Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Συλλαλητήριο στις 27 Ιανουαρίου για τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας (φωτο)

       Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η σύσκεψη φορέων της περιοχής στην οποία κάλεσε ο δήμος Αγρινίου, με αποκλειστικό θέμα το Νοσοκομείο Αγρινίου και τις δομές υγείας στην Αιτωλοακαρνανία.
      Η σύσκεψη, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων και πολίτες πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, ενώ ασχολίαστη δεν έμεινε η απουσία των βουλευτών του νομού.
    Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, ο δήμαρχος Θέρμου κ. Σπ. Κωνσταντάρας...........



    Κατά τη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν οι Εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγρινίου, οι δήμοι Μεσολογγίου και Ξηρομέρου με παρουσία αντιδημάρχων τους, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Μεσολογγίου, η ΑΔΕΔΥ , οι νοσοκομειακοί γιατροί, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου, ο ιατρικός και οδοντιατρικός σύλλογος Αγρινίου , η Π.Υ. Αγρινίου διά του διοικητή της, το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας , η Ένωση Αγρινίου, το ΠΕΔΥ , η ΛΑ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, κατά την εισήγησή του, μίλησε για ανάγκη  «να γιγαντωθεί η φωνή όλων για την Υγεία στον Νομό, ώστε  να συμπαρασυρθούν  και οι πολίτες».  «Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας και οι ιθύνοντες να σκύψουν πάνω απ” το μεγάλο αυτό πρόβλημα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαναστασίου και πρότεινε  εκ νέου τη σύσταση μιας οργανωτικής επιτροπής που θα συνεδριάζει για την οργάνωση των κινητοποιήσεων για τα νοσοκομεία του νομού.
geg-syskepsi-nosokomeio22
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Σταρακά, που και εκείνη με τη σειρά της έκανε λόγο για μαζικές διεκδικήσεις που πρέπει να γίνουν και για συνεργασία με την ΥΠΕ και το Υπουργείο, ώστε να έλθουν αποτελέσματα. «Πρέπει να διεκδικήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου  και μέσω αξιοκρατικών  διαδικασιών να επανδρωθούν με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό τα νοσοκομεία του νομού.
geg-syskepsi-nosokomeio20
Αμέσως μετά,ο δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας συμφώνησε να συμμετάσχει στην οργανωτική επιτροπή που θα συντονίζει τις κινητοποιήσεις για την Υγεία στην Αιτωλοακαρνανία, αφού όπως σχολίασε «και οι πολίτες του δήμου Θέρμου εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο Αγρινίου».
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αγρινίου έθεσε το θέμα του συλλαλητηρίου μέσα στο επόμενο διάστημα, ως την απαρχή των κινητοποιήσεων για τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Στ. Μερμίγκης, εκπροσωπώντας τον Σ.Ε.Ν.Α. , είπε πως «θα πρέπει να υπάρξει διακριτικότητα ως προς την πρόσκληση των βουλευτών στο συλλαλητήριο , αφού και εκείνοι έχουν βάλει το χεράκι τους για την κατάσταση στην Υγεία».
geg-syskepsi-nosokomeio16
Ο κ. Στ. Καμμένος, εκπροσωπώντας τη διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, προσπάθησε να δώσει μια διαφορετική εκδοχή, ζητώντας «να μην απαξιώνεται η προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση να βελτιωθεί η κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου», ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια στελέχωσης της καρδιολογικής και καλή λειτουργία της παθολογικής. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Καμένου, υπήρξαν αντιδράσεις από εκπροσώπους φορέων που διερωτήθηκαν » ποιος ο λόγος να γίνεται αυτή η προσπάθεια, αν τα πράγματα πηγαίνουν τόσο καλά για το νοσοκομείο «. Στον κ. Καμένο απάντησε και ο δήμαρχος Αγρινίου , υπενθυμίζοντας την έλλειψη διευθυντή στην καρδιολογική, το μειωμένο προσωπικό…
geg-syskepsi-nosokomeio7
«Όπως έρχονται εντολές για άλλα θέματα στην Αιτωλοακαρνανία, να δοθεί και για εμάς εντολή να έρθει διευθυντής για την καρδιολογική», είπε ο κ. Παπαναστασίου.
«Θα έπρεπε να ήταν εδώ οι βουλευτές σήμερα, να απολογηθούν για την όλη κατάσταση. Μακάρι να είναι και στο συλλαλητήριο, αλλά δεν θα είναι κανείς!», είπε μεταξύ άλλων στη δική του τοποθέτηση ο εκπρόσωπος της ΛΑ.Ε. κ. Γιάννης Κολοβός.
geg-syskepsi-nosokomeio5
Μετά από εκτενή συζήτηση και τοποθετήσεις , υιοθετήθηκε η πρόταση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρη Τσιάντα, που πήρε στη συνέχεια τον λόγο, για συλλαλητήριο στις 27 Ιανουαρίου στο Αγρίνιο, αλλά και στο Μεσολόγγι, κάτι που έγινε αποδεκτό και από τον δήμαρχο Αγρινίου καθώς και από τον Αντιδήμαρχο που εκπροσωπούσε τον Δήμο Μεσολογγίου κ. Μπουσπουρέλη, αλλά και τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολογγίου Δημήτρη Τουμαρά.
Ακολούθησαν εισηγήσεις από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, ο οποίος ισχυρίστηκε  πως δεν κλήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη οι γιατροί του νοσοκομείου και στη συνέχεια ανέφερε πως » το νοσοκομείο Αγρινίου πάσχει από την ημέρα μεταφοράς του στο νέο κτήριο». Από τον ίδιο ακούστηκε η πρόταση να αναλάβει ο δήμος Αγρινίου το κόστος του ενοικίου για τους επικουρικούς που έρχονται από άλλες περιοχές στο Αγρίνιο για να εργασθούν στο νοσοκομείο Αγρινίου.
geg-syskepsi-nosokomeio3
Ο πρόεδρος της Β” ΕΛΜΕ κ. Καραμητσόπουλος μίλησε για γενική απαξίωση των δομών του νομού , όχι μόνο στην Υγεία αλλά και την Παιδεία και πρότεινε οι κινητοποιήσεις να ενταθούν με καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, κλείσιμο της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου κ.α.
«Έχουμε θεσμικό δικαίωμα την ημέρα του συλλαλητηρίου να κηρύξουμε τρίωρη στάση εργασίας», είπε ο κ. Θ. Γαλατάς, εκπροσωπώντας την ΑΔΕΔΥ.
«Να φροντίσουμε όλοι μαζί για την καλύτερη διοργάνωση του συλλαλητηρίου», είπε ο κ. Καλλίμορφος , αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Π. Μπεσίνης σχολίασε ότι «οι κινητοποιήσεις θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα και να σταματήσουν μόνο όταν το πρόβλημα της δημόσιας Υγείας στον νομό θα βρει λύση».
geg-syskepsi-nosokomeio10]
Στην σύσκεψη παρέστησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτ/νιας κ. Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτ/νιας κ. Ρόκος, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Βραχάς, ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου κ. Μπουσμπουρέλης, ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Οδοντιατρικού Αγρινίου κ. Τσιντζέλης, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή» κ. Καμζέλας .
Ακόμη αποφασίστηκε νέα σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14.00 το μεσημέρι, ώστε να έχει ληφθεί η σχετική απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο από τα Δ.Σ. των συλλόγων και στη συνέχεια να συντονιστούν οι λεπτομερείς γύρω από το συλλαλητήριο αλλά και τις υπόλοιπες κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο.
geg-syskepsi-nosokomeio18
geg-syskepsi-nosokomeio17
geg-syskepsi-nosokomeio15
geg-syskepsi-nosokomeio13
geg-syskepsi-nosokomeio14
geg-syskepsi-nosokomeio11
geg-syskepsi-nosokomeio9
geg-syskepsi-nosokomeio8
geg-syskepsi-nosokomeio4
geg-syskepsi-nosokomeio2
geg-syskepsi-nosokomeio1

 http://www.agriniopress.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο