Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Ο αντιδραστικός κατήφορος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Παπαδήμου δεν έχει όρια. Ο Υπουργός Καταστολής Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους Περιφερειάρχες της χώρας για να τους ανακοινώσει τη δημιουργία τριάντα (30) στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, τρία (3) σε κάθε Περιφέρεια! Με το γνωστό μάλιστα ύφος του «σερίφη του FBI», έδωσε τελεσίγραφο μιας εβδομάδας στα Περιφερειακά Συμβούλια για να συμφωνήσουν, διαφορετικά θα τα φτιάξει μόνος του, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου!!!...

 
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μνημονιακού μετώπου σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα της ακροδεξιάς, κάτω από το φόβο της οργής των εργαζομένων για την αντεργατική πολιτική της εξαθλίωσης (που μια γεύση της πήραν και στις πρόσφατες παρελάσεις), προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα της πραγματικής συζήτησης που γίνεται στην κοινωνία. Όπως και την ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης, κατά τις συνταγές του Σαρκοζί. Επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, ποντάροντας στο «χαρτί» του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για να κρύψουν το αποκρουστικό πρόσωπο της πολιτικής της ΕΕ και του Μνημονίου διαρκείας.

Σε Περιφέρειες και περιοχές ρημαγμένες από την κρίση, την ώρα που, με το Μνημόνιο και τον Καλλικράτη, κλείνουν εργοστάσια, νοσοκομεία και σχολεία και διογκώνουν την ανεργία, θέλουν να φτιάξουν με λεφτά της ΕΕ (250 εκατ. Ευρώ στη διετία 2011 – 2013)  στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλάκισης και κακομεταχείρισης των μεταναστών! Κλείνουν το μάτι στις τοπικές κοινωνίες για δήθεν «νέες θέσεις εργασίας» με προσλήψεις ανθρωποφυλάκων των εταιριών security. Η σύγχρονη βιομηχανία του φόβου είναι η φρικιαστική προοπτική «ανάπτυξης» που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ!

Το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης είναι εκείνο που δημιουργεί τόσο τα προβλήματα της μαζικής μετανάστευσης, όσο και τη σύγχρονη φτώχεια που δεν ξεχωρίζει Έλληνες και μετανάστες. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν χρειαζόμαστε, στη χώρα και στη Δυτική Ελλάδα, ανθρώπινους και ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας για άστεγους, ανέργους, φτωχούς και μετανάστες είναι αυτό που έχουμε άμεση ανάγκη.
 
Ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» απαιτούμε και παλεύουμε για:
·  Άμεση δημιουργία σύγχρονου, ασφαλούς και ανοιχτού καταυλισμού μεταναστών στην Πάτρα,  με δωρεάν διατροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
·  Χορήγηση ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων σε όσους μετανάστες θέλουν να πάνε σε άλλη χώρα. Κατάργηση της κατάπτυστης συνθήκης «Δουβλίνο – 2». Χορήγηση ασύλου σε όσους το ζητούν.
·Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που θέλουν να παραμείνουν και να εργαστούν στη χώρα μας. Ίσα μεροκάματα, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

      Μέτωπο Εργαζομένων και Νεολαίας ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, για την ανατροπή του Μνημονίου διαρκείας και της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο