Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Σπουδαία εκδήλωση από τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσοβίτσας

             Σε μια ατμόσφαιρα όμορφη, οικογενειακή,  ζεστή και πολύ ευχάριστη με επιλεγμένη καλή ποιοτική μουσική, τα μέλη και οι φίλοι του νεοϊδρυθέντος Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου, αντάμωσαν για πρώτη φορά, κουβέντιασαν και διασκέδασαν, προχθές το μεσημέρι της Κυριακής  25 Μαρτίου 2012, στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Στου Κορρέ», στου Ψυρρή.....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...


         Ήταν ένα όμορφο μεσημέρι αφιερωμένο στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, στο Ξηρομερίτικο Περιβάλλον, στο κέφι, στη διασκέδαση, στη καλή παρέα, στην έντεχνη μουσική και στο χορό. 
      Ήταν, από κάθε άποψη, μια σπουδαία εκδήλωση με  φαγητό υπέροχο, με περιβάλλον μαγευτικό και ήταν πλούσιες οι μελωδίες από την ορχήστρα του μεζεδοπωλείου. 
         Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεράσιμος (Μάκης) Ζορμπάς, καλωσόρισε τους καλεσμένους και μίλησε  για την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας όλων των συγχωριανών τονίζοντας:
«Αγαπητοί Συντοπίτες,  
Καταρχάς χρόνια πολλά, ημέρα συμβολική για το έθνος, ημέρα αφετηρίας στον επαναστατικό αγώνα, απελευθέρωσης απέναντι στην Οθωμανική κυριαρχία, ημέρα συνδεδεμένη και με μας γι’ αυτό το νέο ξεκίνημα του «περιβαλλοντικού – πολιτιστικού συλλόγου Χρυσοβίτσας».  
          Αγαπητοί συντοπίτες, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σας που μας τιμάτε με την παρουσία σας και την στήριξή σας σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα, σ’ αυτήν την προσπάθεια, ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή για τον περιβαλλοντικό – πολιτιστικό σύλλογο Χρυσοβίτσας.
             Ένας νεοσύστατος σύλλογος με σκοπό και φιλοδοξία να ενώνει και όχι να διχάζει την κοινωνία που εκφράζει και πρεσβεύει. Ένας νέος σύλλογος που θα προβάλλει και θα αναδεικνύει τα ήθη και έθιμα, την ιστορία και την πολιτιστική παράδοση της γενέτειράς μας, θ’ αποτελεί ορόσημο επικοινωνίας και σημείο συνάντησης ανταλλάσοντας απόψεις για τα προβλήματα της κοινωνίας μας, θα πρέπει και πρέπει να είναι δίπλα στον συντοπίτη αφουγκράζοντας αλληλέγγυα τις θετικές και αρνητικές γνώμες κοντά στο πρόβλημα με την επιθυμία επίλυσης αυτών.   
        Ένας συνδετικός κρίκος με βούληση και θέληση για την αναβίωση και ανάδειξη προοπτικών δίνοντας κίνητρα ευημερίας, συνοχής για την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας. Ένας σύλλογος μακριά και πέρα από υστερόβουλες πράξεις ανήθικης υποτέλειας.
             Επίσης για μας ο περιβαλλοντικός – πολιτιστικός σύλλογος, θα είναι ο σύλλογός μας, σύλλογος για όλους και για όλα χωρίς τίτλους και ιδιότητες, μια ομάδα οργανωμένη με επιδίωξη και διεκδίκηση για το καλύτερο της κοινωνίας μας, μια ομάδα με γνώμονα να υποστηρίξει και να υπερασπιστεί το κοινωνικό συμφέρον του χωριού μας μέσα από θετικές πράξεις με προσήλωση υλοποίησης άρτιων αποτελεσμάτων.
         Τελειώνοντας αγαπητοί συντοπίτες, στόχος μας είναι ο νέος σύλλογός μας, μέσα από αυτήν την προσπάθεια να δημιουργήσει και να αποτελέσει ένα νέο πρότυπο αλληλέγγυας συνεργασίας, υπόσχεσης, δέσμευσης και προώθησης κοινωνικών αλλαγών. 
     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού συλλόγου αποτελείται από τους εξής συντοπίτες μας:
Πρόεδρος: Ζορμπάς Γεράσιμος
Αντιπρόεδρος Α΄: Γαντζούδης Ταξιάρχης
Αντιπρόεδρος Β΄: Πάνου Χρήστος
Γενικός Γραμματέας: Χρόνης Ιωάννης
Ταμίας: Ζορμπάς Νικόλαος
Ειδικός Γραμματέας: Δημητρέλη Ιφιγένεια
Δημοσίων Σχέσεων: Πίττα Μαρία

       Ευχή και υπόσχεση όλων εμάς είναι να εργασθούμε για το καλύτερο δυνατό του χωριού μας. 
Σας ευχαριστώ

   Ήταν εκεί: ο Γιάννης Ζορμπάς Δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου, ο Μπάμπης Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και τέχνης και τα μέλη Χρήστος Γαζέτας, Γιώργος Κουβέλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βελανιδιάς και Πρόεδρος του Συλλόγου Σκουρτούς Σπύρος Φυσελιάς, Ο Πρόεδρος του συλλόγου Αστακού Γιώργος Μπόνης,  ο Γραμματέας του Συλλόγου Μπαμπίνης Γιώργος Μπαρμπαρούσης, ο π. Πρόεδρος του Συλλόγου Μπαμπίνης Σπύρος Μπενέκος, ο πρόεδρος του συλλόγου Αετού Θανάσης Αναγνωστέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προδρομιτών Κώστας Καρανίκας και η υπεύθυνη δημ. σχέσεων Γωγώ Γιαννούλη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Στρογγυλοβουνίου Πηγή Χατζή, Ο π. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπέλου Δήμος Τάγκας, από το Σύλλογο Σκουρτούς ο Γραμματέας Στρατούλης Γεράσιμος, το ιστορικό μέλος της βελανιδιάς Μάκης Κατσαρομήτσος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανθηλιωτών Ηλείας Αποστολόπουλος Νικόλαος, κ.α. 















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο