Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ελευθέριος Σαριδάκης, Πρόεδρος της ΠΕΑΘΕΝ: Πρέπει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό να αποσυρθεί πλήρως

      Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Μίλτο Πάτση, ο πρόεδρος της ΠΕΑΘΕΝ (Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων θαλαμηπόλων εμπορικού ναυτικού) Ελευθέριος Σαριδάκης ζητά να αποσυρθεί άμεσα το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αφού διαλύει το αρχαιότερο ασφαλιστικό Ταμείο ΝΑΤ  και σχεδόν καταργεί το ναυτικό επάγγελμα. 
Αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΣΗ:- Γιατί κλείνει το ΝΑΤ;
     Η κοινή γνώμη όταν ακούει πως κλείνουν 100 ταμεία της χώρας και ακούει πως κλείνει το ΝΑΤ  θα πει  ναι να κλείσει και αυτό. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι το ΝΑΤ, είναι ο πρώτος κοινωνικοασφαλιστικός φορέας που δημιουργήθηκε στη χώρα μας το 1883 περίπου και το δεύτερο σε όλη την Ευρώπη. Η ναυτιλία μας είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, η ιδιομορφία του ναυτικού επαγγέλματος, αλλά και για ιστορικούς λόγους θα καθιστούσαν το ΝΑΤ ένα φορέα αυτόβουλο και αυτοκέφαλο........



  Για να μπορέσει να εξυπηρετήσει, τους λίγους εναπομείναντες δυστυχώς  πια ναυτικούς. Η κυβέρνηση δια μέσου του Κυρίου Δρίτσα και του Κυρίου Κατρούγκαλου μας είχαν επιβεβαιώσει, πως θα παραμείνουμε ως έχων, όπως και ο ΟΓΑ ξαφνικά τα πήραν όλα πίσω και με μια  «εναέρια κωλοτούμπα», κλείνουν το αρχαιότερο ταμείο της χώρας, το οποίο θα μπει και αυτό στο σορό με όλα τα άλλα.  

ΕΡΩΤΗΣΗ:- Τι μελέτη υπάρχει για τον νέο αυτόν φορέα από την ΠΝΟ και από την ένωση σας;
       Είχαμε 180.000 ναυτικούς τώρα έχουμε φτάσει να έχουμε 16.000 οι οποίοι οι μισοί είναι άνεργοι. Οι μισοί από αυτούς που εργάζονται είναι απλήρωτοι, μιλάμε για την πλήρη εξαθλίωση. Τώρα οι ναυτικοί συνταξιούχοι και εν ενεργεία θα πάνε όλοι μαζί στον νέο ενιαίο φορέα, θα ανακατευτούν με 4.800.000 ασφαλισμένους, με το αποτέλεσμα να είναι γνωστό. Πρέπει να γνωρίζουν πως οι εισφορές του ναυτικού είναι τριπλάσιες από τον εργαζόμενο στο ΙΚΑ. Η εργασία του ναυτικού είναι τελείως διαφορετική, γιατί ο χώρος δουλειάς του είναι χώρος διαμονής του εξίσου. Δεν έχει Σαββατοκύριακα, αργίες, γιορτές, είναι όλες οι ημέρες του χρόνου εργάσιμες για αυτόν. Θα έχουμε ένα τσαλάκωμα αυτών που έχει πληρώσει, αφού πέφτοντας μέσα στον κουβά θα εξομοιωθεί με τους ανθρώπους του Σαββατοκύριακου, της αργίας των γιορτών. Οι συντάξεις θα κατρακυλήσουν προς τα κάτω πάρα πολύ, σε αντιστοιχία με αυτά που έχει πληρώσει όλα τα χρόνια της εργασίας του.

ΕΡΩΤΗΣΗ:- Τι θέση έχουν πάρει οι ναυτιλιακές εταιρείες;
       Μόνο η Ένωση Ακτοπλόων έχει ταχτεί υπέρ του αγώνα μας. Η  μεγάλη ένωση των ποντοπόρων ούτε έχει ασχοληθεί ούτε έχει απαντήσει για όλα αυτά, δεν έχουμε καμία υποστήριξη, για το μεγάλο αυτό εθνικό θέμα, για την ναυτιλία μας

ΕΡΩΤΗΣΗ:- Τι συνεργασία είχατε με επιτροπές της Βουλής;
     Καμία, ποτέ δεν μας κάλεσαν για το οτιδήποτε.  

-Σαριδάκης Ελευθέριος: Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων θαλαμηπόλων εμπορικού ναυτικού
-Μίλτος Πάτσης: Σπουδαστής σχολής δημοσιογραφίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο