Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Η Τιμία κάρα του Αγίου Ραφαήλ στη Βόνιτσα

(Το εκκλησιστικό συμβούλιο του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνος Βόνιτσας και η Ιερά Mητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την άφιξη της Τίμιας κάρας του Αγίου Ραφαήλ στη Βόνιτσα)
Με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Κοσμά και τη συνευδοκία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης , Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. κ. Ιακώβου, θα έχουμε την τιμή να υποδεχτούμε την τίμια και χαριτόβρυτο κάρα του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ραφαήλ του εν Λέσβω αθλήσαντος.
Η υποδοχή της τίμιας κάρας θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας στις 10 Φεβρουαρίου 2009 ημέρα Τρίτη και ώρα 16:00.Αποτελεί μεγάλη ευλογία για την περιοχή μας, καθώς ο Άγιος Ραφαήλ, ο τόσο λαοφίλητος, επισκέπτεται την Αιτωλοακαρνανία για πρώτη φορά.
Το ιερό αυτό κειμήλιο της Ορθοδοξίας μας θα τεθεί προς προσκύνηση των πιστών στον Ιερό μας Ναό έως την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009, οπότε και θα αναχωρήσει για την Μυτιλήνη.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της τίμιας κάρας θα τελούνται ακολουθίες, που θα δίνουν την ευκαιρία στους προσκυνητές να κατανυχθούν και να βιώσουν πνευματικές εμπειρίες.
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα ιερά λείψανα στην ορθόδοξη παράδοση τιμώνται ιδιαίτερα καθώς μέσα απ’ αυτά ο πιστός χαριτώνεται ευλογείται και αγιάζεται. Είναι η ζωντανή μαρτυρία της αλήθειας ότι ζει κύριος ο Θεός.
Αποτελούν βεβαίωση της νίκης του Χριστού κατά του εσχάτου εχθρού, του Θανάτου.
Η χάρη του Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού, προστάτου και πολιούχου μας και οι πρεσβείες του Αγίου Ιερομάρτυρος Ραφαήλ να σας χαρίζουν υγεία προκοπή και κάθε καλό.
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΒΟΝΙΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο