Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΚΝΕ : ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την εισαγγελική παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της διεύθυνσης του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου, για τη δίωξη μαθητών με αφορμή την κατάληψη που πραγματοποιούσαν απαιτώντας να ανοίξει το σχολείο τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας......

Σαν να μην έφτανε αυτό, δύο χρόνια μετά εννέα μαθητές του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου , στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, στις 16 Μάιου 2022.

Από την πρώτη στιγμή, τα τελευταία δύο χρόνια, εν μέσω πανδημίας, , οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αγρινίου και όλου του Νομού μπήκαν μπροστά οργανώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Είδαμε όλο αυτό το διάστημα την κυβέρνηση να μην παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για τη μόρφωση και την υγεία τόσο του κόσμου συνολικά όσο και των μαθητών συγκεκριμένα.

Στο δρόμο της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ μέσα από την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση των αγώνων, η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη που πραγματοποίησαν οι μαθητές του σχολείου, οι οποίοι διεκδικούσαν το αυτονόητο, να ανοίξει το σχολείο τους άμεσα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Διώκονται δηλαδή γιατί διεκδίκησαν:

• Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
• Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
• Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
• Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
• Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
• Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της ΕΒΕ.

Να τονίσουμε πως το ίδιο σχολείο, την περίοδο που οι μαθητές διώκονταν, έκλεισε για 14 μέρες λόγω κρουσμάτων, που αποδεικνύει ότι οι μαθητές είχαν δίκιο για τον αγώνα τους, και φάνηκε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν αυτή που ήθελε τα σχολεία κλειστά από τον κορονοίο εφόσον δεν λάμβανε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και όχι ο αγώνας των μαθητών.

Όλα αυτά συνέβησαν σε μια περίοδο που σε όλη την Ελλάδα μαθητές, καθηγητές και Σύλλογοι Γονέων κινητοποιούνταν με τα ίδια αιτήματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μαθητές είχαν δίκιο! Και γι’ αυτό είναι νικητές!

Είναι νικητές γατί κέρδισαν το πιο σπουδαίο: Αγωνίστηκαν για τις πραγματικές ανάγκες τους, τα έβαλαν με όλους όσους μπαίνουν εμπόδιο σε αυτές, κυρίως με την κυβέρνηση και την πολιτική της, που τους θέλει αμέτοχους, χωρίς κανένα δικαίωμα στη μόρφωση, στο πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Και για αυτόν το λόγο διώκονται!!!

Καλό θα ήταν η κυβέρνηση και η Διεύθυνση να ακούσουν τα προβλήματα των μαθητών και να σταματήσουν να τους αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες του Κοινού Ποινικού Κώδικα.

Η ΤΟ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και απαιτεί άμεσα να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις των μαθητών τώρα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο