Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Γολγοθάς για την τραγουδίστρια Έφη Θώδη. Νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική με ισχυρό νευρικό κλονισμό.


(Tο Blogs ΞHΡOMEΡONEWS στέκεται στο πλευρό της τραγουδίστριας (και μόνο) Έφης Θώδη. Σε μια κοινωνία βαθιά τραυματισμένη από την υπονόμευση και την καταβαράθρωση των αξιών της, τα Μ.Μ.Ε. έχουν από καιρό προδώσει και ποδοπατήσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια της τραγουδίστριας. Η Έφη Θώδη με τη μοναδική της φωνή ερμήνευσε δεκάδες δημοτικά τραγούδια βγαλμένα μέσα από τη ζωή και τα οποία μιλούν στην καρδιά των Ξηρομεριτών. Με τα τραγούδια της ο λαός μας διασκεδάζει στα γλέντια, στις γιορτές, στους γάμους, στα πανηγύρια. Αναδημοσιεύουμε από τη zougla.gr. ένα κείμενο για τη βαριά ψυχικά άρρωστη τραγουδίστρια που δίνει τον δικό της αγώνα για την ζωή.)

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος... εγκλεισμού
Θα πρέπει να ντρέπονται. Ορισμένοι από τους ενόχους θα ζητήσουν ενδεχομένως συγνώμη και θα προφασιστούν πως «δεν ήξεραν». Αλλά από τότε που ανακαλύφθηκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο, ως γνωστόν. Η Έφη Θώδη βρίσκεται έγκλειστη σε ψυχιατρείο. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία το τελευταίο διάστημα.
Παρά την άσχημη κατάστασή της, οι τηλεοπτικοί κανίβαλοι εξακολουθούσαν να την παρουσιάζουν στα πλατώ της τηλεόρασης, αν και ήξεραν πως η γυναίκα ήταν σοβαρά άρρωστη. Τη διέσυραν όσο δεν γίνεται. Την εξευτέλισαν μέχρι τελικής πτώσεως. Για τα νούμερα της τηλεθέασης, πήραν μία γυναίκα χωρίς αντοχές, μία απλοϊκή λαϊκή τραγουδίστρια, και την τρέλαναν. Η ίδια ποτέ δεν κατανόησε πως είχε εισέλθει σε έναν κόσμο που δεν της ταίριαζε. Θαμπώθηκε από τα φώτα της ράμπας και από τα γλυκανάλατα σχόλια των τηλεπαρουσιαστών. Έγινε απαραίτητο αντικείμενο των σκηνικών των μεσημεριανών εκπομπών και των κουτσομπολίστικων show. Την κορόιδευαν και αυτή το γλένταγε, ενδεχομένως γιατί δεν είχε συναίσθηση της κατηφόρας. Αλλά κάθε ψυχή έχει και αυτή τα όρια της. Η ψυχή της Έφης Θώδη δεν άντεξε τον πλαστικό κόσμο της γυάλινης οθόνης.
Οι δικοί της είχαν προειδοποιήσει εδώ και καιρό. Όταν η Θώδη, κατά τη διάρκεια γνωστής μεσημβρινής - απογευματινής εκπομπής, άρχισε να λέει ασυναρτησίες και να «εξομολογείται» ότι θεραπεύει τον καρκίνο και ότι συνομιλεί με τον Θεό. Πολλοί γνωστοί τηλεπαρουσιαστές έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την κατρακύλα της γυναίκας. Και ποιος δεν την χρησιμοποίησε για μερικά ποσοστά τηλεθέασης, αχρηστεύοντας το μοναδικό χάρισμα που είχε αυτή η γυναίκα -την λαϊκή φωνή της και την αίσθηση του δημοτικού τραγουδιού. Την έβαλαν να τραγουδά ξένα τραγούδια γελοιοποιώντας την συνειδητά. Την σατίριζαν με κακοήθεια την ίδια στιγμή που την προσκαλούσαν για να «βγάλουν γέλιο». Μπήκαν στην ψυχή της και την σύλησαν. Πήραν το μυαλό της και το τρέλαναν.
Μαζί με τους τηλεπαρουσιαστές και τους τηλεοπτικούς παραγωγούς, μαζεύτηκαν και τα άλλα γνωστά λαμόγια της πιάτσας. Οι αετονύχηδες. Παππάδες, μοναχοί με κομποσκοίνια, παλαιοημερολογίτες καλόγεροι. Ένας ήταν ο σκοπός τους: να την αποστραγγίσουν οικονομικά εκμεταλλευόμενοι την αφέλειά της.
Ο συνδυασμός των τηλεοπτικών παραγωγών με τους αετονύχηδες ήταν απλά αποτελεσματικός. Η γυναίκα κατέληξε στο ψυχιατρείο προς δόξα της αντιαισθητικής υποκουλτούρας, που χρόνια τώρα κυριαρχεί στο τηλεοπτικό μας τοπίο. Προς δόξα των ανερμάτιστων, που χρόνια τώρα βασανίζουν την όραση, την ακοή και την υπομονή μας. Εγκλημάτησαν και το ξέρουν. Η ανοησία είναι ανίκητη, αλλά δυστυχώς η Έφη Θώδη δεν το γνώριζε. Αφέθηκε στις θωπείες του γυάλινου κόσμου χωρίς να προφυλαχτεί. Αφελής, απονήρευτη, νόμιζε πως κέρδισε το λαχείο της ζωής κάνοντας τον κόσμο να γελά και τους παρουσιαστές να χαίρονται με την κατάντια της. Μόνον που αυτός ο γυάλινος κόσμος είναι αδυσώπητος. Αυτός ο κόσμος επιβιώνει τρώγοντας τις σάρκες του. Ο κανιβαλισμός είναι η αρχή του.
Τώρα θα αρχίσουν τα κροκοδείλια δάκρυα. Τα πλατώ θα γεμίσουν από «παράγοντες», που θα ασχολούνται με την ασθένεια της Θώδη. Θα γίνουν οι γλάστρες - ψυχίατροι. Κορδωμένοι ψευδοεπιστήμονες θα τεκμηριώνουν με την «σοφία» τους τα τηλεοπτικά πορίσματα. Μέχρι να βρουν το επόμενο θύμα. Την επόμενη Θώδη, για να τη διασύρουν και αυτήν και να την στείλουν τελικά στα αζήτητα, αφού θα την έχουν στύψει σαν λεμονόκουπα.
Όλοι έχουν το μερίδιο ευθύνης τους. Οι καλλιτέχνες της σάτιρας, οι όμορφες γυάλινες κούκλες των μεσημβρινών προγραμμάτων, οι απογευματινές κουτσομπόλες, τα καλά παιδιά πρωϊνάδικων και οι άνοστοι καφέδες. Αν τους ρωτήσεις για το εάν αισθάνονται ένοχοι, θα σε κοιτάξουν με απορία. Αν τους κατηγορήσεις, θα σε κοιτάζουν σαν να βλέπουν έναν τρελό. Αν τους συζητήσεις, θα αποφύγουν την ματιά σου, προφασιζόμενοι την κούραση της δουλειάς. Δεν είναι καθόλου όμορφος αυτός ο κόσμος της γυάλινης οθόνης. Η Θώδη θα το ένιωσε στο πετσί της και μετά απλώς «κάηκε» η ψυχή της.
Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: