Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑ» ΔΗΜΟΥ ΦΥΤΕΙΩΝ

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται...
Η κατεύθυνση της λειτουργίας και των δράσεων-παρεμβάσεων κάθε δημοτικής αρχής, είναι αποτέλεσμα της σύνθεσης των δεδομένων και παραμέτρων καθώς και της ιδεολογικής-πολιτικής-κοινωνικής θεώρησης των πραγμάτων, όσων απαρτίζουν το σώμα που αποφασίζει. Η μεγάλη δυσκολία στη διοίκηση και επί του προκειμένου, στη διοίκηση του Δήμου Φυτειών, απ’ ότι παρουσιάστηκε μέχρι τα σήμερα, δεν βρίσκεται στο αποφασίζειν. Δόξα τω Θεό, οι αποφάσεις αρκετές. Και με περισσό «θάρρος»... Η δυσκολία και ίσως το πρόβλημα βρίσκεται στο ορθώς αποφασίζειν. Πότε αποφασίζουμε ορθά; Διδάσκουν κάποιοι ότι, τις περισσότερες πιθανότητες για να είναι μια απόφαση ορθή, τις συγκεντρώνει αυτή, της οποίας προηγήθηκε η συγκέντρωση των δεδομένων, η συζήτηση γύρω απ’ αυτά, η εκτίμηση και μετά ακολουθεί η απόφαση. Αυτά για τα απλά Θέματα που δεν θίγουν αξιακά συστήματα, ήθη και έθιμα και ακόμη δεν θίγουν οικονομικά τους δημότες. Τα φιλόδοξα σχέδια, «προγράμματα» και θέλω, μιας δημοτικής αρχής, έχουν δυο τρόπους υλοποίησης, σε ότι αφορά το οικονομικό πακέτο που απαιτείται. Ο ένας τρόπος είναι με το να αξιοποιηθούν οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί φορείς που διαθέτουν κονδύλια για δράσεις δημοτικού επιπέδου και ο άλλος τρόπος είναι να αναλάβει από μόνη της η δημοτική αρχή το κόστος, δηλαδή σι ίδιοι οι δημότες. Αν ένας δήμος έχει οικονομικά ανεξάρτητους δημότες, τότε ο δήμος δημιουργεί σύγχρονες υποδομές, προσέχει την αισθητική κάθε παρέμβασης και ανεβάζει το επίπεδο ποιότητας ζωής των δημοτών χρόνο με το χρόνο, επιβαρύνοντας τους δημότες τους που δεν έχουν πρόβλημα. Αν σε ένα δήμο τα οικονομικά των δημοτών δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση τότε το πνεύμα της δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι διαφορετικό. Ίσως πολύ πιο διαφορετικό.
Είναι πάρα πολύ εύκολο να επιβαρύνεις τους πολίτες για να κάνεις έργα. Αυτό μπορούν να το κάνουν όλοι, ανεξαιρέτως...
Πρέπει όμως η κάθε μορφή εξουσίας, εξαιρουμένων των εξουσιαστικών μορφών, να λαμβάνει υπ’ όψιν της και τα οικονομικά των δημοτών της. Δεν ξέρουμε αν η τωρινή δημοτική αρχή προβληματίζεται γύρω απ’ αυτά τα πράγματα αλλά η συμπεριφορά της, η πρακτική της μας δείχνει ότι δεν την απασχολούν αυτοί oι προβληματισμοί, έστω. Διαφορετικά θα ήταν, το λιγότερο, πιο φειδωλοί στις αυξήσεις της τάξεως του 100% και απανωτά του 70%, επιβαρύνοντας τους δημότες, κάνοντας χρήση της ευχέρειας που δίνουν νόμοι και διατάξεις νόμων στη δημοτική αρχή για επιβολή αυξήσεων. Το ερώτημα είναι το εξής: Η επίκληση και χρήση των νόμων γίνεται υπέρ ποιών; Των δημοτών; Ημών των ιδίων ή της υστεροφημίας; Κοντολογίς, δηλώνουμε στους δημότες και δημότισσες του Δήμου Φυτειών, την πλήρη αντίθεση μας στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής για την αύξηση που επέβαλε στους δημότες:
α. στο τέλος ακίνητης περιουσίας στο ανώτατο επιτρεπτό όριο
β. στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (στη διετία 2008-2009 σε ποσοστό 166%).
γ. στην ύδρευση αύξηση 100% στα πάγια τέλη και 67% στο κυβικό για το2009.
Δεσμευόμαστε ως δημοτική παράταξη ότι Θα αναζητήσουμε κάθε νόμιμο τρόπο τροποποίησης τους και φυσικά προς όφελος των δημοτών. Προτρέπουμε τη δημοτική αρχή για δραστηριοποίηση προς την κατεύθυνση της αναζήτησης χρηματοδοτήσεων στους φορείς του κράτους και της ευρωπαϊκής ένωσης και επειδή οι καιροί, σε ότι αφορά τα οικονομικά είναι δύσκολοι και γίνονται δυσκολότεροι για όλους, να περιορίσει τις «περιττές» και αλόγιστες δαπάνες...
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΝΟΤΗΤΑ» ΔΗΜΟΥ ΦΥΤΕΙΩΝ
Π. Γαζέτας
Πηγή: http://www.anaitolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο