Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Δήμαρχοι Μοσχολιός, Κατσούλης και άλλοι 23 σε δίκη για την κινητοποίηση ενάντια στο “Αθηνά”!

   Ήταν 20 Φεβρουαρίου του 2013 όταν η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου αποκλείστηκε από φορείς, φοιτητές και πολίτες από τους δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, που αντιδρούσαν στο Σχέδιο “Αθηνά” του υπουργείου Παιδείας, που κατάργησε την αυτονομία του Πανεπιστημίου του Αγρινίου και του ΤΕΙ του Μεσολογγίου.
 
     Η κινητοποίηση είχε οργανωθεί από τους δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας καθώς και από φορείς των τριών μεγάλων πόλεων της Αιτωλοακαρνανίας ενώ συμμετείχαν και φοιτητές. 
Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν για 25 λεπτά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ενώ στη συνέχεια άφησαν ελεύθερη τη διέλευση των οχημάτων. Ήταν μια από τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από τους δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου ενάντια στο «Αθηνά», δυστυχώς όμως χωρίς να καταφέρουν  να το αποτρέψουν. .......
Στο ερώτημα γιατί το agrinionews.gr υπενθυμίζει εκείνη την διαμαρτυρία η απάντηση είναι η εξής: Γιατί αυτοί που πρωτοστάτησαν στη διαμαρτυρία, τότε δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων καλούνται πλέον ως κατηγορούμενοι σε δίκη που θα διεξαχθεί στις 28 Οκτωβρίου στο Μεσολόγγι.
Συνολικά 25 άτομα, μεταξύ των οποίων ο τότε δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός και Μεσολογγίου Π.Κατσούλης και εκπρόσωποι φορέων όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου Μ.Θεοφιλάτος και άλλοι, θα δικαστούν κατηγορούμενοι για κατάληψη δημοσίου χώρου, για παρακώληση της κυκλοφορίας στη Γέφυρα και για το ολιγόλεπτο άνοιγμα των διοδίων κατά το οποίο οι οδηγοί διέρχονταν χωρίς να πληρώσουν αντίτιμο.
Αν και θα περίμενε λοιπόν κανείς η υπόθεση αυτή να τεθεί στο αρχείο, τελικώς θα απασχολήσει τη δικαστική αίθουσα.

πηγή:  agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο