Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Kατούνα: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου

         Μέσα σε μια ηλιόλουστη μέρα γιορτάστηκε με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα η 25 Μαρτίου στην Κατούνα.  Πλήθος κόσμου παρέστη στη λειτουργία, στη δοξολογία και κατέβηκε στον κεντρικό δρόμο για να παρακολουθήσει την μαθητική παρέλαση. Μετά ακολούθησαν στην κεντρική πλατεία του χωριού χορευτικές εκδηλώσεις…
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...



         Ανήμερα της μεγάλης εορτής, έγινε στο Πολιούχο Άγιο Αθανάσιο επίσημη Δοξολογία από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Τριάντη, παρουσία του Αντιδημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Τζαβαλά Δημητρίου, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας Κασούρα Κώστα, του Βουλευτή Κώστα Καραγκούνη, του Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Κατούνας  Κόκιου Δημήτριου,  των δημοτικών συμβούλων:  Στούπα Θεόδωρου, Σαλοδημήτρη Παναγιώτη  και  Στούπα Κωνσταντίνου, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας Τσαμποδήμου Επαμεινώνδα, του προέδρου  της Τοπικής Κοινότητας Κομποτής Λίβα Χρήστου, των συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας: Λίτσου ευαγγελου, Κουτιβή κωνσταντίνου και Σεραφή Μαρίατου προέδρου  του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Κουτσουπιά Δημήτριου και το μέλους του Δ.Σ. Καραγκούνη Αποστόλη,   του προέδρου  του Ιππικού ομίλου Κατούνας Κουδούνα Ευάγγελου, του  Γεν. Γραμ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας Ζώη Νικόλαου, του ειδ. Γραμ. Στούπα Σταμούλη,  της εκπαιδευτικής κοινότητας, του Ιερού ναού Αγίου Αθανασίου, των φορέων και του λαού της Κατούνας.
         Μετά την προαναφερόμενη δοξολογία, οι αξιωματούχοι και οι λοιποί εκπρόσωποι των Αρχών του Νομού μετέβησαν στο Ηρώο της πλατείας και κατέθεσαν τα τιμητικά στεφάνια.

      Ξεχωριστή και συγκινητική ήταν η στιγμή όταν δυο μαθήτριες παραδοσιακά ντυμένες διάβασαν τα ονόματα των ηρώων  από την έρευνα-κατάλογο του πολιτιστικού Συλόγου Κατουνιωτών Αθήνας, που ακόμα συμπληρώνεται με τους νεκρούς,  οι οποίοι με τη θυσία τους και το αίμα τους καθαγίασαν τα ιερά χώματα της περιοχής μας.


      Ακολούθως πήγαν οι επίσημοι και στάθηκαν εμπρός στο κτήριο του π. Δήμου Μεδεώνος και παρακολούθησαν την παρέλαση. Παρέλασαν με τη σειρά, οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Κατούνας και στο τέλος παρέλασε φορώντας παραδοσιακές στολές το χορευτικό των αρματωμένων Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας «Σταυραετοί των Αγράφων» το οποίο και καταχειροκροτήθηκε.

      Στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί δημοτικοί χοροί στην πλατεία από το χορευτικό της ενορίας του Αγίου Αθανασίου και απο το χορευτικό των αρματωμένων Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας «Σταυραετοί των Αγράφων».








































Οι φωτο προέρχονται απο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο