Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ : Γράφει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Την Κυριακή Εκλέγονται Σύνεδροι, Νομαρχιακές Επιτροπές-Τ.Ο- Αποφασίζεται και το Όνομα



Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσέρχονται την Κυριακή στις κάλπες , προκειμένου να εκλέξουν τους εκπροσώπους για το Τρίτο Συνέδριο , τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών και των Τοπικών Οργανώσεων και να αποφασίσουν για την Ονομασία της Παράταξης......

Είναι η δεύτερη φορά , μέσα σε διάστημα έξι μηνών, που διενεργούνται εσωκομματικές εκλογές. Οι εκλογές της Κυριακής αποτελούν τη συνέχεια αυτών που διενεργήθησαν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου για την εκλογή του Προέδρου, νικητής των οποίων ανεδείχθη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η ηγεσία του Κινήματος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτές τις εκλογές, καθώς εκτιμά ότι θα αποτελέσουν έναν νέο έναυσμα για την περαιτέρω ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ στην Κοινωνία και το εκλογικό σώμα, ενόψει μάλιστα των επερχόμενων εκλογών, που όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθούν μέσα στο Φθινόπωρο.

Η εκλογή νέου Προέδρου έδωσε μια ιδιαίτερη δυναμική στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που αποτυπώθηκε στην δημοσκοπική εκτόξευση των ποσοστών του, που έφθασαν, κάποια χρονική στιγμή, ακόμη και μέχρι 16%.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα τα ποσοστά του κόμματος δείχνουν να σταθεροποιούνται στο 13% με 14%, αλλά στελέχη του θεωρούν ότι το Συνέδριο- που θα πραγματοποιηθεί στις 20, 21 και 22 Μαίου στο Τάε Κβον Ντο στην Αθήνα- θα δώσει νέα ώθηση, αφού θα διαμορφωθούν οι θέσεις του και θα δοθεί καθαρό στίγμα για την πολιτική, που θα ακολουθήσει μέχρι, και μετά τις εκλογές. Το Συνέδριο θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα θέματα, που απασχολούν την Κοινωνία και τον ελληνικό λαό ,θα θέσει τις βάσεις για ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο και εφαρμόσιμο κυβερνητικό πρόγραμμα. Προφανώς θα υπάρξουν και αποφάσεις για το πλαίσιο , σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κυβερνητικών συμπράξεων και συνεργασιών, αφού όλα δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Αστακό και Κανδήλα τα εκλογικά κέντρα

Συνολικά θα εκλεγούν 4200 σύνεδροι, εκ των οποίων 107 από την Αιτωλοακαρνανία.

Από το Ξηρόμερο θα εκλεγούν 7 σύνεδροι με μονοσταυρία, ενώ η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας θα αποτελείται από 13 μέλη.

Στο Ξηρόμερο θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά κέντρα, το ένα στο Δημαρχείο, στον Αστακό και το άλλο στην Κανδήλα, όπως και στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και όχι οι φίλοι, και προφανώς όχι τα μέλη άλλων κομμάτων. Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα να εγγραφεί κάποιος μέλος και την Κυριακή, συμπληρώνοντας σχετική αίτηση. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα τελειώσει στις 7 το βράδυ.

Μέχρι τη στιγμή, που γράφονταν οι γραμμές αυτές δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των υποψηφίων εκπροσώπων για το Συνέδριο και των υποψηφίων για τις Τοπικές Οργανώσεις. Αντίθετα, γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα 29 υποψηφίων , που διεκδικούν 13 θέσεις στις Νομαρχιακές Επιτροπές.

Υποψήφιος για εκπρόσωπος στο Συνέδριο θα είναι και ο γράφων, διεκδικώντας μια από τις 7 θέσεις των συνέδρων.

Έχοντας μια μεγάλη εμπειρία και ιστορία στον Πολιτικό –Κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εκτιμώ, εφόσον εκλεγώ, ότι θα μπορέσω να συμβάλλω στη θετική του πορεία .Είναι κάτι , που θα πρέπει να επιδιώκει , όποιος πιστεύει στη σοσιαλδημοκρατία, που όλα δείχνουν ότι ανακάμπτει πανευρωπαϊκά.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δείχνει να είναι έτοιμο να παίξει καθοριστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Το τρίτο Συνέδριο θα δώσει το έναυσμα για κάτι τέτοιο. Με αυτή την έννοια η συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής έχει βαρύνουσα σημασία, όχι μόνο για το ίδιο το κόμμα αλλά και για το πολιτικό σύστημα της χώρας και την μελλοντική της πορεία.

9 σχόλια:

  1. κ Μπαρμπαρού Θωμά το σημερινό ΠΑΣΟΚ ή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
    στην κλιμακα Ακροαριστερα εως Ακροδεξιά
    πού το τοποθετείται εσείς κ Μπαρμπαρούση ή δέν ισχυει αυτη η διαβάθμιση Ακροαριστερά έως Ακροδεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Χρεος των 220,000,000€ ποιος θα το πληρωσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ . ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΗΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ . ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΤΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2015 ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΛΑΒΕ 4.65% ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΒΔΟΜΟ ΣΤΗΥΝΞ ΚΑΤΑΤΑΞΗ . ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΤΕ.? ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ? ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τί σκοτίζεσαι εσύ ρε 11.49 .θα ρυμθίσεις εσύ τις φιλίες των φίλων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Γιώργοςτο ΠΑΣΟΚ από 45 % το πήγε 4% το κατέστρεψαν Παπαντωνίου Τσουκατος Νεονάκης κ ο παρ-ολιγον αρχηγός Τσοχατζόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο