Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑ.Ε. ΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ



      Πραγματοποιήθηκε σήμερα, την 16-9-2015, στα γραφεία της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ η προγραμματισμένη συνάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και υποψηφίου βουλευτή στη Β’Αθήνας, Δημήτρη Στρατούληκαι του υποψηφίου βουλευτή στη Β’Αθήνας της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ,ΤάσουΜαυρόπουλου, με τις ομοσπονδίες των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας.
Οι ομοσπονδίες κατέθεσαν το κοινό πλαίσιο των θεσμικών, οικονομικών και συνταξιοδοτικών –ασφαλιστικών αιτημάτων τους και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ενοποίηση του επικουρικού ταμείου ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ, καθώς και στις μνημονιακές διατάξεις που ψηφίστηκαν και υποβαθμίζουν το βιοτικόεπίπεδο των εργαζομένων και συνταξιούχων των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και την ίδια τη λειτουργία τους. .....


Οι εκπρόσωποι της ΛΑ.Ε. δήλωσαν την αντίθεσή τους στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου,τωνπροαπαιτουμένων του και των εφαρμοστικών νόμων που έχουν ψηφιστεί και πρόκειται και στη συνέχεια να ψηφιστούν, καθώς και στην ενοποίηση  του ΤΕΑΠΑΣΑ με το ΕΤΕΑ.
Επισημάνθηκε από τη ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ότι η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση της σύνταξής τους ή άλλως την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών. Επίσης, ότι η εφαρμογή του μαθηματικού τύπου που είχε θεσπίσει η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις εφάπαξ παροχές θα οδηγήσει σε μείωσή τους από 30% έως 80% και ότι ο μόνος τρόπος ώστε αυτό να αποτραπεί είναι η ακύρωση και μη εφαρμογή του.
Ο Δημήτρης Στρατούλης τόνισε ότι την τακτική που ακολούθησε ως υπουργός, με την κατάθεση των δύο τροπολογιών για την αναστολή εφαρμογής του άρθρου 220 του ν.4281/2014, θα ακολουθήσει με συνέπεια και την επομένη των εκλογών με στόχο την κατάργησή του στηρίζοντας τα αιτήματά των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και θα παρέμβει και κοινοβουλευτικά για το ζήτημα του ΤΕΑΠΑΣΑ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρέμβαση στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη,προκειμένου να παγώσουν οι διαδικασίες ενοποίησης του ΤΕΑΠΑΣΑ με το ΕΤΕΑ και να μην βρεθούν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας προ τετελεσμένων μετεκλογικά.
Ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Τάσος Μαυρόπουλος τόνισαν ότι η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας που πλήττεται από τις μνημονιακές πολιτικές και θα στηρίξουν τους αγώνες του λαού μέσα και έξω από τη Βουλή με συνέπεια και αξιοπιστία, όπως έκαναν μέχρι σήμερα, πιστοί στις δεσμεύσεις που έδωσαν στο λαό για απεμπλοκή από τα μνημόνια που καταδυναστεύουν τη χώρα μας και το λαό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο