Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, Όχι στη βαρβαρότητα Μητσοτάκη! Οι Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Χιλιάδες καταναλωτές την ημέρα, πανελλαδικά, απειλούνται με διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών. Η είδηση φέρνει σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εξοργίζει την κοινωνία, αλλά δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν.......
Διαβάστε περισσότερα »
Είναι η φυσική συνέπεια της απάνθρωπης πολιτικής της κυβέρνησης, που αδιαφορεί προκλητικά για τις συνθήκες ζωής των πολιτών ενώ ταυτόχρονα τους εμπαίζει.

Ο Κ. Μητσοτάκης αντί να αντιμετωπίσει την κρίση, διαφημίζει ανεπαρκείς επιδοτήσεις, που χρηματοδοτούν την ακρίβεια, και περιμένει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να του λύσει το πρόβλημα: 15 ευρώ βενζίνη το μήνα για 3 μήνες, 25λεπτά επιδότηση ανά κιλοβατώρα στα φτωχά νοικοκυριά που δικαιούνται ΚΟΤ. Δηλαδή σε αυτούς που επειδή οι αυξήσεις στα βασικά είδη τους έχουν φτωχοποιήσει πλήρως, αδυνατούν ακόμα και να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες. Για τα νοικοκυριά αυτά ο λογαριασμός απλά σηματοδοτεί την απειλή να μείνουν χωρίς ρεύμα, αφού δεν μπορούν αντικειμενικά να τον πληρώσουν.

Το νέο δεδομένο που ο Κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να αντιληφθεί και αδιαφορεί να αντιμετωπίσει, είναι η αδυναμία των μεσαίων στρωμάτων, νοικοκυριών αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να πληρώνουν το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη σε περιβάλλον γενικευμένης ακρίβειας και με ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα εισοδήματος. Το πρόβλημα δεν αφορά πια μόνο όσους διαβιούν σε ακραία φτώχεια. Πλήττει και χιλιάδες άλλων νοικοκυριών που το εισόδημά τους εξανεμίζεται από τον πληθωρισμό και την απληστία των καρτέλ της ενέργειας, που προστατεύει ο Μητσοτάκης. Η δυνατότητα πληρωμής σε δόσεις απλά παρατείνει την αγωνία. Πολύ σύντομα ο καταναλωτής διαπιστώνει ότι συσσωρεύει χρέος που είναι αδύνατο να αποπληρωθεί, ενώ κάθε στιγμή κινδυνεύει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε το 2015 να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση που μάστιζε την χώρα, με ανθρώπους που έτρωγαν από τα σκουπίδια ή αυτοκτονούσαν, με χιλιάδες κομμένες παροχές ρεύματος και θανάτους από μαγκάλια, μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες αντιμετώπισε την οξεία φάση του προβλήματος με τον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που, εκτός από την κάρτα αλληλεγγύης για την αγορά τροφίμων θεσμοθέτησε μεταξύ άλλων και την παροχή δωρεάν 300 KWh ρεύματος μηνιαία. Μετά από σχεδόν 3 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη, η κάρτα αλληλεγγύης και το δωρεάν ρεύμα στα ευάλωτα νοικοκυριά ξαναέγιναν αναγκαιότητα και πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα.

Κυρίως όμως πρέπει να διασφαλιστεί ότι μέχρι να εξασφαλιστεί η ομαλότητα στην αγορά του ηλεκτρισμού, κανένα νοικοκυριό δεν θα απειλείται με διακοπή ηλεκτροδότησης. Το να στερούνται σήμερα νοικοκυριά ένα κοινωνικό αγαθό όπως το ρεύμα επειδή το κόστος του είναι απαγορευτικό και συνιστά βαρβαρότητα.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει να μην στηρίξει τους καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επειδή έχει προτεραιότητα να προστατέψει τα συμφέροντα του καρτέλ της ενέργειας, βάζοντας πλάτη στην αισχροκέρδεια. Ο γνωστός κυβερνητικός βουλευτής Μπ. Παπαδημητρίου το αποκάλυψε προκλητικά και ξεδιάντροπα, χθες βράδυ στην τηλεόραση!

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός βουλευτής Λευκάδας Θ. Καββαδάς, εξοργίζει εκδίδοντας πανηγυρικά δελτία τύπου για τις (δρομολογημένες και δημοπρατημένες από καιρό) συνήθεις εργολαβίες συντήρησης στο Μεγανήσι! Όμως για την στήριξη του καρτέλ ενέργειας, τη ληστρική εκμετάλλευση της κοινωνίας και το «μπούκωμα» των κάθε λογής Στάσσηδων, μούγγα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επαναλαμβάνει ξανά και ξανά, την πρότασή του:

· θέσπιση πλαφόν κέρδους στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού

· υποχρεωτικά διμερή συμβόλαια

· αυστηρό έλεγχο και ρύθμιση της αγοράς

· άμεση εφαρμογή του μοντέλου Ισπανίας-Πορτογαλίας

Πρόκειται για ρυθμίσεις που μπορούν να μειώσουν άμεσα και πάνω από 50% τους λογαριασμούς σε όλους τους καταναλωτές.

Εξάλλου σήμερα, 4/5/2022, κατατέθηκε τροπολογία της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που προβλέπει αφενός να μην επιβαρύνονται με την ρήτρα αναπροσαρμογής οι καταναλωτές έως ότου κριθεί η νομιμότητά της και αφετέρου την απαγόρευση της εκτέλεσης εντολών αποσύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Είναι επιτακτική ανάγκη και είναι υποχρεωμένη σήμερα η κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι κανένα σπίτι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα. Δεν θα ζήσουμε σήμερα, το 2022, την κατάσταση που μας παρέδωσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 2015 με υπουργό τον Κ. Μητσοτάκη!

Λευκάδα, 4/5/2022

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

5 σχόλια:

  1. Τι λέτε μωρέ όλοι εσείς του μ' ένα νόμο και μ' ένα αρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ μπορεί να έχεις συσσωρευμένο πλούτο και να πληρώνεις το ρεύμα. ρωτάς όμως και τους άλλους άν έχουν ?

      Διαγραφή
  2. Αρχίσατε να θυμάστε τα παλιά εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτικοτατη... Συμμαχία... Όπως λέγατε τότε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και όταν ήρθατε στην εξουσία καταργήσατε επί της ουσίας το νόμο Κατσέλη και πήραν τα σπίτια του λαού οι τραπεζίτες. Τα ψέματα σας και η υποκρισία σας θα σας κηνυγουν πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ περισσότερες διακοπές γίναν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα πληρώνεται τωρα ρεύμα όλοι από 500 ευρώ και πάνω με Κυριάκο Μητσοτάκη και αφήστε το ΖΥΡΙΣΑ.
    Πατρίς θρησκεία οικογένεια και νέα Δημοκρατία και ας είναι όλοι ή λογαριασμοί στο πάνω. 30 χρόνια Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ ο ΖΥΡΙΣΑ κατέστρεψε την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο