Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Δημοπράτηση του έργου Άκτιο- Αμβρακία

Στα μέσα Ιουλίου η έναρξη των εργασιών, λέει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μέσα στο 2009 οι συνδέσεις Ακτίου-Λευκάδας και Αστακού-Πλατυγιαλιού με Ιόνια.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά διακηρύχθηκε η δημοπράτηση της κατασκευής σύγχρονου αυτοκινητόδρομου ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ μήκους 48,50 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 338,2 εκατομμυρίων ευρώ (κόστος κατασκευής, απαλλοτριώσεις). Ο οδικός άξονας ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ θα κατασκευασθεί με σύγχρονες προδιαγραφές και θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και αμφίπλευρο διαχωριστικό στηθαίο New Jersey. Η κατάθεση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου. Στα μέσα Ιουλίου υπολογίζεται να γίνει η έναρξη των εργασιών με χρόνο κατασκευής 3 χρόνια. Δηλαδή η ολοκλήρωσή του υπολογίζεται στο μέσον του 2012. Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη δυτική Ελλάδα αφού είναι κάθετος άξονας στην υπό κατασκευή Ιόνια Οδό την οποία και θα συνδέσει με το αεροδρόμιο του Ακτίου, την πόλη της Πρέβεζας τα δυτικά παράλια και τα νησιά του Ιονίου, αξιοποιώντας πλήρως το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του έργου είναι τα ακόλουθα:
Επτά (7) ανισόπεδοι κόμβοι, Είκοσι έξι (26) κάτω διαβάσεις, Τέσσερις (4) άνω διαβάσεις, Τρεις (3) κοιλαδογέφυρες ( 134, 212 και 202 μέτρα), Επτά (7) γέφυρες ρεμάτων ( από 35 έως 90 μέτρα). Ειδικότερα για την δυτική Ελλάδα όπως ήδη έχει εξαγγείλει ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ο προγραμματισμός περιλαμβάνει και άλλα οδικά έργα, τα οποία θα δημοπρατηθούν εντός του 2009, όπως: -Η σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τον δημοπρατούμενο άξονα, η σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στην περιοχή της Φιλιππιάδας και
- Η σύνδεση των λιμανιών του Πλατυγιαλίου και του Αστακού με την Ιόνια Οδό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο