Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Νέες και βελτίωση των υποδομών στην Κατασκήνωση της Μπούκας στην Αμφιλοχία.

Σ΄ ένα επιπλέον βήμα για την αναβάθμιση των δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας, προχώρησε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς.
Συγκεκριμένα ο κ. Σαλμάς διασφάλισε το ποσόν των 650.000 ευρώ για την δημιουργία νέων αλλά και βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών στην Κατασκήνωση της Μπούκας στην Αμφιλοχία, η οποία θα παράσχει αξιοπρεπή φιλοξενία στα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά των αιτούντων πολιτική προστασία μεταναστών.
Ειδικότερα έχουν διασφαλιστεί 400. 000 ευρώ για την δημιουργία νέων υποδομών καθώς και 250.000 ευρώ για την φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι με το εν λόγω πρόγραμμα, για το οποίο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετές μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, πέραν της τόνωσης που θα επέλθει στην τοπική οικονομία, θα παρέχεται στα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά στέγαση, σίτιση, παροχή νομικής προστασίας, διερμηνεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η φιλοξενία που θα είναι διάρκειας 3 μηνών, δεν θα επηρεάσει κατ΄ ελάχιστον το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων και φυσικά δεν τίθεται θέμα γκετοποίησης των ασυνόδευτων παιδιών.
Τέλος είναι αυτονόητο, ότι το παραπάνω κοινωνικό πρόγραμμα θα προχωρήσει με την συμφωνία και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο