Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Παρουσιάζεται αύριο το καλλιεργητικό πλάνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

       Η πιο ολοκληρωμένη καταγραφή των δυνατοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον πρωτογενή τομέα, με έμφαση όχι μόνο στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης αλλά, κυρίως, στην αναλυτική παρουσίαση καλλιεργητικών προτάσεων με δυναμισμό και προοπτικές ανάπτυξης παρουσιάζεται αύριο Τρίτη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο...


         Το «καλλιεργητικό πλάνο» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στοχεύει στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας ώστε ο πρωτογενής τομέας, στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ν’ ανακτήσει τον παραγωγικό του δυναμισμό και να ενισχύσει την λειτουργία του ως πηγή απασχόλησης και εισοδήματος.

       «Θέλουμε οι αγρότες μας να στραφούν σε καλλιέργειες που είναι ανταγωνιστικές και βασίζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Το καλλιεργητικό πλάνο παρουσιάζει ακριβώς αυτά τα πλεονεκτήματα ανά περιοχή και καταγράφει τις μελλοντικές κατευθύνσεις», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος. Και προσθέτει: «Με μια κουβέντα, μέσα απ’ όλη αυτή τη δουλειά αποκτούμε ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο ώστε να ξέρουμε ποιες παραγωγικές δραστηριότητες ‘ταιριάζουν’ σε κάθε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας».

      Το καλλιεργητικό πλάνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε με το «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων» και για την σύνταξη του εργάστηκαν οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής και τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Η παρουσίαση του καλλιεργητικού πλάνου θα γίνει αύριο Τρίτη, στις 11 το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο