Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ: “ Η εκδρομή μας…”








Την Κυριακή 24 Μαΐου 2009, ο "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ" πραγματοποίησε μονοήμερη προσκύνηματική - ψυχαγωγική εκδρομή στο Μέγα Σπήλαιο, Αγία Λαύρα, Σπήλαιο Λιμνών που βρίσκεται στο χωριό Καστριά Αχαϊας (17 χμ από τα Καλάβρυτα) με τερματικό σταθμό προορισμού το μαγευτικό χωριό Πλανητέρο όπου πηγάζει ο Αροάνιος ποταμός και βρίσκεται και ένα πανέμορφο πλατανοδάσος.
Στο Μέγα Σπήλαιο που βρίσκεται μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού, κολλημένο στη βάση ενός βράχου, φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της δεξιοκρατούσας, έργο του 4ου αιώνα που αποδίδεται στον Ευαγγελιστή Λουκά και πολλά άλλα ιερά λείψανα αγίων μαρτύρων.
Στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας με την ξεχωριστή ιστορία για το έθνος μας μεγάλη εντύπωση προκαλεί η συλλογή κειμηλίων από τον αγώνα του '21, όπως το γνωστό λάβαρο, τα άμφια του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού, εικόνες, ευαγγέλια, καντήλια, κ.ά.
Το Σπήλαιο των Λιμνών επισκεφθήκανε προαιρετικά όσοι επιθυμούσαν και ήταν πολλοί αυτοί που εξέφρασαν δικαιολογημένα την λύπη τους για την ΜΗ αξιοποίηση του Σπηλαίου Κωνωπίνας, που εμφανώς τα ευρήματά του είναι σπάνιας ομορφιάς.
Στο μαγευτικό χωριό Πλανητέρο δίπλα στο ποτάμι και μέσα σε μία εκπληκτική φύση «στρατοπεδεύσαμε» για ξεκούραση και «ανάκτηση δυνάμεων» με εξαιρετικές και ποικίλες γευστικές απολαύσεις .
Η ανταπόκριση μελών και φίλων του Συλλόγου μας, και σ’ αυτό το κάλεσμά μας, ήταν εντυπωσιακή και είχε ως αποτέλεσμα να πληρωθούν δύο (2) τουριστικά λεωφορεία (ένα από Αθήνα και ένα από το Χωριό μας). Το σημαντικό σε αυτή την εκδρομή ήταν η συμμετοχή των Χωριανών μας από την γενέτειρά μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και ανταμώσαμε όλοι μαζί περνώντας όμορφες στιγμές! Ανταμώσανε Χωριανοί μας ύστερα από πολλά χρόνια με έκδηλα συναισθήματα συγκίνησης και χαράς!
Η δραστηριότητα αυτή καταδεικνύει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Σύλλογός μας για την σύσφιξη των σχέσεων και ανάπτυξη στενότερης επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των συγχωριανών, μελών και φίλων μας.
Ιδιαίτερη στιγμή και μεγάλη συγκίνηση για τα μέλη του Δ.Σ προκάλεσε η μικρή Ζωή Γραβάνη, η οποία ως ένδειξη ευχαρίστησης των χωριανών μας από την γενέτειρά μας, προς τον Σύλλογο, προσέφερε στον Πρόεδρο του Συλλόγου, μία ανθοδέσμη με άνθη ευωδιαστά του χωριού μας, που πραγματικά ήταν ότι καλύτερο είχε να εισπράξει ο Σύλλογος από αυτή την εκδρομή !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο