Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ. ΔΕΣΥΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ
Οι επερχόμενες εκλογές έχουν τεράστια πολιτική σημασία, είναι οι πιο κρίσιμες από καταβολής Ελληνικού κράτους. Γίνονται μετά από δύο Μνημόνια και τοκογλυφικά δάνεια, ύστερα από δίχρονο και άγριο «κούρεμα με την ψιλή» όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, πριν από την επερχόμενη νέα και κανιβαλική, αντιλαϊκή επίθεση. Επίθεση διαρκείας, με διαδοχικά πακέτα αντιλαϊκών μέτρων (το πρώτο τον Ιούνη, ύψους 15 δισεκ. Ευρώ). Μέτρα που φέρνουν εφιαλτική ανεργία, φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση, χωρίς τέλος και έλεος!...


Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, θα κληθούν με την ψήφο τους, να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα και πραγματικά διλήμματα: Θα «νομιμοποιηθεί» και θα προωθηθεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. ή θα καταδικαστεί ουσιαστικά και θα ανατραπεί; Θα αναμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό βαθύτερα νεοσυντηρητικά ή θα αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί ριζικά προς τα αριστερά; Θα εκτονωθεί και θα αχρηστευτεί η λαϊκή αγανάκτηση και οργή ή θα συγκροτηθεί ένα συνολικό ανατρεπτικό «αντίπαλο δέος» στην αστική πολιτική, με επαναστατική προοπτική; Αστική ή εργατική διέξοδος από την κρίση; Ευρωσυμμορία του Μνημονίου, του χάους και της καταστροφής ή μέτωπο επιβίωσης και αξιοπρεπούς ζωής; Ελλάδα πειραματόζωο πανευρωπαϊκής αντεπανάστασης και υποταγής ή υπόδειγμα αντίστασης, ρήξης και ανατροπής; Με ποιό Εργατικό Κίνημα και με ποιά Αριστερά, μετά τις εκλογές, στους νέους αγώνες για να γίνουν αυτοί νικηφόροι και αποτελεσματικοί;
 
Απέναντι στο άμεσο και εφιαλτικό δίλλημα «εξαθλίωση ή επιβίωση», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την συμμετοχή της στις εκλογές, παλεύει, προτείνει και θα συμβάλει στα μεγάλα ζητούμενα των εργαζομένων και της νεολαίας:

-                     Πρώτο: Σε ένα πανεργατικό – παλλαϊκό ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της αντιλαϊκής επίθεσης κεφαλαίου – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. και κάθε κυβερνητικού διαχειριστή της. Θεμέλια του μετώπου αποτελούν η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στον υποταγμένο συνδικαλισμό και η Κοινή Δράση της Αριστεράς. Λέμε όχι στον καταστροφικό ενδοαριστερό «εμφύλιο», που εμποδίζει την ανατροπή της επίθεσης. Λέμε ναι στο συντροφικό διάλογο μπροστά στους εργαζόμενους. Απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα για Κοινή Δράση σε όλη την Αριστερά.

-                     Δεύτερο: Σε ένα αναγκαίο πρόγραμμα κοινής δράσης, εργατικής απάντησης και αριστερής διεξόδου από την κρίση, με συνολικό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο και επαναστατική προοπτική. Με βασικά σημεία του: Ανατροπή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.. και κάθε διάδοχης διαχειριστικής κυβέρνησης του κεφαλαίου. Να καταργηθεί το Μνημόνιο διαρκείας, το Μεσοπρόθεσμο και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι. Να καταργηθεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ε.Ε.. Έξοδος από το Ευρώ και την ΟΝΕ, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ. Στάση πληρωμών και μονομερής διαγραφή του ληστρικού χρέους. Εθνικοποίηση τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και όσων κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό λαϊκό έλεγχο. Ριζική μείωση στρατιωτικών δαπανών και εξοπλισμών. Αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των κερδών και υπέρ των εργαζομένων. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθούν δραστικά το κεφάλαιο, οι εφοπλιστές και οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης. Απαγόρευση απολύσεων, κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, προστασία των ανέργων.

-                     Τρίτο: Στο πολιτικό μέτωπο της ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που επιβάλλουν ο στρατηγικός χαρακτήρας της επίθεσης, η ανάγκη ανατροπής της, η προγραμματική και πολιτική ανεπάρκεια της ρεφορμιστικής και φιλο–Ε.Ε. διαχειριστικής αριστεράς, οι βαθύτερες ριζοσπαστικές αναζητήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Στο μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής – Επαναστατικής – σύγχρονα Κομμουνιστικής Αριστεράς, που απαιτούν οι ανάγκες της ταξικής πάλης και οι υλικές δυνατότητες της εποχής μας και που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί πρώτο βήμα, κατάκτηση και πρόπλασμά του. Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε την επίθεση, όχι για να εισπράξουμε εκλογικά από τα συντρίμμια που αφήνει στο πέρασμά της. Για την επαναστατική ανατροπή, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων. Θέλουμε κόμμα και μέτωπο για το κίνημα και όχι κίνημα για το μέτωπο και για το κόμμα. Με αυτή τη λογική διεκδικούμε την πολιτική και εκλογική ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο