Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

O Αλέξανδρος Λιβάνης ανακαλεί

      Με νέα του επιστολή, o πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αστακού Αλέξανδρος Λιβάνης ανακαλεί προγενέστερη δήλωσή του (δείτε εδώ), η οποία αφορούσε εργασιακές σχέσεις απασχολουμένων σε γνωστή ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα που δραστηριοποιείται στον Αστακό και τονίζει ότι η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί τον οικονομικό κορμό του τόπου και δίνει ανάσες ζωής στις οικογένειες των εργαζομένων και καταλήγει: εάν κάτι ερμηνεύτηκε λανθασμένα στην προηγούμενη επιστολή μου, είμαι εκ’ των πραγμάτων εις θέση να το ανακαλέσω και το πράττω με την παρούσα.
        Ολόκληρη η νέα επιστολή, του Αλέξανδρου Λιβάνη έχει ως εξής:....
  
          Σχετικά με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε διάφορες ιστοσελίδες και δη σε τέτοιες που σχολιάζουν και αναφέρονται στα τεκταινόμενα της περιοχής του Δήμου Ξηρομέρου η οποία αφορούσε κυρίως εργασιακές σχέσεις απασχολουμένων σε γνωστή ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα που δραστηριοποιήται δυναμικά στην περιοχή μας μπορώ να διαβεβαιώσω ότι τα αναγραφόμενα σε αυτή οφείλονται καθαρά και μόνο σε σχόλια και παρατηρήσεις συμπολιτών, τις οποίες και δεν υιοθετώ.
              Η δική μου πολιτική αλλά και αυστηρά προσωπική άποψη είναι ότι αυτές οι εταιρείες  και ειδικότερα η συγκεκριμένη αποτελούν τον οικονομικό κορμό του τόπου μας και δίνουν ανάσες ζωής στις οικογένειες των εργαζομένων, γιατι κακά τα ψέματα η οικονομία της ευρύτερης περιοχής του Αστακού θα είχε σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας χωρίς την ύπαρξή τους.
          Η πολιτική της συγκεκριμένης οικονομικής μονάδος χαράζεται απο άξιους επιχειρηματίες  που λογικό είναι να κοιτάζουν και να θέλουν το καλό αμφότερων των πλευρών (επιχείρησης και εργαζομένων). Κάθε τι που θα εμπόδιζε την πρόοδο και ευημερία μιας τέτοιας μονάδος θα ήταν άκαιρο και άτοπο.
           Η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων διέπεται απο κανόνες νομικούς και ηθικής τάξεως. Η εταιρία είναι ικανή και τα στελέχη της έμπειρα να διαχειριστούν τέτοια δράση.  Εξ’ άλλου απ’ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω οι κινήσεις της συγκεκριμένης εταιρίας διέπεται από καλά μελετημένα επιχειρηματικά σχέδια που ακολουθούν όλες τις νόμιμες οδούς.
         Κατα συνέπεια εάν κάτι ερμηνεύτηκε λανθασμένα στην προηγούμενη επιστολή μου, είμαι εκ’ των πραγμάτων εις θέση να το ανακαλέσω και το πράττω με την παρούσα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ
Πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Αστακού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο