Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Μια μοναδική ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον Άρη Μπιτσώρη

Στη στοά του βιβλίου, αίθουσα Λόγου και Τέχνης, στην Αθήνα, στις 30 Ιανουαρίου 2009, ημέρα Παρασκευή, μέσα σε μια κατανυκτική και συνάμα ρομαντική ατμόσφαιρα, παρουσιάστηκε το αφιέρωμα προς τιμήν του Γυμνασιάρχη-ποιητή Άρη Μπιτσώρη. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου τόσο μέσα από την αίθουσα, όσο και από τη γιγαντοοθόνη που είχε τοποθετηθεί στον σάλα της στοάς.
Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τους: Γιώργος Αναγνωστόπουλος πρόεδρος της Εταιρείας Αιτωλοακαρνάνων λογοτεχνών, Στεργίου Δημήτρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών, Σπύρος Φυσελιάς πρόεδρος της βελανιδιάς, Σάββας Αλέκος επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ, Χρήστος Σαλτογιάννης πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειών, Σπύρος Μπενέκος πρόεδρος του Συλλόγου Μπαμπίνης, Θεόδωρος Χολής πρόεδρος του συλλόγου Κωνωπίνας, Λάζαρος Σαρισαβίδης Αρχιτέκτων μηχανικός από το Αγρίνιο και διαβάστηκε μήνυμα από την φιλόλογο Χρυσούλα Μαμόγλου.
Από την στοά του βιβλίου πέρασε η παραδοσιακή μουσικός, τραγουδίστρια Αρετή Κετιμέ και διάβασε αγαπημένους στίχους, που μας εισήγαγαν στον ποιητικό κόσμο του Ποιητή. Η ερμηνεύτρια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μάγεψε και με τις εξαίσια φωνή της διαβάζοντας στίχους του Άρη και το κοινό που την παρακολουθούσε την καταχειροκρότησε. Την ποιητική βραδιά πλαισίωσε μουσικά με μεγάλη επιτυχία ο μουσικός Βασίλης Παπαδογιώργος και το συγκρότημα του που απέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μελοποιημένα ποιήματα τραγουδισμένα από τη Νίκη Μπαρτζώκα και τον συνθέτη.
Το πρόγραμμα συνεχίσθηκε με ομιλία του Εκπαιδευτικού Αλέκο Παλιούρα που αποκάλυψε εκτός από την συγγραφική του πτυχή και τις πολιτιστικές του δράσεις του ποιητή. Ο Κοντός Παναγιώτης, Γραμματέας Πανεπιστημίου Αθηνών εξήρε το έργο του ποιητή και αναφέρθηκε στο ποιητικό του έργο. Την εκδήλωση συντόνισε με σωστές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις ο συγγραφέας
Μπάμπης Τσελεπής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι:
Ο βουλευτής Χρήστος Βερελής, ο π. Υπουργός Βερυβάκης Ελευθέριος, ο π. βουλευτής Μακρυπίδης Ανδρέας, ο π. βουλευτής–συγγραφέας Καρακώστας Γιάννης, ο π. βουλευτής Κουρουμπλής Παναγιώτης, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεοφανοπούλου-Κοντού Δήμητρα, ο πολιτευτής Τρυφιάτης Πάνος. Από την Ομοσπονδία Ξηρομεριτών ο γιατρός Χρήστος Κλαδευτήρας, ο Άγγελος Μηλιώνης, η Γραμματέας Χριστίνα Βρακατσέλη, ο Δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της εφημερίδας του Αγραμπέλου Κυριάκος Ξενάκης, ο δάσκαλος Πέτρος Μπερερής από το παιδαγωγικό ινστιτούτο, ο ποιητής Δημήτρης Πιστικός, οι συγγραφείς Μπάμπης Κουβέλης, Πάνος Λαζαρόπουλος, Πάνος Κοτίνος, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, η ποιήτρια λογοτέχνης Μάρω Αρχοντή-Βίγλη, η μουσικός Ελένη Γκαιτατζή, ο δημοτικός σύμβουλος Αλυζίας και συγγραφέας Νίκος Μήτσης, οι αντιστράτηγοι ε.α. Πέτρος Χρυσικός και Νίκος Κολόμβας, ο π. εισαγγελέας Γιώργος Μασαλής, οι δημοσιογράφοι Πάστρας Γεώργιος και Βαλιανάτος Μιχάλης, από το Σύλλογο φυλακισθέντων-εξορισθέντων ο Κανελλόπουλος Αθανάσιος, Ο π. Γυμνασιάχης Αστακού Δήμος Βαρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου Γιώργος Θεοδώρου, ο πρόεδρος των Ρουμελιωτών Αθανάσιος Τρίτσας, ο π. Διευθυντής Υπ. Οικονομικών Ηλίας Δρακόπουλος, ο π. πρόεδρος των Αιτωλοακαρνάνων φοιτητών Σπύρος Γρίνος και οι Εκπαιδευτικοί: Πάνος Τζούρας, Ευτυχία Μπάρκα, Ελένη Πολύζου και ο τραγουδιστής Θανάσης Κομνηνός.
Επίσης ήταν εκεί: Από το Σύλλογο Κατούνας: η Πρόεδρος Σοφία Μαγκλάρα και ο εκδότης την εφημερίδας «Κατούνα» Βαγγέλης Κουτιβής, από τον Σύλλογο Αετού: ο Πρόεδρος Ντέμος Χρήστος και ο Αντιπρόεδρος Μπάκας Σπύρος, από τον Σύλλογο Βελανιδιάς: ο Αντιπρόεδρος Χρόνης Γιάννης και τα μέλη Αλεξία Νούσια, Νάνου Θεοδώρα και ο επίτιμος Πρόεδρος Γαζέτας Χρήστος, από το Σύλλογο Κωνωπίνας: οι Βάσω Φούρλη, Κορομηλάς Νίκος και ο Γεροχρήστος Κώστας, από το Σύλλογο Μπαμπίνης: ο Γατσής Νίκος, από το Σύλλογο Πενταλόφου ο Ντίνος Κετιμές, ο π. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Κώστας Τσαπαρέλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κανδηλιωτών Βασίλης Μουρκούσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπέλου Γιώργος Τσέλιος, ο π. πρόεδρος του συλλόγου Προδρόμου Πάνος Λαινάς, από το σύλλογο Ρίγανης ο πρόεδρος Νίκος Γεραντώνης και ο Πέτρος Γραμμένος, από το Σύλλογο Τρύφου: ο αντιπρόεδρος Πάνος Αγραφιώτης, από το Σύλλογο Βόνιτσας ο Φώτης Μπρούμος και ο Γιώργος Κουβέλης από το maheras’s Weblog.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν:
Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρία , Σύλλογος φίλων Βελανιδιάς, Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ), Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών.

Με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων:
Αγραμπέλου, Αετού, Κανδήλας, Κατούνας, Κωνωπίνας, Μπαμπίνης, Προδρόμου και Φυτειών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο