Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΟΝΝΕΔ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Από την Εύη Νικ. Χολέβα
Υπεύθυνη Γυναικών ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας

        Ο εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, εκτός από τον επετειακό χαρακτήρα της, πρέπει να υπενθυμίζει σε όλους μας την προσφορά, τη θέση και τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας στην οικογένεια και την κοινωνία μας....
 
       Η γυναίκα σήμερα, μετά από πολυετείς και δυναμικούς αγώνες για να είναι ισότιμο μέλος της κοινωνίας μας, πρωταγωνιστεί μαχόμενη σε όλες τις σύγχρονες εξελίξεις, καθώς μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους της και ως πηγή ζωής, συμβάλει τα μέγιστα ως στυλοβάτης στην πρόοδο, τις αρχές και τις αξίες της οικογένειας και της κοινωνίας.
        Η γυναίκα όλο αυτά τα χρόνια κατάφερε πολλά και διεκδικεί διαρκώς ακόμη περισσότερα. Εκτός όμως της θεωρητικής ανάδειξης της 8ης Μαρτίου, ως ημέρα αναγνώρισης της σημαντικότατης προσφοράς της γυναίκας στην παγκόσμια κοινότητα, απαιτούνται πλέον πράξεις εμπέδωσης της ισότητας των φύλων και της ισοπολιτείας από όλους και σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να ενδυναμωθεί η θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνια και να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στις καθημερινές αγωνίες, δυσκολίες και προβλήματά της.
Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο