Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο Βασιλόπουλο


Η εταιρεία WESTSUN κατασκεύασε φωτοβολταϊκό πάρκο, που είναι το πρώτο στο Ξηρόμερο, στο χωριό Βασιλόπουλο, στο Δήμο Αστακού και έχει ισχύ 99,45 kW. To φωτοβολταϊκό πάρκο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Γερμανική εταιρεία JUWI και αποτελεί πιστό αντίγραφο του μεγαλύτερου Φ/Β πάρκου στον κόσμο που βρίσκεται στο Brandis της Γερμανίας. Υπολογίζεται ότι θα εξοικονομεί 140.000 Kgr διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως.

Tα χαρακτηριστικά του έργου
Στην επιφάνεια της έκτασης έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκοί συλλέκτες, οι οποίοι συνδέονται με το δίκτυο τάσης της ΔΕΗ με τη βοήθεια υποσταθμού. Η μονάδα είναι συνδεδεμένη με σύστημα καταγραφής ηλεκτρικών και λοιπών φυσικών μεγεθών (ηλιοφάνεια, θερμοκρασία κ.ά.) και υπάρχει η δυνατότητα απομακρυσμένης εποπτείας και διαχείρισης για λόγους διασφάλισης της παραγωγής και προστασίας του εξοπλισμού. Στο χώρο του φωτοβολταϊκού πάρκου έχει κατασκευαστεί ένα κτίριο όπου στεγάζονται, οι μετασχηματιστές, οι πίνακες υψηλής τάσης και οι βοηθητικοί χώροι.

Επισκέψιμο το πάρκο
Το πάρκο είναι ήδη έτοιμο και δέχεται επισκέπτες. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα μετά από την ξενάγηση στο φωτοβολταϊκό σταθμό να ενημερώνεται για όλη την διαδικασία παραγωγής ρεύματος, την υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευση, το πλήθος των διαθέσιμων τεχνολογιών των Φωτοβολταϊκών Γεννητριών καθώς και των άλλων υλικών που ενσωματώνονται στο πάρκο .
Για επικοινωνία
Υπεύθυνος της εταιρείας WESTSUN είναι ένας ανήσυχος νέος άνθρωπος ο Στρατομήτρος Θεοφάνης ο οποίος δημιούργησε το πάρκο και στο οποίο όποιος θέλει μπορεί να ξεναγηθεί. Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί του για κάθε σας απορία ή πληροφορία σχετικά με επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας:
Στρατομήτρος Θεοφάνης, Βασιλόπουλο 30006 Αστακός τηλ: 26460-45450, 6972272333. Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί του για κάθε σας απορία ή πληροφορία σχετικά με επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Πηγή: http://www.xiromero.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο