Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο Καραγκιόζης του Χρήστου Πατρινού πήγε στο σχολείο του Χρυσοβεργίου

Ο Καραγκιόζης πάει στο σχολείο και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοβεργίου είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον λαϊκό τους ήρωα Καραγκιόζη και να διασκεδάσουν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της παράστασης...


      Ο Καραγκιόζης, ο Μπαρμπαγιώργος, τα Κολλητήρια, ο Σιορ Διονύσιος, ο Μορφωνιός και οι υπόλοιπες φιγούρες του Θεάτρου Σκιών του αγαπημένου μας καραγκιοζοπαίκτη Χρήστου Πατρινού είχαν την τιμητική τους στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοβεργίου.
     Ο διευθυντής του σχολείου κ. Νικόλαος Γυφτάκης ευχαρίστησε θερμά το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών Χρήστος Πατρινός όπου με ζήλο και αγάπη παρουσίασε στους μαθητές ζωντανή παράσταση Καραγκιόζη για την ανάδειξη της πολιτιστική μας κληρονομιάς και τη διατήρηση του λαϊκού αυτού θεάματος.
      Το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών του Χρήστου Πατρινού παρουσιάζει στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία του νομού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας παραστάσεις. Το πρόγραμμα της θεατρικής εκδήλωσης στα σχολεία αρχίζει με ενημέρωση των μαθητών για την ιστορία του θεάτρου σκιών. Συγκεκριμένα παρουσιάζεται η προέλευση και η καταγωγή του θεάτρου, η διαδικασία της εξάπλωσής του σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η προσθήκη των γνήσιων ελληνικών στοιχείων και τέλος γίνεται ενημέρωση για την κατασκευή φιγούρας με διάφορα υλικά. Ακολουθεί η ξεκαρδιστική παράσταση πλήρως κατανοητή από τους μαθητές που περνά μηνύματα με ηθικό, περιβαλλοντικό και διδακτικό περιεχόμενο. 
Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμένες παραστάσεις-εκδηλώσεις στο 6977355402.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο