Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Πάτρα: 49χρονος από τον χώρο του αθλητισμού ήταν «εγκέφαλος» σπείρας

    Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Πάτρας η είδηση της εμπλοκής ενός γνωστού ονόματος – προπονητή από τον χώρο των αθλημάτων που φέρεται να εμπλέκεται στην ληστεία ενός 66χρονου τα ξημερώματα της Τρίτης.

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η έρευνα της αστυνομίας αναφέρουν ότι οι δράστες της ληστείας ενέργησαν ύστερα από υπόδειξη του 49χρονου αθλητή – προπονητή.

Μάλιστα σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του αθλητή βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια, αλλά και ανιχνευτές μετάλλων. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρείται σίγουρη η εμπλοκή του αθλητή και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.  

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής: .....
«Συνελήφθησαν, χθες (15-9-2015) στη Πάτρα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών , τρεις άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 51, 33 και 23 ετών και ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ληστείας κατά συναυτουργία, κατοχής ναρκωτικών ουσιών παράνομης οπλοκατοχής και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι τρείς αλλοδαποί δράστες ενεργώντας σύμφωνα με τις υποδείξεις και σχέδιο του 49χρονου, προσήλθαν στις (13-9-2015) από την Αθήνα στη Πάτρα με σκοπό να ληστέψουν τον 66χρονο ημεδαπό.
Στις (15-9-2015) νωρίς το πρωί οι τρείς αλλοδαποί δράστες υπό την καθοδήγηση του 49χρονου, μετέβησαν με αυτοκίνητο στο διαμέρισμα του 66χρονου και αφού αναρριχήθηκαν με σκάλα σε αυτό, εισήλθαν στο εσωτερικό του έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.
Στη συνέχεια ασκώντας σωματική βία στον 66χρονο αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν διάφορα κοσμήματα και χρήματα, χωρίς να το καταφέρουν.
Το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων άμεσα συντόνισε και κατεύθυνε τους αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρείς αλλοδαπούς δράστες κατά τη διαφυγή τους.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:  Διαρρηκτικά εργαλεία,  μονωτικές ταινίες,  πληθώρα πλαστικών δεματικών (ται- ραπ),  μια πτυσσόμενη σκάλα και  ένα μαχαίρι.
Αργότερα την ίδια ημέρα (15-9-2015) το πρωί συνελήφθη στην οικία του ο 49χρονος ημεδαπός, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό της και κατέσχεσαν: ανιχνευτή μετάλλων με δύο βέργες ραβδοσκόπου (χρησιμεύουν για τον εντοπισμό χρυσών κοσμημάτων),  (7) κινητά τηλέφωνα με (10) κάρτες sim,  είδη ρουχισμού και προσωπικά αντικείμενα των τριών αλλοδαπών δραστών και  (20) ναρκωτικά δισκία
Σε έρευνες που ακολούθησαν χθες (15-9-2015) στις οικίες των δραστών σε περιοχές της Αθήνας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν: (25) περίπου γραμμάρια κάνναβης,   (1) αεροβόλο όπλο,  (4) φυσίγγια και ένα κάλυκα πυροβόλου όπλου,  (1) μαχαίρι τύπου πεταλούδα και (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.  Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών».

πηγή: patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο