Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Oδική ασφάλεια: Συνεργασία Περιφέρειας και Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς»

      Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσα από μια σειρά συντονισμένων δράσεων, επιμένει ιδιαίτερα στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, σε μια περιοχή της χώρας που αποδεδειγμένα διαθέτει ένα παμπάλαιο, αναχρονιστικό οδικό δίκτυο, με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας....


      Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε δηλώσεις του μετά το τέλος της επίσκεψης του στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου όπου φιλοξενήθηκαν δράσεις του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας.

         Ο κ. Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος μετείχαν στην εκπαίδευση νέων και ενηλίκων με τους προσομοιωτές του Ινστιτούτου (Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας) και είχαν την ευκαιρία να δουν, σε συνθήκες προσομοίωσης, τους κινδύνους που συνεπάγεται η επικίνδυνη οδήγηση, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα κ.α.

        «Κάθε μέρα, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, πέντε συνάνθρωποι μας χάνουν την ζωή τους στο δρόμο και δεκάδες άλλοι τραυματίζονται βαριά. Και θέλω να θυμίσω ότι πίσω από τους αριθμούς κρύβονται ανθρώπινες τραγωδίες. Είναι ένα κόστος που δεν μπορούμε να το αντέξουμε, ούτε μπορούμε να μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την συγκρότηση του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας που ψήφισε το Περιφερειακό μας Συμβούλιο (Πρόεδρος είναι ο Ευγένιος Μπαλκάμος και Αντιπρόεδρος ο Χρήστος Πετρόπουλος), επενδύει πολλά στην εκπαίδευση, στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των οδηγών αλλά και στην χάραξη πολιτικών που θ’ αναστρέψουν αυτήν την οδυνηρή πραγματικότητα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

       Ο κ. Κατσιφάρας εστίασε, επίσης, στην τεράστια συμβολή του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» στον τομέα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και στην διαρκή ενημέρωση των οδηγών. «Το Ινστιτούτο, τα τελευταία επτά χρόνια, έχει αναδειχθεί σε βασικό φορέα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των οδηγών και, παράλληλα, σε φορέα ενεργοποίησης όλων των δυνάμεων που εμπλέκονται στον τομέα της οδικής ασφάλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» είναι ένας από τους φορείς που έχουν επιλεγεί για την υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» στο οποίο θα απασχοληθούν άνεργοι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Την επισήμανση αυτή έκανε και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα στο Ινστιτούτο να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις δράσεις του στην Δυτική Ελλάδα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ κ. ΔΑΝΕΛΛΗ - ΜΥΛΩΝΑ

     Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά η οποία την ημέρα της επίσκεψης των κ.κ. Κατσιφάρα και Αγγελόπουλου στον χώρο εκπαίδευσης των οδηγών στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου απουσίαζε στο εξωτερικό, έστειλε γραπτή δήλωση την οποία ανέγνωσε εκ μέρους της ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της «Γέφυρα Α.Ε.» Γιάννης Φρέρης.  

Στη δήλωση της η κ. Δανέλλη – Μυλωνά αναφέρει τα εξής:

«Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ιδιαίτερη αξία γιατί πέρα από την όποια ανακούφιση ανέργων, θα συμβάλλει ουσιαστικά στα θέματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης, καθ’ όσον η οδική ασφάλεια θα αποτελέσει για πρώτη φορά σημείο αναφοράς στο επίπεδο της Πολιτείας. Η περιοχή, παρ’ ότι πύλη της χώρας στην Ευρώπη, έχει σημαντικό πρόβλημα σχετικά με τα τροχαία συμβάντα, που αφορούν κυρίως νέους ανθρώπους. Είναι σε άμεση προτεραιότητα για το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση, καθώς καθημερινά η χώρα μας θρηνεί ανθρώπους που χάνονται σε μία άδικη μάχη». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο