέσεις. Βέβαια άλλαξαν πολλά ονόματα και πολλά ποσά. Τα δημοσίευσα και θα τα δημοσιεύσω μέχρι και του τελευταίου ευρώ σε όλη τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου.
    Διαφωνώ κάθετα με αυτή τη τακτική των απευθείας αναθέσεων και φυσικά είμαι ριζικά αντίθετος με το τεχνικό πρόγραμμα και το προϋπολογισμό της Δημοτικής Ομάδας του κ Αποστολάκη.
    Απουσιάζει εντελώς η αναπτυξιακή προοπτική και ο θαυμάσιος τόπος μας υποβαθμίζεται.

    Εκείνο που συμφέρει τους Δημότες είναι:
    1) Η άμεση δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.
    2) Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΔΙΑΒΛΗΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η χειρότερη δημοτική αρχή που έχει περάσει ποτέ από τα χρονικά του Δήμου. Να φύγουν και να μην ξανάρθουν!! Δ Υ Σ Ω Δ Ι Α !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο άνθρωπος ξέρει τι λεει και εχει άποψη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χειρότερη δημοτική ομάδα δεν έχει περάσει ποτέ. Άθλιοι παντελώς με χαμηλό νοητικό και κοινωνικό επίπεδο . Άχρηστοι και ανύπαρκτοι όλοι τους νομίζω ότι καβάλησαν ένα καλάμι που στο τέλος ξέρετε ποια θα είναι η κατάληξη. Ας περιμένουμε να πάνε από εκεί που ήρθαν μπας και δούμε άσπρη μέρα . Τουλάχιστον από τους άλλους οι περισσότεροι ήταν σωστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πολιτιστικο επιπεδο του δημαρχου και της ομαδας του φτανει μεχρι τα αλογα κ τα γυφτοτραγουδα στα πανηγυρια.. χιλιες φορες με την Λευκαδα μπας κ δουμε προκοπη... Αντε τωρα ν καταλαβει ο Στουπας κ ο Τσακαλης απο πολιτισμο, θεατρο κ κινηματογραφο.Μεσαιωνας ! Ντρεπομαι για τον τοπο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παπαγαλάκι των 10,46 ο παλιαός σινεμά είναι μεγάλος και αρκετά στατικός. Μην περνάτε τέτοια μηνύματα.
    Για τον Κασόλα να μας πεί γιατί σαν επιτροπή εργων δεν εξετάζουν την πραγματικότητα των έργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Θανάση,ακριβώς έτσι είναι,με επιχειρηματα και άποψη,η χειρότε δημοτική αρχή που έχει περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γνωρίζει βέβαια η αντιπολίτευση, ότι σοβαρά έργα υποδομής απαιτούν σοβαρές μελέτες. Θέλω να γνωρίζω αν ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τα σφαγεία, τα λουτρά, το λιμάνι κλπ , σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι να πέσει η πρώτη υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης. Για το ιστορικό κέντρο, γιατί δεν άργησαν οι εργασίες τους από τη προηγούμενη δημοτική αρχή και αν υπήρχαν αντιδράσεις στο σχέδιο που έκανε η προηγούμενη αρχή, αν υπήρχαν οι αναγκαίες μελέτες (αρχιτεκτονική, συγκοινωνιακή, περιβαλλοντολογική, υπογειοποίησης, κλπ). Η Πλατεία είναι η αμαρτία κάθε δημοτικής αρχής και έργο ράβε- ξήλωνε , μέχρι να αντιδράσουμε εμείς οι καλοπληρωτές. Συμβουλή μου στο κ. Κασόλα : μη εμπλέκεσε στο στύρο αντιπολιτευτικό λόγο αλλά προώθησε προτάσεις και ιδέες αν θέλεις να βγείς μπροστά, αν ονειρεύεσε μια ποιοτική δημ αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο δήμαρχος δεν ξεκινάει το έργο της παραλίας να μην χαλάσει το Μαγαζι του Τζεφριου και τσακωθεί με το τζεφριο ειναι όμηρος τι να κανει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσείς ήσασταν μόνο για καφέδες, καρέκλα και κουστούμια, και δουλειά μηδέν. Σας έλειψαν αυτά τώρα, και πήρατε τα βουνά και τα λαγκαδια. Μόνο ο Θανασακης έμεινε και το παίζει αρχηγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κασολας Vs Άποστολακης ολοφάνερα φαινεται ποιος κέρδισε εντυπώσεις .ο ένας δεν μπορει να αρθρώσει λόγο και ο άλλος ασταμάτητος με θέσεις οπως φαινεται απο αυτα που λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο