Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΚΑΒΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ! Γράφει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Βεντέτα Συμπολίτευσης-Αντιπολίτευσης


Στα άκρα φαίνεται να οδηγείται η κατάσταση στο Δήμο Ξηρομέρου, καθώς Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένων των ανεξάρτητων Συμβούλων, έχουν αποδυθεί σε μια ιδιότυπη βεντέτα, με αφορμή την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού για το 2022......

Η διαμάχη εστιάζεται στο περίφημο, πια, κονδύλι των 500.000 ευρώ για τα αντιπλημμυρικά, καθώς η Δημοτική Αρχή , μετά από σχετική διαδικασία -που αμφισβητείται έντονα από την Αντιπολίτευση- κατακύρωσε το έργο σε εργολάβο, με έκπτωση 15%.

Τα επεισόδια στο σήριαλ πολλά. Από απλά έως πολύ σοβαρά, όπως απειλές για ξυλοδαρμούς, ή και χειροδικίες. Τι συμπεριφορές μπορεί, στο εξής, να περιμένουμε ; Ουδείς μπορεί να το προβλέψει.

Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσουν η λογική και η αυτοσυγκράτηση στη Συνεδρίαση της Πέμπτης (3μμ), αν και είναι πιθανόν να μην παραβρεθούν οι 16 Σύμβουλοι, όπως συνέβη και την περασμένη Κυριακή.

Το κακό είναι ότι αυτή η αντιπαλότητα, έχει βαθιές τις ρίζες της και δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά εδράζεται σε προσωπικές αντιπάθειες , εχθρότητες και σε μια κάκιστη νοοτροπία και κουλτούρα, ενδεχομένως και σε κάθε λογής συμφέροντα, ενώ διαχέεται και σε μια σημαντική μερίδα των Δημοτών, κυρίως, εκείνων, που άκριτα ακολουθούν τους πρωταγωνιστές.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτών παρακολουθεί με σκεπτικισμό και απογοήτευση τα τεκταινόμενα στο Δήμο και ανησυχεί σφόδρα για την αποτελεσματική λειτουργία του καθώς αυτή σχετίζεται με την υλοποίηση έργων και δράσεων, που επιδρούν στην ποιότητα ζωής τους.

Αυτή η κατηγορία των Δημοτών αξιώνει οι αιρετοί να αφήσουν κατά μέρος τις βεντέτες και να επιδοθούν στην εξεύρεση λύσεων στα πολλά και σοβαρά, προβλήματα, που έχουν σωρευθεί και αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο τα μηνύματα αυτά φθάνουν στα αυτιά των αιρετών, ούτε, πολύ περισσότερο, κατά πόσο τα συμμερίζονται και είναι έτοιμοι να αλλάξουν ρότα. Το βέβαιο είναι ότι η πλευρά που δώσει συνέχεια στην αδιέξοδη πολιτική, θα επωμισθεί το βάρος του αδιεξόδου και θα πληρώσει το τίμημα, όταν θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου. Το τίμημα, προφανώς, αφορά-πέραν των παρατάξεων -και τον καθένα ξεχωριστά από τους Συμβούλους.

Δεν είμαι αυτός που θα επιμερίσει τις ευθύνες στη μία και την άλλη πλευρά, αλλά το βέβαιο είναι ότι η ευθύνη βαραίνει και τις δύο, αφού όπως πολύ σοφά λέει ο λαός μας, ‘’ο μύλος χρειάζεται δύο πέτρες για να αλέσει’’.

Ωστόσο, δεν μπορεί κάποιος να μην επισημάνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Συμβούλων- 16 συνολικά έναντι 9 –αντιτίθενται στις μεθοδεύσεις, αποφάσεις και πρακτικές της Δημοτικής Αρχής, η οποία, σαφώς και δεν μπορεί αλλά ούτε νομιμοποιείται, να αγνοεί την πλειοψηφία.

Πόσω μάλλον που σε αυτούς τους 16 συμπεριλαμβάνονται Σύμβουλοι που εξελέγησαν με την παράταξη του Δημάρχου, αλλά, εν συνεχεία ανεξαρτητοποιήθηκαν, για λόγους που δεν είναι άσχετοι, αλλά τουναντίον, απολύτως σχετικοί με τη στάση και συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής.

Αν δε ληφθεί υπόψιν ότι στους 9 Συμβούλους, που απέμειναν στο Δήμαρχο, οι τρεις προέρχονται από άλλο πολιτικό χώρο, τότε τα πράγματα, σε ότι αφορά την αποδοχή του Δημάρχου γίνονται ακόμα χειρότερα.

Και επειδή στη Δημοκρατία οι πλειοψηφίες έχουν τον πρώτο λόγο, ο Δήμαρχος και η παράταξή του, ως μειοψηφία πλέον, οφείλουν να κάνουν το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Αν αυτό δεν συμβεί, το μπαλάκι περνάει στην Αντιπολίτευση και τους ανεξάρτητους, που πρέπει να αποδείξουν στους πολίτες ότι είναι σε θέση να δώσουν λύση στο αδιέξοδο και είναι ικανοί να κυβερνούν τον τόπο. Μια τέτοια συμπεριφορά, από μέρος της Αντιπολίτευσης, βάζει ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον και τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Κατά συνέπεια, η παρουσία των 16 στη συνεδρίαση της Πέμπτης επιβάλλεται, κατά την ταπεινή μου γνώμη, και θα πρέπει να συνοδεύεται από τεκμηριωμένα επιχειρήματα και την πρέπουσα κριτική στη Δημοτική Αρχή, μέσα σε πλαίσια κόσμια και σεβασμού των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Το αν, και τι θα ψηφίσουν, αυτό είναι θέμα ενός εκάστου Συμβούλου, που κάποια στιγμή θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους πολίτες και τους ψηφοφόρους τους.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η Συνεδρίαση της Πέμπτης έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Γιατί , από αυτή πολλά θα εξαρτηθούν και προπαντός πολλά συμπεράσματα θα εξαχθούν.

23 σχόλια:

  1. Πάνε δέν πάνε είναι άνευ σημασίας.
    Ο δήμος την Πέμπτη υα έχει Π/Υσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ποιότητα μετράει των (11). και όχι η ποσότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εικασίες-αερολογίες.Επιχειρήματα σε επίπεδο σοφισμάτων.Θα ήθελες πολύ να κάνεις την κωλοτούμπα αλλά αισθάνεσαι οτι θα είναι μεγάλη η ξεφτίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τόπα και το ξαναλέω..
      Ο Δήμος την Πέμπτη θα εχει Προϋπολογισμό.
      Και άν είναι πολιτικοί άνδρες με τόλμη και οι 13 αυτοί,
      ας κάνουν προσφυγή.
      << Ιδου η ρόδος ιδού και η προσφυγή >>

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Γαλούνης και ο άλλος αργηγός ,
      βλέπουν ότι δέν πρόκειται να κερδισουν το Τριανταφυλλάκη
      και γιαυτό κανουν ανεύθυνη και ακραία αντιπολίτευση.
      Με αποτέλεσμα , άν τωρα εχουν 18 % ο Γαλουνης
      και 12 % ο άλλος ο αργηγός
      το Οκτώβριο στις δημ. εκλογες το σκόρ θα ειναι
      1.Τριανταφυλλάκης = 65 %
      2. Γαλούνης= 13 %
      3. Σκος = 7 %
      4.
      5.

      Διαγραφή
  5. Σύμφωνα με το φέτβα του γνωστού κυρίου 3.29 ότι και να λέτε εμείς την απόφαση την έχουμε πάρει. Θα σου πρότεινα αγαπητέ Φαραώ όπως εύστοχα σε αποκαλούν οι φίλοι σου, την επόμενη φορά να συνεδριάσετε οι γνωτοί τρείς και η πρόεδρος στο σπίτι σου για να μην ταλαιπωρείστε με μετακινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιπολίτευση και μάλιστα σοβαρή αντιπολίτευση, είναι και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
    Και μην νομίζουν κάποιοι της αντιπολίτευσης στο δήμο,
    ότι ο πλανήτης περιστρέφεται γύρω απο αυτούς τους 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το 47% και 74% έσπασε σε χίλια κομμάτια. Αυτά κάνει η αλαζονεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θωμάς Μπαρμπαρούσης : << Κατά συνέπεια, η παρουσία των 16 στη συνεδρίαση της Πέμπτης επιβάλλεται, κατά την ταπεινή μου γνώμη, και θα πρέπει να συνοδεύεται από τεκμηριωμένα επιχειρήματα και την πρέπουσα κριτική στη Δημοτική Αρχή, μέσα σε πλαίσια κόσμια και σεβασμού των προβλεπόμενων διαδικασιών. >>

    δηλαδή κ. Μπαρμπαρούση
    άν πήγαιναν οι 16 στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 29 του Μάη 2022
    -δέν ήταν ίδιες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οποίος έχει τα κότσια ας κατέβει αντίπαλος του εντίμου και ικανού τριανταφυλακη το ποτάμι έχει τόση δύναμη που στο πέρασμα του θα τα συντρίψει όλα τα απολιθώματα που θέλουν να φέρουν το δημο πάλι πίσω 100 χρόνια Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός με ένα 85 στον μεγάλο ηγέτη τριανταφυλακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο και μόνο, με ήττα το 23
      ο γαλούνης και όλοι αυτοί θα βάλουν μυαλό.

      Διαγραφή
  10. Ο Γαλούνης και ο έτερος αρχηγός,
    να αφήσουν τον λαϊκισμο και την δημαγωγία και να προσγειωθούν στον ρεαλισμό και την πραγματική πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κ. Θωμά Μπαρμπαρούση συμπατριώτη μας κατα την προσωπική μου πολιτική άποψη , θεωρώ ότι ήταν πολιτικό λάθος η απουσία αντιπολιτευομένων δημοτικών συμβούλων
    του δήμου μας, απο την πρόσκληση του Προεδρείου του Δ.Σ. του δήμου μας για την συνεδρίαση του Δ.Σ. την 29-5- 2022 με το πολύ σημαντικό θέμα συζήτησης τον Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2022.
    Καλημέρα σας Κ. Θωμά Μπαρμπαρούση !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας: 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. διευκρίνηση : η αδικαιολόγητη απουσία δημοτικών συμβούλων.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα πεις σε αυτους που στηριζες τοσα χρονια ελευθερια εχουμε και ο καθενας αποφασιζει και γιαυτο θα κριθει για τις πραξεις του εσυ τι ζαλιζεις τον κοσμο καθε τρις και λιγο

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου ώς απλός υποστηρικτής της δημοτικής παράταξης 《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών >> συζητάμε εδώ στο Ξηρόμερο-news.
      και άν δέν συμφωνείς μπορείς ελεύθερα να επιλέξεις, να διαβάζεις και να ψηφίζεις μόνο τις δημοτικες εκλογες του 2023 τις άλλες 4 δημοτικές παρατάξεις του δήμου μας.
      Καλησπέρα Φίλε μου !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή
    3. κ. Γιαννέλη μια διευκρίνιση να μου πείς.θα συνεργαστεί η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με τις άλλες 4 παρατάξεις

      Διαγραφή
    4. Φίλε μου για όλα τα θέματα που αφορούν την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη
      του δήμου μας: 《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》 υπάρχει εκλεγμένη τριμελή συντονιστική επιτροπή αξιόλογων συμπολιτών μας, που έχει και την αρμοδιότητα για την σωστή και δημοκρατική λειτουργία της προοδευτικής δημοτικής μας παράταξης ή δημοτικής συλλογικότητας.
      Και όσον αφορά το θέμα των συνεργασιών με τις άλλες ισότιμες δημοτικές παρατάξεις του δήμου μας,
      η προσωπική μου πολιτική άποψη είναι ότι, βεβαίως και θα πρέπει πάντα να είμαστε ως προοδευτική δημοτική παράταξη, υπέρ των συνεργασιών σε κοινωνικό όμως επίπεδο και επι συγκεκριμένων θεμάτων, σε δημοκρατικές επιτροπές πολιτών ή δημοκρατικών κοινωνικών κινημάτων της της τοπικής μας κοινωνίας.
      Καλό μεσημέρι Φίλε μου !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή
  13. Εγώ έχω να πω κάτι ρε λεβέντες.
    Τα νταούλια Βαράνε αλλά ο ήχος τους υπερκαλύπτεται από άλλο μεγαλύτερο νταούλι όταν σγωσει η ώρα.

    Ο Αποστόλης ο Βελώνας έκανε τη πιο σωστή πρόβλεψη για το το ποιος θα κερδίσει.

    Ετούτοι εδώ τώρα καίγονται και τούτοι που κυβερνάνε και οι άλλοι που νειρωντε και με τα καμομα τους ανοίγει ο δρόμος για κάποιον που επικρατεί ησυχία.
    Η ησυχία δε μπορείς να ξέρεις τι κρύβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγώ εικάζω κατι ονόματα που ισως μας κανουν την έκπληξη, αλλά δέν ειναι πρέπον να λεμε τις εικασιες μας.

      Διαγραφή
  14. ΕΡΧΕΤΕ ΛΕΜΕ......ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς 4,14 έχεις μάθει να ψηφίζεις το κατεστημένο στο δήμο και δεν αντέχεις του Σπύρου την κριτική.
    για νέα μας κύριε εσύ ανωνυμε ποιά παρατάξη ψηφίζεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο