Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ



    Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Νίκος Μωραΐτης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, ο οποίος κάλεσε το λαό να καταδικάσει τα κόμματα των μνημονίων και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ για να φυσήξει αέρας αισιοδοξίας στα λαϊκά στρώματα.

 Να γίνει η νύχτα μέρα με το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στην κάλπη κάλεσε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιοτην Τρίτη το απόγευμα.

Τόνισε ότι δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ανάταση, δράση και ελπίδα μέσα στο λαϊκό κίνημα και το λαό και αντοχή στους αγώνες και τις συγκρούσεις με τα μονοπώλια και την ΕΕ, που είναι «απαραίτητα», όπως είπε. .....



«Είναι απαύγασμα της πείρας του ελληνικού λαού ότι μόνο μέσα από μια ισχυρή σύγκρουση, οργάνωση του λαού με μπροστάρηδες του κομμουνιστές μπορεί να χαραχτεί ένας νικηφόρος δρόμος προς τα μπρος» σημείωσε και προς «μια νικηφόρα πορεία στο δρόμο της ρήξης με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία του».

Κάλεσε το λαό να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα που στηρίζουν αυτό το σύστημα και στα «τεχνητά» διλήμματα και την πόλωση που επιδιώκουν, για να κρύψουν -όπως είπε- «ότι την άλλη μέρα θα υλοποιήσουν το τρίτο μνημόνιο, που το ψήφισαν μαζί, και τα δυσβάσταχτα μέτρα που έχουν συναποφασίσει».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στη νεολαία, την κάλεσε να κάνει ένα βήμα μπρος «και να απογοητεύσει το σύστημα», που την θέλει απογοητευμένη και στη ζωή και στην προοπτική που υπάρχει μπροστά της. «Να κερδίσει τη ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε επίσης όσους παρασύρθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν τον εαυτό τους ριζοσπάστη και αριστερό να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία και να στηρίξουν χωρίς δισταγμό το ΚΚΕ, καθώς επίσης και όσους απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην επιστρέψουν πίσω ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ και να κάνουν το βήμα μπροστά.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών, τόνισε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «πολύ πιθανά η κυβέρνηση θα είναι ΣΥΡΙΖΑ με τους πρόθυμος να συνεργαστούν μαζί του», δεν απέκλεισε ωστόσο κανένα άλλο κυβερνητικό μείγμα, όπως μια κυβέρνηση με τη ΝΔ.

Όπως είπε, ό,τι και να γίνει το πρόγραμμά τους είναι ήδη γνωστό και είναι το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν και τα 5 κόμματα.

Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, σημείωσε, θα βρει μπροστά της την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, το «κούρεμα» στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, την αύξηση φόρων, το Ασφαλιστικό και το ξεκλήρισμα των φτωχών και μεσαίων αγροτών και αγροτοκτηνοτρόφων.


Στη συγκέντρωση διαβάστηκε δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, Πάνο Μπεσίνη.

4 σχόλια:

  1. Συντροφοι !
    Θα πρεπει καποτε να καταλαβετε , οτι η ισοπεδωτιικη λογικη ζημιωνει το πολιτικο λογο και τους φορεις που τον εκφραζουν.
    Ειναι το ιδιο η Ν.Δ. που απελυσε τις εργαζομενες στην καθαριοτητα στο Υπ Οικονομικων , με τον Συριζα που τις επαναπροσελαβε ;
    απο Χωριο του Ξηρομερου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ισοπεδωτικη λογικη ειναι : Αδικια
    απο Χωριο του Ξηρομερου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι σαν να βαθμολογησει μια υπηρεσια του δημοσιου η' του ιδιωτικου τομεα τους υπαλληλους της , με τον ιδιο βαθμο π.χ 13
    δεν μπορει να ειναι ολοι του 13 ;
    απο Χωριο του Ξηρομερου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωριό του Ξηρομέρου είσαι ακαταλαβίστικος. Μόνο ΚΚΕ!
    κοντοχωριανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο