Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Φράγμα Αχυρών: Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα έργα.
Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του φράγματος Αχυρών και έτσι θα πάρει «σάρκα και οστά» το όνειρο του κάθε Ξηρομερίτη.
Μετά από 13 άγονα χρόνια (ξεκίνησε το 1996), μετά από υποσχέσεις παλινδρομήσεις και πισωγυρίσματα, οι μπουλντόζες και οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά και συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.
Ο κάμπος Κομποτής-Αχυρών έγινε εργοτάξιο (έχουν εγκατασταθεί μηχανήματα, σκαπτικά, φορτηγά, κ.α.) και μπαίνει το νερό στ΄ αυλάκι μετά από χρόνια απραξίας και στασιμότητας. Η τεχνική εταιρεία που ανέλαβε το έργο προχωρά δυναμικά στην υλοποίηση όλων των σχεδίων για την ολοκλήρωση του πιο σπουδαίου έργου που έχει γίνει ποτέ στο Ξηρόμερο, με μόνο γνώμονα το συμφέρον των Ξηρομεριτών και την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί ένας μεγάλος ταμιευτήρας ώστε να εκταμιεύεται το νερό στο φράγμα και από εκεί να διοχετεύεται στην μεγάλη σήραγγα και στη συνέχεια στο αρδευτικό δίκτυο.
Επίσης ξεκίνησαν οι εργασίες για τη σήραγγα από τον κάμπο Κομποτής-Αχυρών για να ενωθεί με την ήδη κατασκευασμένη και σκυροδετημένη σήραγγα (800 μ.) και ευελπιστούμε αν δεν υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις, να έλθει το νερό σύντομα στον διψασμένο ξηρομερίτικο κάμπο και να στηριχθεί ο τόπος παίρνοντας ζωή και κίνηση.
Να σημειώσουμε ότι η τεχνητή λίμνη που θα σχηματισθεί θα καταλαμβάνει 3.100 στρέμματα και από το φράγμα θα αρδευτούν 23.000 στρ. δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στην περιοχή του Ξηρομέρου.
FOTO: photo art angelos

1 σχόλιο:

 1. Φίλοι πρασινοφρουροί, σας πονάει Η ΑΛΗΘΕΙΑ για τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, αλλά τί να κάνουμε τώρα;
  Θα μπορέσετε ποτέ στη ζωή σας να δείτε την αλήθεια κατάματα;
  Νομίζετε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει γιατί το πασόκ ασχολείται καθημερινά με την καταγγελία μανούση για τα 100 χιλιάρικα και κάνει τη στρουθοκάμηλο για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που καταβρόχθισαν οι πράσινοι φίλοι του Γιωργάκη από τη Ζίμενς;
  Νομίζετε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει γιατί ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, η Ζίμενς, το έχουν κυριολεκτικά θάψει τα ιδιωτικά κανάλια και όλες οι πράσινες εφημερίδες;
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ή ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;
  Κατηγορήσατε τον Καραμανλή που δεν έκανε προανακριτική για τα ψίχουλα του Παυλίδη, τη στιγμή που εσείς θάψατε 11 προανακριτικές και μάλιστα για απείρως σοβαρότερα θέματα.
  20 χρόνια κυβέρνηση, ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ;
  Η ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚYΝHΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ή ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ;
  Αφισσοκολλητές πρασινοφρουροί, κοιτάξτε να συνέλθετε.
  Δείτε την πραγματικότητα κατάματα.
  ΤIΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΒΑΡΕΘΕΙΤΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.
  Όλη η Ελλάδα γελάει με αυτά που λένε (και δεν λένε) τα Γιωργο-κάναλα.
  Οι λογαριασμοί όμως μιλάνε.
  Οι λογαριασμοί φωνάζουν.
  Οι λογαριασμοί δεν είναι ούτε ανυπόστατοι ψίθυροι, ούτε σενάρια, ούτε σκιές.
  Οι λογαριασμοί υπάρχουν και λένε την πραγματικότητα.
  Λένε την αλήθεια.
  ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ.
  Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μπορέσετε να την ΑΝΤΕΞΕΤΕ, τη ρημάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο