Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

H ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ), ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ.

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ.
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) με αφορμή τον αποκλεισμό της προοπτικής δημιουργίας μονάδας με καύση λιθάνθρακα, στο Πλατυγιάλι του Αστακού, θεωρεί θετική την εξέλιξη και πιστεύει ότι είναι μια μεγάλη νίκη όλων Ξηρομεριτών που με τις αντιδράσεις τους απέτρεψαν τη δημιουργία εργοστασίου καύσης λιθάνθρακα στο τόπο μας. Η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή με διαμαρτυρίες, ημερίδες, επιστολές, δημοσιεύματα, τάχθηκε ξεκάθαρα κατά του λιθάνθρακα, για το δικαίωμα στη ζωή σε ένα καθαρό και ασφαλές, φυσικό περιβάλλον. Η Ομοσπονδία χαιρετίζει όλους τους αγωνιστές κατοίκους του Αστακού αλλά και τους Ξηρομερίτες της ευρύτερης περιοχής που αρνήθηκαν να συναινέσουν στο σχεδιαζόμενο έγκλημα, παρά το ότι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, κατόρθωσαν σε δύσκολες συνθήκες, να αντιτάξουν ένα ισχυρό όχι ενάντια στα σχέδια της εταιρείας Εdison.
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου είναι και θα είναι πάντα με καθαρό λόγο, συμπαραταγμένη με όλους τους Ξηρομερίτες για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των κατοίκων. Οι καθολικές αντιδράσεις φορέων και πολιτών κατά του λιθάνθρακα, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αναδίπλωση των κυβερνητικών χειρισμών, αλλά η επαγρύπνηση είναι αναγκαία, για την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος του Αστακού και της Αιτωλοακαρνανίας, από τυχόν νέες απόπειρες παρόμοιου χαρακτήρα.
Από το καλό αποτέλεσμα του Συλλογικού αγώνα ας προβληματιστούμε όλοι.
Τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας είναι πολλά και μεγάλα, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα του λιθάνθρακα, πρέπει να το κάνουμε και για τα άλλα προβλήματα. Σαφήνεια στους στόχους επιμονή στον αγώνα, συστράτευση όλων των δυνάμεων. Είναι βέβαιο ότι αν και στα άλλα προβλήματα κυριαρχήσει αυτή η λογική μόνο καλύτερες μέρες περιμένει το Ξηρόμερο και την Αιτωλοακαρνανία.
Αγαπητοί πατριώτες είναι πάρα πολλά αυτά που μας ενώνουν και ελάχιστα αυτά που μας χωρίζουν.
Πηγή:(Δελτίο τύπου της Ο.Π.ΣΥ.Ξ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο