Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ξεκάθαρα αντίθετος για Κέντρο Μεταναστών στον Άγριλο, είναι ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης

Έχουμε από μηνών κάνει κάποιες ενέργειες για το συγκεκριμένο χώρο στον Άγριλο να τον διαμορφώσουμε ως Κέντρο Επιχειρησιακής Ετοιμότητας και Εκπαίδευσης των ένστολων. Των ανθρώπων της ΕΛΛΑΣ και του Στρατού.
              Ξεκάθαρα αντίθετος σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Μεταναστών στο νομό και ιδιαίτερα στην Αμφιλοχία, είναι το μέλος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης....


              Ο κ. Κοιμήσης μιλώντας σήμερα στο COSMOS FM και στη Δήμητρα Λαοπόδη αναφερόμενος στο στρατόπεδο Ψαρογιάννης στον Άγριλο, ότι:
   «η συγκεκριμένη υποδομή ανήκει στο δήμο Αμφιλοχίας και επομένως δεν τίθεται θέμα, γιατί εμείς έχουμε άλλο σχεδιασμό για την περιοχή αυτή και δεν πληροί καμιά από τις προϋποθέσεις τις οποίες θέτει το Υπουργείο, ή στοιχειώδης συνθήκες φύλαξης κάποιων ανθρώπων. 
             Η θέση μας ως ΚΕΔΕ είναι ότι υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Χθες είχαμε Δημοτικό Συμβούλιο και όφειλα να μεταφέρω και αυτή την παράμετρο στους συναδέλφους. 
     Μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι το δέλεαρ των αντισταθμιστικών στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τέτοιο, σε περιόδους κρίσης, που μπορεί κάποιον να τον ενδιαφέρει και να πει την αποδέχομαι γιατί θα έχω θέσεις εργασίας, λειτουργικές δαπάνες που θα πέσουν στην τοπική αγορά εργασίας. Εμείς όμως είμαστε αλλού. 
      Έχουμε από μηνών κάνει κάποιες ενέργειες για το συγκεκριμένο χώρο να τον διαμορφώσουμε ως Κέντρο Επιχειρησιακής Ετοιμότητας και Εκπαίδευσης των ένστολων. Των ανθρώπων της ΕΛΛΑΣ και του Στρατού. Μιλάμε πια για ασκήσεις πεδίου, μιας και προσφέρεται ο χώρος. 
             Ερωτηθείς εάν υπάρχουν τελικά τρόποι αντιμετώπισης του θέματος της παράνομης μετανάστευσης τόνισε «η αντιμετώπιση του προβλήματος θα πρέπει να ξεκινάει από την αιτία, όχι από τη συνέπεια. Το πρόβλημα ξεκινά από τη διακίνηση αυτών των ανθρώπων. Υπάρχουν οργανωμένα κυκλώματα τα οποία αποκομίζουν τεράστια οικονομικά οφέλη. Εάν αυτά τα κυκλώματα χτυπηθούν αυτοί οι οικονομικοί μετανάστες δεν θα έρθουν στην Ελλάδα για να πάνε στην άλλη Ευρώπη, θα πάνε στην Κροατία στο Μαυροβούνιο και οπουδήποτε αλλού. 
       Το δεύτερο είναι ότι αν δεν υπάρχει πρόβλημα για τη φύλαξη αυτών των ανθρώπων δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί το πρόβλημα της Αττικής θα πρέπει να εξαχθεί σε μια άλλη περιοχή. 
       Ας χτιστούν ορισμένα παλιά στρατόπεδα ή άλλοι χώροι ενδεχομένως εγκαταλελειμμένα κτίρια , ξενοδοχεία και άλλοι χώροι του δημοσίου, στην Αττική
     Δεν μπορούμε να αποφασίζουμε περιστασιακά πάμε εδώ και εκεί. Ποιος το αποφασίζει αυτό και με βάση ποιο κριτήριο; Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει πρόβλημα η Αττική πρέπει να λύσει το δικό της, η Αχαία το δικό της και οι άλλες περιοχές που έχουν πύκνωση εισόδου τα δικά τους.  
      Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολίτες Α, Β, Γ κατηγορίας ούτε περιοχές, που οι λαοί τους είναι περιούχοι και οι πολίτες τους μπορούν αν μαζεύουν τα janks κάθε περιοχής. 
         Υπάρχουν πολλές σκέψεις και λύσεις για το θέμα οι οποίες είναι και ρεαλιστικές και μπορούν να έχουν μακροχρόνιο χαρακτήρα. 
      Στο πρόβλημα όμως που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις δεν φταίνε ούτε οι δήμοι ούτε οι Περιφέρειες ούτε όποιος βιώνει τις συνέπειες. Σε ένα οργανωμένο κράτος υπάρχουν οι υπεύθυνοι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο