Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ο Χρήστος Τρυφιάτης είναι ο νέος Πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.


Ο Ξηρομερίτης Χρήστος Τρυφιάτης, με πλούσια και ενεργή συνδικαλιστική δράση, είναι ο νέος Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Από τα μαθητικά του χρόνια άρχισε την πολιτική δράση μέσα από τις οργανωμένες τάξεις του ΠΑΣΟΚ. Μετέτρεψε τις πολιτικές του ανησυχίες σε ενεργό συνδικαλιστική δράση στον χώρο της δουλειάς του, αφού είναι επί χρόνια στέλεχος στην Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και μέλος της ΓΣΕΕ. Η αναγνώριση της δράσης του αυτής, ο δυναμισμός του και οι αγώνες με αρχές και αξίες στο πλευρό του εργαζόμενου τον οδήγησαν στη σημερινή του θέση να εκλεγεί Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.
Σε μια κρίσιμη εποχή για την πορεία του εργατικού κινήματος η συνεισφορά του αναμένεται να είναι καθοριστική και καίρια στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά αφού με την εμπειρία του, την γνώση του και την διάθεσή του για προσφορά, είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί με τρόπο αποφασιστικό στις απαιτήσεις του εργατικού κινήματος και θα συμβάλλει στην γενικότερη προσπάθεια για ανάπτυξη, πάντα στο πλευρό του εργαζόμενου.
Να τονίσουμε ότι τη πρώτη Πρωτομαγιάτικη εμφάνισή του έκανε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με το νέο Πρόεδρο Χρήστο Τρυφιάτη, εμφάνιση που συνδυάστηκε με δυναμική και ενωτική συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι, παρουσία πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων. Η εκδήλωση έγινε στο σημείο όπου το 1923 καπνεργάτες έχασαν την ζωή τους αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματά τους. Από εκεί τα εργατικά σωματεία της πόλης έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς τη κυβέρνηση ότι οι εργατικοί αγώνες δεν είναι παρελθόν, δεν εκποιούνται και δεν διαπραγματεύονται. Ο Πρόεδρος Χρήστος Τρυφιάτης χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε ότι η ημέρα της Πρωτομαγιάς είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τους εργατικούς αγώνες αλλά και ημέρα συνέχειας των εργατικών αγώνων, τονίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε η κρίση να γίνει άλλοθι, να γίνει Δούρειος Ίππος για να πέσει η Τροία των εργατικών κατακτήσεων». Το ΞΗΡΟΜΕΡΟΝEWS τον συγχαίρει για την εκλογή του στην θέση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του, προς όφελος του συνόλου των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο