Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Στην κάλπη από το πρωί 9,8 εκατ. Έλληνες

         Στις κάλπες προσέρχονται 9,8 εκατομμύρια Έλληνες, προκειμένου να εξελέγξουν την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, η οποία θα κληθεί να εφαρμόσει μία σειρά δύσκολων μεταρρυθμίσεων, με στόχο την τελεσίδικη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
     Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 το πρωί και οι πολίτες θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα έως τις 19:00 το απόγευμα.
     Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης. Στις κάλπες θα προσέλθουν για πρώτη φορά 108.636 νέοι και νέες ηλικίας 18 και 19 ετών.......


   Κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, οι ψηφοφόροι υποχρεούνται να προσκομίσουν μόνο την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας.
   Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το πού ψηφίζουν στην ιστοσελίδα www.ypes.gr ή στον τηλεφωνικό αριθμό 213361500.
    Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται για τις 21:00 το βράδυ, ενώ ο αριθμός των βουλευτικών εδρών εκτιμάται ότι θα διαλευκανθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο