Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Η Αρετή Κετιμέ απήγγειλε ποιήματα του Άρη Μπιτσώρη, με τρόπο μοναδικό στη Στοά του Βιβλίου


Σε μια κατάμεστη αίθουσα στη Στοά του Βιβλίου, αίθουσα λόγου και τέχνης (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου) έγινε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, ποιητική βραδιά προς τιμήν του ποιητή-Γυμνασιάρχη Άρη Μπιτσώρη.
Σε μια συγκινησιακή βραδιά, σε ένα πολύ όμορφο και ζεστό χώρο, καταλυτική υπήρξε η παρουσία της παραδοσιακής τραγουδίστριας Αρετής Κετιμέ, η οποία διάβασε τα ποιήματα του Γυμνασιάρχη Άρη Μπιτσώρη, με τρόπο μοναδικό αναδεικνύοντας το περιεχόμενό τους.
Η νεαρή μουσικός και τραγουδίστρια απέδωσε τα ποιήματα με σπάνια ευαισθησία δίνοντάς τους μια άλλη διάσταση, γεννώντας έντονα συναισθήματα. Τα γλυκά και λυρικά της λόγια πλημμύρισαν τον χώρο και όλοι κρέμονταν από τα χείλη της. Έκρυβαν μια μυστική νοσταλγία και μια γλυκύτητα, καθώς προσπαθούσε να μας μυήσει έμμεσα στο μαγικό κόσμο της ποίησης του Άρη. Ειδικά όταν απήγγειλε με γλυκά παιχνιδίσματα της φωνής της σατυρικά ποιήματα, η βραδιά πήρε ένα μοναδικό αέρα ζωντάνιας και η Αρετούλα καταχειροκροτήθηκε. Ήταν αδιαμφισβήτητα μια μοναδική εμπειρία, μια απολαυστική βραδιά, γεμάτη φως και μαγεία, μια ανάσα ψυχής. Τον ποιητή τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί άνθρωποι από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και αρκετοί συμπατριώτες Αιτωλοακαρνάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο