Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΜΝΗΜΗΣ» ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών θα πραγματοποιήσει στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ στο Μεσολόγγι, την παρουσίαση του βιβλίου «Αφετηρίες Μνήμης» περιόδου 1940-1960, συλλογικό έργο 37 Αιτωλοακαρνάνων συγγραφέων, το Σάββατο 30 Μαϊου 2009, στις 8 το βράδυ.
Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Ευθύμιος Σώκος και ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος.
Θα μιλήσουν η κα Ακακία Κορδόση, συγγραφέας επίτιμος διδάκτωρ φιλοσοφικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, η κα Κωνσταντίνα Μπάδα, καθηγήτρια κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο κ. Αθανάσιος Παλιούρας, ομότιμος καθηγητής βυζαντινής αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Ε.Α.Λ. κ. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος και το συντονισμό της παρουσίασης θα έχει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» κ. Πάνος Σώκος.
«Οι αφετηρίες Μνήμης» που παρουσιάστηκαν στην Αθήνα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ και στο Αγρίνιο στο Παπαστράτειο Μέγαρο, είναι έκδοση της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών με αποκλειστική χορηγία της ΑΦΟΙ ΧΟΥΣΗ Ο.Ε., Αγρίνιο.
Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση 312 σελίδων η οποία αποτελείται από 37 πραγματικές ιστορίες που έζησαν οι συγγραφείς τους κατά την περίοδο 1940-1960.
Στο βιβλίο η λογοτεχνική γραφή προσπαθεί, όπου το επιτρέπει η «αγριότητα» κάποιων γεγονότων, να δώσει στον αναγνώστη εικόνα αφηγήματος που «λέει» ιστορία, «αναστατώνει» δημιουργικά τη μνήμη, «καταβυθίζει» συλλογιστικές αλληλοσπαραγμού, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί την αναγκαιότητα για προσήλωση στις πανανθρώπινες αξίες που δίνουν το δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.
Το ενδιαφέρον του αναγνώστη θα μείνει αμείωτο από την πρώτη έως και την τελευταία σελίδα του βιβλίου, αφού διαρκώς εναλλάσσονται τα πρόσωπα, οι χώροι, οι καταστάσεις και η οπτική γωνία που βλέπει τα γεγονότα ο κάθε ένας από τους 37 συγγραφείς, υποχρεώνοντας έτσι σε αναγνωστική καθήλωση.
Για το Δ.Σ.
ΟΠρόεδρος: Γεώργιος Αναγνωστόπουλος 6974.974108
Η Γεν. Γραμματέας: Πολυξένη Χούση 6977.460990

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο