Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Κοπή πίτας με προβολή Ντοκιμαντέρ από την Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)




Σε μια ζεστή γιορτή, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΝ.ΣΥ, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου αποδείχτηκαν άριστοι οικοδεσπότες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους παριστάμενους μέλη και φίλους να αισθανθούν σε οικείο περιβάλλον, να παρακολουθήσουν την προβολή ντοκιμαντέρ με θύμισες από το παλιό Ξηρόμερο και να απολαύσουν στο τέλος της εκδήλωσης τα εδέσματα, ποτά και γλυκά που προσφέρθηκαν από την Ομοσπονδία.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της πίτας από τον Ιερέα πάτερ Γιάννη Αναγνωστόπουλο από τον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιά και στη συνέχεια ο γιατρός Χρήστος Κλαδευτήρας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ακολούθησε ομιλία του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου ο οποίος ευχήθηκε σε όλα τα μέλη, αλλά και όλους τους Ξηρομερίτες μια καλή χρονιά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί επιγραμματικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ξηρόμερο και η Ομοσπονδία.
Προβολή Ντοκιμαντέρ για το «Ξηρόμερο».
Στη συνέχεια, σιωπηλοί και συγκινημένοι όλοι οι παρευρεθέντες παρακολουθήσαν ένα ντοκιμαντέρ- ντοκουμέντο για το Ξηρόμερο. Το 15λεπτο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Τάκη Μπαμπούρη που κατάγεται από τον Αστακό, τους εξέπληξε όλους ευχάριστα και αφορούσε μία «περιήγηση» στο Ξηρόμερο μέσα από παλιές φωτογραφίες και πλούσιο εικαστικό υλικό, που τους ταξίδευσε στο παρελθόν και τους θύμισε πόσο σημαντική είναι η ιστορία της πατρογονική κοιτίδας. Μέσα από παλιές φωτογραφίες, ζωντάνευσε μπροστά τους όλο το Ξηρόμερο. Γέμισε η ψυχή τους με χρώματα μα κυρίως με κατάνυξη και ομορφιά μέσα απ’ τις πανέμορφες εικόνες του. Δυνατό άρωμα από το παρελθόν, που τους παρέσυρε στην νοσταλγία του παλιού Ξηρόμερου, εξαιρετική ταινία που αποδεικνύει ότι το προσεγμένο κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μπορεί να συγκινήσει και να αποτελεί έργο υψηλής αισθητικής.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πόππης Βασίλειος, από τη ΠΑΝ.ΣΥ ο Πρόεδρος Χολής Πάνος, ο Αντιπρόεδρος Αλεξανδρής Δημήτρης και ο ταμίας Κοθρούλας Δημήτρης, ο πολιτευτής Κατερινόπουλος Αθανάσιος, ο Νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών και Πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Κόκκαλης Βασίλειος, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Σάββας Αλέκος, ο π. πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Φαρμάκης Φίλιππος, οι συγγραφείς Μήτσης Νίκος και δημοτικός σύμβουλος Αλυζίας, Λαζαρόπουλος Πάνος, Μπαρμπαρούσης Γιώργος, Τσελεπής Μπάμπης, ο δημοτικός σύμβουλος Αλυζίας Ρούπας Γιάννης, ο π. δημοτικός σύμβουλος Αστακού Μάτζαρης Χρήστος, τα π. στελέχη της Ομοσπονδίας Βενέτης Σπύρος, Τομαράς Διονύσιος, ο π. Πρόεδρος του συλλόγου Κατουνιωτών Μαγαζής Γεώργιος, ο εκδότης της «Αιτωλοακαρνανικής» Πατούλας Χρυσόστομος, ο π. πρόεδρος του Συλλόγου Προδρόμου Μπιτσάβας Θωμάς, από την Ομοσπονδία Ρουμελιωτών ο Τρίτσας Αθανάσιος, ο επίτιμος Πρόεδρος της Βελανιδιάς Γαζέτας Χρήστος, ο Αντιπρόεδρος της Βελανιδιάς Χρόνης Γιάννης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Μπαμπίνης Μπενέκος Σπύρος, καθώς τέλος και εκπρόσωποι όλων των συλλόγων που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο