Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΠΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΜΑΣΗ.





Το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαΐου γιορτάζαμε την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης Πουλιών. Η μετανάστευση των πουλιών είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα στο φυσικό κόσμο που κεντρίζει την φαντασία και προκαλεί θαυμασμό. Για το λόγο αυτό το Δημοτικό Σχολείο Λεπενούς τη Παρασκευή 15 Μαϊου 2009 στις 10:00 π.μ. και στα πλαίσια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση-παρουσίαση με τίτλο «Μαθαίνοντας για τα μεταναστευτικά πουλιά της περιοχής».
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Αθανάσιος Σερέτης με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Μαμάση Διονύση, περιβαλλοντολόγο-χαρτογράφο οργανώνουν την περιβαλλοντική εκδήλωση για να ενημερωθούν οι μαθητές για τα 50 δισεκατομμύρια πουλιά που μεταναστεύουν κάθε χρόνο από την Μεσόγειο θάλασσα, την έρημο Σαχάρα και ανάμεσα από διάφορους ηπείρους καθώς και ποια πουλιά έρχονται στην περιοχή μας.
Επίσης για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την μετανάστευση τους και πώς εμποδίζονται από τις ανθρώπινες κατασκευές όπως τις ανεμογεννήτριες, τα καλώδια μεταφοράς ρεύματος, τα ψηλά κτίρια και τη λαθροθηρία κτλ.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Διονύσης Χρ. Μαμάσης, Περιβαλλοντολόγος-Χαρτογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο