Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Αρβανίτη

          Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες Παρασκευή 30 Μαρτίου στην αίθουσα του Επιμελητήριου Αιτ/νίας στο Αγρίνιο,  η παρουσίαση του βιβλίου: «Έρωτας και πολιτική», του Παλαιομανιώτη συγγραφέα Δημήτρη Αρβανίτη
      Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, τόσο από Αιτωλοακαρνάνες όσο και από Ξηρομερίτες, που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις τοποθετήσεις σημαντικών ομιλητών,  οι οποίοι με πολύ μεράκι, γλαφυρότητα και συχνά ρητορική ευγλωττία, ξεδίπλωσαν  τις σελίδες του καλαίσθητου βιβλίου....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...

     Το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε χωρίζεται σε τρεις ενότητες, με κείμενα πολιτικά,  με ερωτικές ιστορίες και με άρθρα κοινωνικά και έγινε  ανάρπαστο από όλους τους παρευρισκόμενους.
         Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε στην εκδήλωση η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη, κάνοντας και μια πρώτη εισαγωγή στο βιβλίο και στη συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Νίκος Σολδάτος Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας και ο Βασίλης Μουρκούσης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου.
       Για το βιβλίο μίλησαν ο Αθανάσιος Παλιούρας Καθηγητής Πανεπιστημίου, η Νατάσα Ράγιου Δημοσιογράφος, ο Νίκος Ναούμης Πολιτικός Επιστήμονας και ο Μπάμπης Τσελεπής Πρόεδρος Ξηρομερίτικης Εταιρίας Λόγου και Τέχνης.
        Τελευταίος πήρε το λόγο ο ίδιος ο συγγραφέας Δημήτρης Αρβανίτης, που ευχαρίστησε κοινό και ομιλητές, σημειώνοντας πως:
      «Άρχισα να γράφω πολιτικά κείμενα κυρίως για να εκφράσω την άποψη  μου, να σχολιάσω και να επικρίνω, τα πολλά άσχημα της χώρας μας. Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να καταβάλω τον δικό μου ελάχιστο οβολό, στη προσπάθεια ανάταξης της πατρίδας μας. 
      Πρόσθεσα σαν επιδόρπιο, τέσσερις ερωτικές ιστορίες, οι οποίες αφορούν μια παρέα Ελλήνων, οι οποίοι βρέθηκαν στη Σόφια της Βουλγαρίας για διαφορετικούς λόγους ο καθένας και  τις συνδέει  το πάθος για κάποια γυναίκα. Ουσιαστικά είναι ιστορίες προδομένων ερώτων... 
     Στο τρίτο μέρος με τίτλο επιπρόσθετα έχω βάλει κείμενα  κοινωνικά, τα οποία αγαπήθηκαν διαδικτυακά και δύο νέα που αφορούν  τους γονείς μου, φόρος τιμής για τους ανθρώπους που με φέραν στο κόσμο κι οποίοι έζησαν και έφυγαν με εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Πάντα κουβαλάω μέσα μου τις  αγαπημένες τους μορφές,  αλλά και τη πίκρα πως η σκληρή  ζωή,  δεν με άφησε να ζήσω πολύ μαζί τους...»
    
      Παρόντες στην αίθουσα της εκδήλωσης ήταν: Ο Βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, ο Αντιδήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Δημήτρης Τζαβαλάς, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Ρόκος, ο Κωνσταντίνος Μπόκας  Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ο πρ. βουλευτής Γιώργος Αλεξόπουλος, οι πολιτευτές Έλενα Μάντζιου-Κουτρουλού και Ασημάκης Φωτόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ξηρομέρου Φώτης Λιβάνης, Πάνος Γαζέτας, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, οι συγγραφείς Θόδωρος Πολίτης, Αλέξανδρος Κυριαζής, Αρετή Ασημάκη - Ροκά, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Αγρινίου Γεωργία Μπόκα, Ηλίας Καλλέργης, Λάμπρος Κουτρουλός, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Ξηρομέρου Ευθυμία Κολοβού, Γιάννης Ζορμπάς, Ερωτόκριτος Γαλούνης, Ζώης Μητσάνης,  Νίκος Μπίτας,  Αλέξανδρος Γιώτης,  Στέλιος Παπαναστάσης, ο Πρόεδρος Δ.Κ. Αστακού Αλέξανδρος Λιβάνης, ο Πρόεδρο Τ.Κ. Φυτειών Γιάννης Φλωρόπουλος, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Βάρνακα Βασίλης Πολύζος, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Παλαιομάνινας Νίκος Ζώγας, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Στρογγυλοβουνίου Κώστας Ράπτης, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Σκουρτού Στάμος Τζογάνης, η εκδότης Λίτσα Μπαμπάνη, ο εκδότης της εφημερίδας Παρών Νίκος Μπουρτζιάπης, ο Σπύρος Μπαράκος από το Αkarnania net, από την εταιρεία φίλων μνημείων της Παλαιομάνινας  Δημήτρης Πούλιος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτ/νίας Θανάσης Μαυρομμάτης, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων, τοπικών συμβουλίων και φορέων.





































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο